Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 212
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
А защо са точно тия чорапи? Съжалявам за глупавия въпрос..
Проблем ли е да се лети по време на бременност със самолет по принцип? Говоря за 4-5 месец конкретно?

Теоретично не, но все пак зависи от конкретния случай. И все пак на този въпрос най-добре може да ви отговори проследяващия АГ. Ако даде зелена светлина, може да си вземете компресивни/компресионни чорапи или чорапогащи, помагат при пътуване със самолет.

# 271
За кървенето и аз съветвам за второ мнение. Къврях от 6 до 22 г. с. Няма да изпадам в подробности, но накратко - т. к. съм с тромбофилия НЕ приемах витамин С, т. к. трябваше да се направи оценка на риска, която предвид предишна загуба не беше в полза на вит. С. Приемах и Утрогестан и Дуфастон, които спирах постепенно, но Утрогестан до пълно спиране на зацапването беше единствено орален прием (консултирано с 5 различни специалиста беше всичко).
Та, наистина - не оставай нещата на едно мнение. Кървенето може да бъде лош спътник, може да бъде и просто досадно "другарче", с което да се наложи да свикнеш за известно време. Отлично разбирам колко стресиращо е и ако мога с нещо да бъда полезна, оставам на разположение (на ЛС).
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 272
Много благодаря. Аз съм изследвала основния пакет тромбофилия и имам само една нискорискова мутация. Не би трябвало малко вит. Ц да ме "бутне" Simple Smile
Пих един на обяд и кървенето почти спря. Сега е само зацапване по ТХ и то доста слабо. След два дни имам два прегледа в клиника Надежда (БХС и преглед при д-р Христов) и съм сигурна, че там ще бъдат по-адекватни. За съжаление в Пловдив нямам лекар или болница, на които да се доверя напълно. Ходих в болница Селена, там по спешност ме прегледа дежурния лекар. Сигурна съм, че нямам недостиг на прогестерон, защото го следя. По всяка вероятност е бил някой хематом, защото сакчето не е отлепено. Пия Акард, който разбира се няма да приемам поне 2-3 дни след като зацапването спре. Може би той е "виновникът" за това кървене. Напълно подкрепям мненията, че трябва да се търси и второ мнение. И благодаря на всички, които се включиха. Надявам се при мен нещата да се закрепят поне за още два дни, за да мога да отида на преглед без притеснения.

За кървенето и аз съветвам за второ мнение. Къврях от 6 до 22 г. с. Няма да изпадам в подробности, но накратко - т. к. съм с тромбофилия НЕ приемах витамин С, т. к. трябваше да се направи оценка на риска, която предвид предишна загуба не беше в полза на вит. С. Приемах и Утрогестан и Дуфастон, които спирах постепенно, но Утрогестан до пълно спиране на зацапването беше единствено орален прием (консултирано с 5 различни специалиста беше всичко).
Та, наистина - не оставай нещата на едно мнение. Кървенето може да бъде лош спътник, може да бъде и просто досадно "другарче", с което да се наложи да свикнеш за известно време. Отлично разбирам колко стресиращо е и ако мога с нещо да бъда полезна, оставам на разположение (на ЛС).
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 273
Аз също съм от Пловдив и си организирах неведнъж пътешествия по време на цялата бременност до София. Та, да... Курсовете Селена - Надежда са ми познати до болка.
Чудесно е, че си се запознала с тромбофилиите и няма високорискови мутации.
За пътуванията може да се запасиш с възглавнички, за да отнемат поне малко от вибрациите от колата, които евентуално може малко да засилят зацапванията.
Всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 274

Препоръчаха ми ги с цел избягване на риска от тромбози, особено при дълги полети. Преди бременността използвах такива за 14 часа полет, помогнаха ми за подобряване на циркулацията и намаляване отичането на краката.

Впрочем във Великобритания (включително в The Lindo Wing Maternity, където се родиха кралските бебета на Кейт и Уилям) дават на бременните такива компресионни чорапи преди секцио. Препоръката е да ги носят преди, по време на самата операция и в първите две седмици след това. Нямам лични наблюдения в тази насока, ако някоя мама ги е носила в този период, може да сподели.

# 275
  • sofia
Тромбози? Това звучи доста сериозно...сериозно се притесних..

Препоръчаха ми ги с цел избягване на риска от тромбози, особено при дълги полети. Преди бременността използвах такива за 14 часа полет, помогнаха ми за подобряване на циркулацията и намаляване отичането на краката.

Впрочем във Великобритания (включително в The Lindo Wing Maternity, където се родиха кралските бебета на Кейт и Уилям) дават на бременните такива компресионни чорапи преди секцио. Препоръката е да ги носят преди, по време на самата операция и в първите две седмици след това. Нямам лични наблюдения в тази насока, ако някоя мама ги е носила в този период, може да сподели.

# 276
Тромбози? Това звучи доста сериозно...сериозно се притесних..

Не се притеснявай. Посъветвай се с твоя АГ и ако според него е безопасно да летиш, значи вероятно е Innocent

# 277
По принцип бременността е фактор, увеличаващ риска от тромбози. Но това не означава, че ги предизвиква задължително - зависи от много неща. Профилактиката не е лошо нещо, дори и само за лично спокойствие Simple Smile

# 278
Само за дълги полети над 8 часа е това с риска от тромбози.

# 279
Аэ энам, че и эалежаването по време на бременност в комбинация с така или иначе увеличеният риск эаради хормоните допълнително эасилва опасността от тромбоэа, эатова раэходки/умерен спорт действат превантивно.

Эа летенето също съм го чувала, но да, важи эа по-дългите полети. Аэ бих вэела и эа по-къси от теэи чорапи превантивно дори. Човек никога не энае.

# 280
И за по-кратки полети също са препоръчителни, разбира се нищо не е задължително Wink Но аз съм на принципа, по-добре профилактика вместо после да си блъскам главата . От опит казвам- чорапите нито хапят, нито са неудобни, за 10 мин сте забравила, че изобщо ги носuтe. Relieved На мен ми се налага всекидневно да ги нося по време на цялата бременност, тъú като също имам нискорискова мутация.

# 281
  • sofia
Къде мога да намеря такива чорапи и как изглеждат или как да ги търся в Гъгъл?

# 282
Къде мога да намеря такива чорапи и как изглеждат или как да ги търся в Гъгъл?

Медицински компресивни/ компресионни чорапи Innocent Има голям избор в интернет и адреси на специализирани магазини в зависимост от населеното място. Забравих да добавя, че са на размери и е важно да не са ти широки, защото иначе се губи смисълът.

# 283
  • София
Във Щерев ги дават тези чорапи след всяко секцио превантивно още в реанимация, за нормалните раждания незнам. Иначе съм ги виждала както в тяхната аптека така и в Медея. Ако в Медея няма вашият размер наличен им се поръчва и те за един ден доставят размера.

# 284
  • sofia
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт