"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 55

• 43 504
  • 811
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм спокойна, просто не е хубаво да се пишат неверни неща с такава категоричност, защото има доста момичета, които биха се заблудили.
Бременност няма как да се прекъсне преди имплантацията, просто защото тогава такава няма, ами само оплодена яйцеклетка. ЧХГ няма как да бъде отчетено от никой тест без да има имплантация, респективно бременност. Изключая някои видове рак, но тук не е мястото да ги коментираме.
И Вие написахте неверни неща с голяма увереност, аз споделих лични наблюдения. Не личи да сте спокойна. Дори не беше дискусията в тази посока. Прекалихте.
Явно е отчетена бременност, не е имало имплантация. Няма и рак.

Пак ще повторя биохимична бременност е едно популярно название, което не е медицински установено, не е обвързано непременно с генетичен проблем и не е причина за допълнително тестване и психясване. Ако искате, правете го за себе си, това е лично моя позиция. Приключвам до тук.
Пак казвам, бременност без имплантация няма. Има ли имплантация, има и чхг, simple as that. Независимо какво са Вашите лични наблюдения и усещания.

Да се твърди, че термин като биохимична бременност няма, че същата се прекъсва преди имплантацията, но в същото време има някакво чхг, че трябва да се уповавам на спокойствие и еднорози, вместо да се потърси причина при повтарящи се такива, е нелепо и показва липсва на основни познания за тялото и процесите в него. Опитах се да го напиша няколко пъти учтиво, но явно е било неразбираемо.

# 91
  • USA
Съгласна съм за биохмичните, за да има хормон отделен трябва да се импланира...преди това си е НИЩО, в организма не се отделя хормон, имаме просто "пътуваща оплодена яйцеклетка" някъде из тръбите, щом се импланитра от 24-48 часа хормона с еотделя в кръвния поток/може да се засече в кръвен тест/, и след това в уринарен тест. Обикновено кръвен уринарен съотношението е 2:1 т.е ако в кръвен отчете 50 в уринарния тест 25 би отчел някоя розова черта.
 При биохимична след като се отдели хормона и се отчете в кръвен тест, оплодената яйцекледка по някаква причина спира развитие, това се слува между 24-72 часа....след това ако нещо не е ОК, хормона пада и дори не разбираме ако сме били с биохмична....при спонтаните аборти е друго...имаме оплождане, имплантиране за повече от 72 часа....има делене на клетката но в един момент спира...кухо яйде т.е имаме сак няма ембрион или в по дълъг процес имаме сак+ембрион но без сърдечна дейност...това ми обясниха в една репроклиника....каквато и да е причината "случва се понякога" не е успокоение на жените опитващи се да имат деца. Добре е да се проследят нещата според мен.

# 92
Абсолютно! Може причината да е нисък прогестерон, тромбофилия, все неща, които могат да се коригират, вместо жената да мине 10 пъти през "случва се".

# 93
Здравейте момичета
Приемали ли сте таблетки за стимулиране на овулацията ако да какви

# 94
Lorka123, Приемах Фемара, от 3ти ден на цикъла, два или три пъти, но при мен нямаше много ефект от нея. След това АГ ми спомена за турски, които стимулирали фоликулите и ги намерих - Klomen 50mg. Има български вариант, но го няма наличен. Аз го намерих от Турция. С него, пу пу, стана от първият прием. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 16:56 от Виолета Василева 683250

# 95
Lorka123, аз приемам вече втори цикъл Кломен и ми се образува киста 6 см. Лекарят каза, че има голяма вероятност да е от стимулацията и в такъв случай трябвало да се намали дозата следващият път. Много се притесних.

# 96
lizi94, как си приемала Кломен-а? По принцип винаги има риск за образуване на кисти с тези хапчета. Аз като четох упътването на Фемара-та ми стана лошо...

# 97
Виолета, приемах по 1 таблетка (50 мг) на ден. Интересно, че на първия цикъл имах овулация, но не се получиха нещата..

# 98
Lorka123, Приемах Фемара, от 3ти ден на цикъла, два или три пъти, но при мен нямаше много ефект от нея. След това АГ ми спомена за турски, които стимулирали фоликулите и ги намерих - Klomen 50mg. Има български вариант, но го няма наличен. Аз го намерих от Турция. С него, пу пу, стана от първият прием. Simple Smile

Как си приемала Кломен за да не ти се образуват кисти

# 99
Lorka123, приемах Кломен 5дни ×2 (сутрин и вечер) от 3ти ден на цикъла. За мен не е гаранция, че приемайки го така няма да се образуват, ако сте склонна към това. Чист късмет си е тая работа с тия хапчета.

# 100
Здравейте, имам нужда от вашата помощ.Правим опити за бебе.Последният ми цикъл беше на 22.08.На 1.09 на 11-ия ден бях на гениколог.Тя видя фоликул 16мм,и каза че сега е момента да правим опити. Вчера,на 14.09 бях на преглед и на същия яйчник друга лекарка видя фоликул 11мм.Не знам какво да мисля!Не се е пукнал,т.е. не е имало овулация или е друг фоликул, който е бил по-малък?Пропуснах да кажа,че съм на 41г.,имам дете от нормална бременност и естествено раждане на 14г.Имам миома по стената на матката,и според пет различни лекари не е проблем за нищо!

# 101
Добър ден момичета! С мъжа ми правим опити за 2-ро дете от няколко месеца. Този месец обаче,4 дни след овулацията започнаха доста силни придърпвания и срязвания в яйчниците,които продължават и до днес ... спи ми се почти постоянно,надута съм(макар,че и преди цикъл се подувам) имам 4 дни до МЦ и се чудя ,сега ако отида да си пусна кръвни изследвания ще отчете ли нещо 🧐

# 102
Четири дни след овулация не може да имате никакви симптоми на бременност. Овулацията как е засечена? Има ли причина да искате толкова рано да правите тест, няма ли как да изчакате още четири дни за сигурен резултат?

# 103
Били сте в овулация преди 13 дни, но от две седмици сте със запек, като симптом на бременност? Всички други симптоми са и такива на ПМС.
Констипацията е един от симптомите на ранна бременност - да. Аз нямам ПМС. Особено пък толкова време преди цикъл.
Не знам за подобен симптом нито съм имала някога... Не е задължително изобщо да имате подобно нещо, за да сте бременна.
  има такъв симптом от опит знам Simple Smile при всяка една жена симптомите било то МЦ или ранна бременност са различни за тов, че всичко е възможно

# 104
  • София
Ама чак от запек да стигате до симптоми на бременност не е редно. Запека не идва с началото на бременносттаи не и типичен симптом.

Общи условия

Активация на акаунт