Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 184
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Добър ден, момичета. Днес бях на фетална морфология 31+ 5 г.с и доста се притисних доктора каза, че детето изостава. Измери го 1328гр.,но другото още по притиснително е намалена околоплодна течност и малък по неговите думи перикарден излив. Съветва консултация с детски кардиолог. Изключително съм разтревожена! Някой минал през подобно нещо? Ще се радвам да дадете мнение и съвет. Носочи ме към доктор Маринов кардиолог в София.

# 226
Ива, др. Спасов във Фемина препоръчвам, детски кардиолог е, при него минавах на фетална ехокардиография. Много спокоен човек, обяснява всичко. Успех!

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 15:23 от Briseis_Bee

# 227
  • София
Добър ден, момичета. Днес бях на фетална морфология 31+ 5 г.с и доста се притисних доктора каза, че детето изостава. Измери го 1328гр.,но другото още по притиснително е намалена околоплодна течност и малък по неговите думи перикарден излив. Съветва консултация с детски кардиолог. Изключително съм разтревожена! Някой минал през подобно нещо? Ще се радвам да дадете мнение и съвет. Носочи ме към доктор Маринов кардиолог в София.
Доктор Маринов наистина е много добър. Ние ходихме с дъщеря ми заради шум в сърцето. Бяхме страшно притеснени като вас, но човека е ужасно мил, обеснява всичко и ще ви обърне внимание.

# 228
Цитат на: Iva_KK link=topic=1364966.msg43450044#msg43450044
Носочи ме към доктор Маринов кардиолог в София.
Доктор Маринов преглежда и бременни (бебенцата де) и може още сега да се запишете. В Мбал Надежда.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 17:03 от Одри ♡

# 229
И аз се включвам с две ръце ЗА д-р Маринов. Просто невероятен Човек, специалист и половин психолог бих казала дори.
Преди около 2 месеца откровено се ядосах, когато ме насочиха към него, понеже трябваше някак да си организирам пътуване (от Пловдив съм) в работен ден, а бях сигурна, че има кой и тук да ми обърне внимание. После обаче разбрах защо АГ толкова е настояла да ида именно при него. Бях за фетална ехокардиография, а преди мен беше една дама с новородено, с която си поговорихме за кратко, при нея случаят е бил подобен на Вашия, детенцето ѝ си беше добре вече.
Действайте и успех Heart

# 230
Задължително консултация с др. Маринов - невероятен лекар и уникален човек!

# 231
Някой пита за мерене на шийка, премериха ми я за първи път на ФМ в 12+6 нямам идея колко е била, просто лекарката ме сложи на вагиналния специално, за да я измери. После на записването за ЖК ме измери също, тогава обаче ми каза, че е 38мм. Предполагам на следващия преглед пак ще я измерят Simple Smile

# 232
Аз се следя при д-р Ибрям, който по принцип е в Майчин дом, но ходи в още две болници. Живея на 4 часа път от София, но му имам доверие на 100% и си пътувам без проблем. Казвам го, защото някой спомена за това, че трябва да вярваш на доктора си. Шийката ми от 16 г.с. е 26 мм и ми е предписан утрогестан вагинално вечер по 2. Нямам забрана за разходки и прочие. Вече съм 30 г.с. и тя още си е 26 мм

# 233
Благодаря ви момичета за отговорите 😘
Утре ще звънна на доктор Маринов, койно ми препоръча специалиста по ФМ ако може да ме вмъкне по бързичко в графика си. Междувременно утре имам записан час и при друг специалист по ФМ в нашия град (БУРГАС) да чуя още едно мнение Simple Smile
Хубав ден Ви желая 😊

# 234
  • sofia
Винаги е добре да чуеш 2 мнения, аз така бих постъпила.

# 235
  • София
Успех и сподели после 🙏

# 236
Здравейте момичета, дано не ви е писнало от мен 😊.Минавам да споделя второто мнение от ФМ днес. Днес измериха 1580г.пак казаха че изостава на коремна обиколка доплера е добре. Това което обаче не видя докторката е перикардния излив и за нея има достатъчно околоплодни води в норма. Няколко пъти попитах нещо притиснително има ли каза не кагегорично. Не съм споделяла с нея за другата ФМ. Каза по чести доплери и ми изписа протеин на прах + натаспин. Съвсем се обърках разлика от един ден в прегледите. Записах час при доктор Маринов днес първия възможен предвит това, че и трябва да пътуваме до София, за четвъртък в клиника Надежда

# 237
Здравейте момичета, имам въпрос отностно забранените храни по време на бременност. Някоя от вас знае ли дали рикотата е опасна, защото днес обядвах канелони на фурна с рикота и спанак и сега ми е много притеснено. Някой хапвал ли е рикота през бременността?

# 238
Soletka123, ако е минала топлинна обработка не е опасно.
Бъди внимателна, защото листерията по време на бременност може да протече много неблагоприятно.

# 239
Iva, много добри новини, но ти си виж и с др Маринов да ти е мирна главата. Изоставането в растежа може да се дължи на много различни фактори и понякога е много притеснително, а понякога - изобщо.

Soletka, не се шашкай много специално за сирената. В наши дни всичко е с пастьоризирано мляко, а след пастьоризацията, рискът е нищожен, да не кажа никакъв. За сурово месо и яйца си иска голямо пазене, но специално за сирената е малко отживелица от миналото.

Общи условия

Активация на акаунт