Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 314
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
Не е възможно, защото на прегледа на 12.08 вече щяхте да видите ембрион и сърдечна дейност.

Благодаря! ❤️

Luellis
Благодаря за бързия отговор!
За датата на зачеване знам, че е много трудно да се определи... Да не кажа невъзможно. Но за месеца се интересувах. Защото приятелка ми каза, че може и да е преди последната редовна менструация и ако е така бебето би трябвало да е по-голямо. Но пак ми звучи странно, защото съм си имала менструация нормална, а и сега бебето си отговаря на данните точно.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 15:48 от Baby2022

# 46
Момичета, при натиск и остра, кратка, но повтаряща се болка цял ден (много ниско в матката, точно под корема) трябва ли да отида на преглед в спешното или да чакам до понеделник?

Принципно таэи болка съм я имала от време на време като вървя по-дълго или се претоваря или просто така, но сега усещам цял ден, а и от вчера даже. Не съм се раэхождала, само седя/ лежа последните 2-3 дни.

# 47
Момичета,
Според вас добра идея ли е да се пуснат изследвания (Профилактично на своя глава) кръв и урина в 36 гс, за да проверв дали вс е ок и хемиглобина как е.
Последните изследвания ми бяха в 32 гс

Също така да ви попитам нещо административно - след изписване таткото веднага ли трябва да вземе 2 седмици отпуска по бащинство и подават ли се някакви документи?

Благодаря предварително!

# 48
Мамчета, бихте ли ми препоръчали добър интимен гел по време на бременност?

# 49
_Bella_Mi_, нищо не пречи да си пуснеш контролни изследвания. Раждането наближава все пак. Hug
Аз пусках през 2-3 седмици, защото следях определени показатели, при които имаше отклонения в различни седмици от бременността. Една ПКК и урина никога не са излишни по мое мнение.
Бащинството задължително започва от изписването, не може да се отложи във времето. Доколкото си спомням в болницата ме питаха дали таткото ще използва бащинство и ми дадоха някакъв документ, удостоверяващ датата на изписване. Попълвах и нещо, че живеем в едно домакинство и детето е припознато. Копие от акт за раждане май не му искаха в работата, но ходи до офиса да пусне някакво заявление, че иска да използва бащинство.

# 50
Здравейте на всички има ли някоя бременна с тромбофилия и да е родила в Пловдив? Коя болница? И при кой лекар?Благодаря ви

# 51
_Bella_Mi_ , дните на таткото се полагат от изписването и са 15. Може да почне да ползва примерно 5 дни след изписване и ще може да ползва останалите 10 . Може и да ползва по-малко. Пуска си заявление на работа, като прилага бележката от болницата + акт за раждане.
gabby92, можеш да ползваш Себамед с розово цвете или Гинаксид .
Cengiz Emin 636883 , със сигурност има много такива. Аз лично бих избрала Селена.

# 52
  • София
Здравейте дами , можете ли да ми разкажете горе долу какво представлява скрининга в 1вия триместър и колко пари е ? Ако някой си го е правил в София , моля кажете къде и колко ви излезе .
Хубава вечер ❤

# 53
  • sofia
Биохимичния скрининг в Майчин дом е безплатен, но е нужно предварително да се направи ехографски преглед. В сайта на болницата има доста изчерпателна информация за стъпките и данните от изследването.
В Щерев например плащаш 70 за кръвни изследвания и 90 за прегледа. В Оскар клиник е около 170лв по мои спомени общо.

# 54
Аз правих първата фетална морфология в Марковс при д-р Атанасова (130 лв). Оглеждат се органите на бебето, следи се кръвоток, данни за аномалии. Лекарката обясняваше всичко доста подробно и на разбираем език, беше много мила, а накрая можех да задавам въпроси. След прегледа отидох за БХС в Майчин дом - това е кръвно изследване за генетични аномалии, става доста бързо, безплатно е, а резултатите излизат веднага. Важно е обаче да е в същия или деня след ФМ.

# 55
Здравей, в коя седмица си? Аз бях така скоро, в 28 гс., беше особено кофти след повече движение + при мен имаше и доста често втвърдяване на корема.

Отидох на преглед, доки каза, че е от разтягането на матката,  препоръча повече почивка и ми увеличи Магнерота на 3 * 2 на ден. Каза, че след седмица някъде, щом се насити магнезия в организма ще отминат оплакванията. Така и стана, сега само от  време на време ми се втвърдява корема, но болка няма.
Момичета, при натиск и остра, кратка, но повтаряща се болка цял ден (много ниско в матката, точно под корема) трябва ли да отида на преглед в спешното или да чакам до понеделник?

Принципно таэи болка съм я имала от време на време като вървя по-дълго или се претоваря или просто така, но сега усещам цял ден, а и от вчера даже. Не съм се раэхождала, само седя/ лежа последните 2-3 дни.

# 56
Момичета ,с каква кръвна захар сте? Апетита ми се върна с пълна сила и си ми похапват много сладкиши, тестени .. Ендокриноложката ме предупреди да внимавам какво ям , да избягвам  картофи , ориз , хляб понеже баба ми е диабетичка и има шанс да развия гестационен диабет. На гладно сутрин  моята е 4.13 , а след обяд изследвана 4,75. АГ нищо не каза , били ми добре изследванията.

# 57
Момичета ,с каква кръвна захар сте? Апетита ми се върна с пълна сила и си ми похапват много сладкиши, тестени .. Ендокриноложката ме предупреди да внимавам какво ям , да избягвам  картофи , ориз , хляб понеже баба ми е диабетичка и има шанс да развия гестационен диабет. На гладно сутрин  моята е 4.13 , а след обяд изследвана 4,75. АГ нищо не каза , били ми добре изследванията.

Около 5 е добре.
Моята беше 4.3
Сега е 2.6 🤷‍♀️

# 58
Преди да забременея винаги ми е била около 5.1-5.2 , сега бременна вече е паднала на 4 и нещо, но аз и много повръщах до 13 седмица и може за това да е паднала малко.

Около 5 е добре.
Моята беше 4.3
Сега е 2.6 🤷‍♀️

# 59
Преди да забременея винаги ми е била около 5.1-5.2 , сега бременна вече е паднала на 4 и нещо, но аз и много повръщах до 13 седмица и може за това да е паднала малко.
Едното няма общо с другото. КЗ показва моментно състояние. Ако предната вечер си вечеряла рано и с малко въглехидрати, е съвсем нормално да ти е толкова. Изследва се на гладно и час след ядене , за да видиш колко си я качила - това, ако имаш глюкомер. Ако и следобедният резултат е лабораторна стойност , няма много смисъл от него. Мож еш да си пуснеш гликиран хемоглобин, който показва средната стойност на КЗ за около 2-3 месеца назад.

Общи условия

Активация на акаунт