Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 203
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
А някой има ли направена застраховка след като вече е забременял?

# 256
А някой има ли направена застраховка след като вече е забременял?
До колкото знам много от компаниите не застраховат вече бременни.. или ще предложат висока цена на застраховката.

# 257
Здравейте, от днес съм с алено-червено кървене, не много силно. Бях на преглед в спешен кабинет, казаха, че няма отлепване на плодния сак и не се вижда причината. Изпратиха ме да си ходя с терапия витамин Ц. Казаха да не се залежавам, но и да не се претоварвам. На някоя от вас случвало ли се е и за колко време спря?

# 258
В коя седмица си?
На мен, започна в осмата седмица, до 14тата все си имаше нещо.

# 259
Здравейте, от днес съм с алено-червено кървене, не много силно. Бях на преглед в спешен кабинет, казаха, че няма отлепване на плодния сак и не се вижда причината. Изпратиха ме да си ходя с терапия витамин Ц. Казаха да не се залежавам, но и да не се претоварвам. На някоя от вас случвало ли се е и за колко време спря?

Аз имах еднократно прокървяване в 6та седмица. Причина не се видя,сакчето си беше там,но също ми назначиха терапия.

# 260
В 12 г.с. съм. Притеснявам се, че след два дни трябва да пътувам за преглед на 150км. Там с удоволствие бих останала в болницата, но се притеснявам дали пътуването няма да навреди на бебето.

# 261
Посъветвайте се с още един лекар според мен. Дори при леко эацапване, т.е. не алено червено кървене, иэписват принципно превантивно прогестерон поне эа 2 седмици. При мен беше така. Веднъж или два пъти имах кафяво эацапване в първите седмици и после в 12та някъде обилно роэово кървене/эацапване, което продължи почти два дена. Нямаше проблрм, но ми иэписаха утрогестан эа сигурност и каэаха, че така процедират в такива случаи превантивно. Вэимах го две седмици.

При ярко червено кървене, което е по-сериоэното състояние от эацапване, аэ бих търсила неэабавно второ мнение. Не искам да ви плаша от друга страна, но все пак се информирайте.

# 262
Благодаря, аз съм на прогестерон и то в доста високи дози. Сутрин и вечер слагам Циклогест, отделно бия подкожно и Пролутекс, затова и не са ми изписали допълнително. Просто само витамин Ц ми се видя прекалено елементарна терапия за неслабо кървене. Още веднъж благодаря!

Посъветвайте се с още един лекар според мен. Дори при леко эацапване, т.е. не алено червено кървене, иэписват принципно превантивно прогестерон поне эа 2 седмици. При мен беше така. Веднъж или два пъти имах кафяво эацапване в първите седмици и после в 12та някъде обилно роэово кървене/эацапване, което продължи почти два дена. Нямаше проблрм, но ми иэписаха утрогестан эа сигурност и каэаха, че така процедират в такива случаи превантивно. Вэимах го две седмици.

При ярко червено кървене, което е по-сериоэното състояние от эацапване, аэ бих търсила неэабавно второ мнение. Не искам да ви плаша от друга страна, но все пак се информирайте.

# 263
Нова, до колкото съм запозната при наличие на кървене/зацапване не е хубаво да се слага утрогестан вагинално, не знам дали с циклогеста е същото. Казаха ли ти нещо за това?

# 264
Специално ги попитах дали да продължа да го слагам вагинално и казаха да. Циклогестът е с форма на свещичка и позволява и ректално приложение, така че ако течението не спре, смятам да го слагам в дупето.

Нова, до колкото съм запозната при наличие на кървене/зацапване не е хубаво да се слага утрогестан вагинално, не знам дали с циклогеста е същото. Казаха ли ти нещо за това?

# 265
  • София
Нова, аз бях със същите лекарства като теб. Също имах кървене на два пъти. И то ярко червено. Ходех с дамски превръзки и после стана кафяво. Нищо не трябва да се спира. Спрях Прогестерона постепенно във 15 г.с. По схема от АГ. Много съм доволна и от Циклогеста и от Пролутекса. Била съм и на всички други прогестеронови препарати преди това. Но за мен лично Циклогест и Пролутекс са най-добрите. Ако сега спреш някое от тях рискуваш да изкървиш. Сещам се само, че ми спряха Аспирин протекта.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 14:36 от kene

# 266
В такъв случай слушайте лекарите и ако има нещо, эа което да эасилите сигурността, може би си почивайте повече от препоръчаното. Аэ бих лежала при такова кървене общо вэето по цял ден. Ако ще ви успокои, се консултирайте и с друг лекар, но щом са иэписали високи доэи прогестерон още преди това и почивка, това е добре. Мислете поэитивно, всичко ще е наред!

# 267
  • sofia
Проблем ли е да се лети по време на бременност със самолет по принцип? Говоря за 4-5 месец конкретно?

# 268
По принцип, ако бременността не е рискова, не е никакъв проблем. Вижте различните авиокомпании какви условия предлагат за бременни. Май по-нискобюджетните отказват на бременни в 8-ми или 9-ти месец, а в 4-ти и 5-ти няма проблем.

Проблем ли е да се лети по време на бременност със самолет по принцип? Говоря за 4-5 месец конкретно?

# 269

Теоретично не, но все пак зависи от конкретния случай. И все пак на този въпрос най-добре може да ви отговори проследяващия АГ. Ако даде зелена светлина, може да си вземете компресивни/компресионни чорапи или чорапогащи, помагат при пътуване със самолет.

Общи условия

Активация на акаунт