"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 55

• 43 502
  • 811
  •   1
Отговори
# 75
При биохимична бременост реално пак има закъснение ден, два, дори седмица.И чертите на теста могат да са доста наситени преди да почне да пада хормона.На мен ми дойде седмица след положителен тест.Но аз лично предпочитам да знам какво се случва и да предприемам мерки.
Всеки си преценява.

# 76
Здравейте
Много бледата чертичка се появи в времето за отчитане
Розовее ли според вас

# 77
Здравейте момичета бих искала мнение от вас на 12.09 трябваше да ми дойде М.Ц един ден преди тази дата към обяд се появи за кратко леко светло розово течение и спря помислих си че е МЦ но явно не е и все още ни ми е дошло възможно ли е да съм бременна тъй като правихме опити по време на ОВ все още не съм си взела тест исках да изчакам малко бих се радвала да чуя вашите медия и съвети ❤❤❤

# 78
Здравейте
Много бледата чертичка се появи в времето за отчитане
Розовее ли според вас

Аз виждам,макар и много бледа черта.

Здравейте момичета бих искала мнение от вас на 12.09 трябваше да ми дойде М.Ц един ден преди тази дата към обяд се появи за кратко леко светло розово течение и спря помислих си че е МЦ но явно не е и все още ни ми е дошло възможно ли е да съм бременна тъй като правихме опити по време на ОВ все още не съм си взела тест исках да изчакам малко бих се радвала да чуя вашите медия и съвети ❤❤❤

Разбира се, че е възможно! Направете си тест, кръвен ще даде със съгурност резултат на 2 дни закъснение! Успех!

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 10:04 от Иваанаа

# 79
И обикновения тест върши работа на 2 дни закъснение. 👍

# 80
А според мен вместо да не се бърза с тестове и драма, не е лошо да се види причината за биохимичните бременности.

Аз не знам в медицината да има такъв термин "биохимична бременност", няма доктор, който да го използва.  Такива "бременности" е имало и ще има, те са естествения подбор на природата. Днес, заради това, че сме информирани, разбираме за тях, преди просто не са знаели и това не е било проблем.
 Когато се появи грешка в гените, организмът прекъсва процеса в начален етап, а такива грешки се случват и не е задължително да имаш някакъв генетичен проблем, за да се случат, защото грешките са част от процеса на делене на клетките и на създаването на един нов организъм, затова има и защитния механизъм - да се прекъсне процес, който изначално е започнал грешно. Може би от тук идва популярното им име "биохимични", защото причината за тях е грешка в деленето на клетките, на изграждането на белтъците,на формирането на гените, а гените са тези, които контролират биохимичните процеси на формиращия се нов организъм.

Това е мое, абсолютно непрофесионално мнение. Не казвам да не се правят тестове, а да не се бърза с тях, за да не се психираме, че имаме проблем, ако два дни след една бледа чертичка ни дойде менструацията.

# 81
Това е така, и не е така. Гените НЕ контролират биохимичните процеси. При повтарящи се биохимични бременности е редно да се потърси причина.

# 82
Това е така, и не е така. Гените НЕ контролират биохимичните процеси. При повтарящи се биохимични бременности е редно да се потърси причина.

Гените имат роля в регулирането на биохимичните процеси в организма. Даже Нобелова награда има връчена за това откритие. За това съм сигурна.  А и го казах, просто за да си обясня защо така я наричат - биохимична, тъй като такава "диагноза" медицински не същесвува.

Повтарящи се такива бременности, означава, че не можеш да заченеш и е нормално, че след определен брой месеци, в които не се получава, ще потърсиш причината - защо. Да си търпелив и да не си създаваш излишни поводи за притеснение и да си отговорен към себе си са две неща, които не се изключват.

На мен ще ми е интересно да разбера повече за това състояние и защо се случва, не се смятам за абсолютно права, пълен лаик съм. Предполагам, че не е тази тема мястото да го обсъждаме, ще потърся дали има започната подобна тема за бихим. бременност.

Иначе... пожелавам на себе си и на всички жени, които искат да забременеят и с любов го очакват, да имаме търпение, че ще се случи, може да не е този/другия месец, но вярата, увереността, че всичко ще е наред, понякога е половината от решението. Духът да е силен. Simple Smile Heart Exl

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 13:25 от Rozovo Nebe

# 83
''Повтарящи се такива бременности, означава, че не можеш да заченеш и е нормално, че след определен брой месеци, в които не се получава, ще потърсиш причината - защо. Да си търпелив и да не си създаваш излишни поводи за притеснение и да си отговорен към себе си са две неща, които не се изключват.''

При повтарящи се биохимични бременности е хубаво да знаеш, че са се случили, за да предприемеш адекватни мерки. И не, не означава, че не можеш да заченеш, а че е налице проблем със задържането или качеството на яцеклетка/сперматозоид/зигота.

# 84
''Повтарящи се такива бременности, означава, че не можеш да заченеш и е нормално, че след определен брой месеци, в които не се получава, ще потърсиш причината - защо. Да си търпелив и да не си създаваш излишни поводи за притеснение и да си отговорен към себе си са две неща, които не се изключват.''

При повтарящи се биохимични бременности е хубаво да знаеш, че са се случили, за да предприемеш адекватни мерки. И не, не означава, че не можеш да заченеш, а че е налице проблем със задържането или качеството на яцеклетка/сперматозоид/зигота.

Така е, не е правилно да казвам "не можеш да заченеш", прекалено общо се изразих. Но това, което написахте, че  означава налице проблем със задържане или качество на яйцеклетка/сперматозоид е също толкова неправилна генерализация, колкото и моята за зачеването SmileSmile  За да се води биохимична бременност, процесът приключва преди имплантирането, така че не може да става дума за задържане, а да определяме "материалът" като некачествен, заради немедицинска диагноза е ужасно крайно. 
Съгласна съм, че ако бременност не се случва през дълъг период от време, индивидуален за всеки, трябва да се разбере защо. Дишайте, не споря Smile

# 85

Така е, не е правилно да казвам "не можеш да заченеш", прекалено общо се изразих. Но това, което написахте, че  означава налице проблем със задържане или качество на яйцеклетка/сперматозоид е също толкова неправилна генерализация, колкото и моята за зачеването SmileSmile  За да се води биохимична бременност, процесът приключва преди имплантирането, така че не може да става дума за задържане, а да определяме "материалът" като некачествен, заради немедицинска диагноза е ужасно крайно. 
Съгласна съм, че ако бременност не се случва през дълъг период от време, индивидуален за всеки, трябва да се разбере защо. Дишайте, не споря Smile

Това не е вярно. ЧХГ започва да се синтезира след имплантацията, затова и се виждат бледи черти на тестовете, които в последсвтие изчезват (при биохимична бременност) Wink

# 86

Така е, не е правилно да казвам "не можеш да заченеш", прекалено общо се изразих. Но това, което написахте, че  означава налице проблем със задържане или качество на яйцеклетка/сперматозоид е също толкова неправилна генерализация, колкото и моята за зачеването SmileSmile  За да се води биохимична бременност, процесът приключва преди имплантирането, така че не може да става дума за задържане, а да определяме "материалът" като некачествен, заради немедицинска диагноза е ужасно крайно.  

Това не е вярно. ЧХГ започва да се синтезира след имплантацията, затова и се виждат бледи черти на тестовете, които в последсвтие изчезват (при биохимична бременност) Wink

Не знаех това. На мен докторът ми каза, че не се е имплантирало, когато ми се случи "биохимичната бременност", че е прекъснала преди имплантацията, а бях с 70+ ЧХГ, изобщо не се беше имплантирало.
Аmélie, не е толкова важно кой е прав и кой не е. Важно е да сме спокойни. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 22:00 от Rozovo Nebe

# 87
Аз съм спокойна, просто не е хубаво да се пишат неверни неща с такава категоричност, защото има доста момичета, които биха се заблудили.
Бременност няма как да се прекъсне преди имплантацията, просто защото тогава такава няма, ами само оплодена яйцеклетка. ЧХГ няма как да бъде отчетено от никой тест без да има имплантация, респективно бременност. Изключая някои видове рак, но тук не е мястото да ги коментираме.

# 88
Аз съм спокойна, просто не е хубаво да се пишат неверни неща с такава категоричност, защото има доста момичета, които биха се заблудили.
Бременност няма как да се прекъсне преди имплантацията, просто защото тогава такава няма, ами само оплодена яйцеклетка. ЧХГ няма как да бъде отчетено от никой тест без да има имплантация, респективно бременност. Изключая някои видове рак, но тук не е мястото да ги коментираме.
И Вие написахте неверни неща с голяма увереност, аз споделих лични наблюдения. Не личи да сте спокойна. Дори не беше дискусията в тази посока. Прекалихте.
Явно е отчетена бременност, не е имало имплантация. Няма и рак.

Пак ще повторя биохимична бременност е едно популярно название, което не е медицински установено, не е обвързано непременно с генетичен проблем и не е причина за допълнително тестване и психясване. Ако искате, правете го за себе си, това е лично моя позиция. Приключвам до тук.

# 89
Небе, спокойно.
За да има бременност и някакъв положителен тест, имплантацията вече се е случила. Този лекар... не се е изразил правилно. Според мен.
ЧХГ не се отделя с оплождането (в тръбата), а с имплантацията в матката. Иначе всички щяхме да сме бременни и да засичаме ЧХГ много по-рано от 12-13-14 ден след О.
Т.е. при засечено ЧХГ с някакъв тест, вече има И имплантация на ембриона. Което е биохимична. Просто приключва твърде рано, засечена е само с кръвни изследвания, преди дори да се вижда на ултразвук и за това има някаква причина. И затова се нарича биохимична, защото е засечена по кръвен път, а за жалост не е доразвита.

Общи условия

Активация на акаунт