Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 107
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Още във 10 г.с. се вижда пола на бебето.

Дори с най-добрата апаратура не се вижда със сигурност в 10 г.с. Най-рано 12-13 г.с. да се даде първо предположение, което един сериоэен лекар би потвърдил чак около 15-20 г.с. Половите органи се раэвиват до 20 г.с.

# 181
  • София

Дори с най-добрата апаратура не се вижда със сигурност в 10 г.с. Най-рано 12-13 г.с. да се даде първо предположение, което един сериоэен лекар би потвърдил чак около 15-20 г.с. Половите органи се раэвиват до 20 г.с.
Незнам, но при мен предположението се оказа правилно още в 10 г.с. BlushНаправи го д-р Сигридов. А след една седмица отидох на БХС в друга клиника и там лекарят по ФМ също го потвърди това е било вече 11 г.с. А до 20 г.с. вече дори и не се коментираше пола защото беше изяснен отдавна. Общото между лекарите е, че гледат на ехограф Волюжън 10, който бил версия 2020г. ако има значение с какво работят. Същата версия е и във Клиниката по ФМ на Кингс Колидж в Лондон. Но там прегледа е 300 паунда.Blush

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 07:56 от kene

# 182
Да, но эа правило не може да става и дума, че да се твърди така уверено. В 10 може да го поэнае някой евентуално, в 12-13 на 70-80% с добра апаратура и подходящо положение, както и опит на лекаря, в 15-20+ вече с по-голяма сигурност, ама и бебето трябва да е съгласно. Моето не иска да се покаже и това е(винаги е эастанало така, че не се вижда между краката добре), а аэ не вярвам на предположението от 13 г.с.

# 183
  • София
Както са ми казвали лекарите по ФМ, ние виждаме това което бебето ни позволи в конкретният момент и всяка възможност която ни даде не е за изпускане. Blush

# 184

Ако в 10та седмица направят предположение за пол - това е мъжки пол.

# 185
Здравейте, 20+4г.с. коремчето осезаемо е пораснало, но усещанията на бебето или не мога да ти различа или са твърде слаби, първа бременност ми е и съм с предна плацента, по корема се вижда примерно леко хълмче ако се е завъртяло 😄 не мога да сравня в други бременности или усещания и не знам какво да очаквам и ок ли е да не ги забелязвам все още

# 186
Kremena Yordanova , щом си с първа бременност и с предна плацента е нормално по-късно да почнеш да усещаш бебока. По това време усещанията са като бълбукане и гъделичкане в корема. Всичко зависи от това как е застанало бебето и дали навън или навътре са му движенията. До седмица-две би трябвало да почнеш да усещаш по-изразените движения.
За  пола това, което каза док на БХС ,се потвърди от генетичните изследвания в 13гс.

# 187
Здравейте!Нещо да препоръчате за силни пристъпи на кашлица?Днес влизам в 7-ми месец.Болеше ме гърло,сега остана само кашлица,която стана влажна.Имам огрицателен тест за Ковид,гърдите при преглед чисти.АГ ми каза да пия Проспан.Много ме притеснява от тази кашлица как се чувства бебчето и дали има опасност от контакции и преждевременно раждане,много ми е притеснено Sad

# 188
Слушайте си лекаря, не ви ли притеснява да си самопредписвате лекарства?

# 189
  • София
Задължително лекар. 2-пъти боледувах докато бях бременна и двата пъти на лекар като не изписват какво да е. После минах на консултация с АГ и той също ги одобри.

# 190
Постоянно се консултирам с личен лекар и АГ.АГ ме праща на личен,а тя казва,че не знае какво да дава на бременни, и общо взето нищо.Не питам за лекарства,а дали има момичета минали през това,  в този период на бременност.Общо взето се притеснявам от контракции.Пия но-щпа 3х2, поради стягания от 10-тина дни,дано помага в това отношение.Все пак има и хомеопатии и т.н и ми е интерсно дали на някоя изобщо са помогнали,тъй като при предишната ми бременност нямаха успех.Благодаря ви, все пак!

# 191
  • София
Отидете на УНГ. Аз честно от личната не очаквам да ми предпише адекватно лечение. Хомеопатия не ми е изписвана. Може да си вземете Биозин мама ако вече не го пиете и не ви е предписан.

# 192
  • sofia
Откакто съм бременна, пия много малко вода, почти не ми се пие. А преди пиех между 2 и 3 литра на ден и сега е много странно. Чудя се да се насилвам ли да пия повече или организмът си показва от колко има нужда в момента...

# 193
Откакто съм бременна, пия много малко вода, почти не ми се пие. А преди пиех между 2 и 3 литра на ден и сега е много странно. Чудя се да се насилвам ли да пия повече или организмът си показва от колко има нужда в момента...

Имах същия въпрос към моя АГ. Препоръката беше да увелича количеството вода, защото дехидратацията не е за подценяване, включително може да доведе и до контракции.

# 194
  • София
Поне литър и половина трябва да пиете. Аз така от не пиене на достатъчно течности си докарах проблеми. Насилвала съм се да пия вода честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт