Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 37 035
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Всичко зависи от Директора на училището и спуснатите директиви, вече съвсем се убедих - при дъщеря ми - стриктно спазване с маски в коридори и общи помещения, в клас са на отворени прозорци, без маски, при гаджето й в друга гимназия - нищо, живот без Ковид, при шестокласника  - с маски навсякъде, изнесени часове в двора, отворени прозорци, някои учители са казали, че няма да мърдат от катедрата и децата могат да свалят маските. Във Варна почти 70% от учителите са ваксинирани, надявам се на по-нормална учебна година!

# 196
  • София
Уиш, това нали риторично го питаш Simple Smile Всички сме наясно, че за затварянето на училищата няма никаква друга причина, освен, че не струва пари на бюджета. Никаква.

# 197
Да, риторично и основно към Анди.

# 198
За един ден училище не можете да прецените колко са или не са стриктни. Ласикът се разтяга след време...

# 199
  • София
За един ден училище не можете да прецените колко са или не са стриктни. Ласикът се разтяга след време...
Именно. При нас новият директор идва от Испания, т.е. е максимално ужасен и първите два дни имало жесток контрол и в стаите. Две седмици по-късно най-жесток е контрола на двора, защото там е и директорът, иначе по стаите най-често са без маски, защото учителите са ваксинирани, а на учениците не им пука. Отмениха и маските за началното училище под натиск от родителите. И така.

# 200
Споделям огромната си радост, че децата са там, където трябва да бъдат - в училище и контактуват с тези, с които трябва да го правят - със своите връстници и с учителите си - не само по пътищата и по дискотеките, както това бе до сега.
Учителите им, до един, са доволни също от този факт, защото са наясно с вече натрупаните огромни загуби и за децата, но и за сами тях - като хора и специалисти, от принудителното унищожаване с месеци на образованието и социалната среда на нормалните хора.
Разчитам, че настоящите и бъдещи политици повече няма да повтарят капиталните грешки на предходното управление и ако наистина милеят за децата и обществото, не ограничат отново безсмисленото затваряне на училищата, имат изцяло моята подкрепа. И подкрепата на мнозинството родители и учители.

# 201
  • София

Разчитам, че настоящите и бъдещи политици повече няма да повтарят капиталните грешки на предходното управление и ако наистина милеят за децата и обществото, не ограничат отново безсмисленото затваряне на училищата, имат изцяло моята подкрепа.
След "освежаването" на статистиката, заради празнични дни и неработещи лаборатории София отново е в червената зона. Има план, пише си в коя зона какво се прави, та най-много да минат на ротация големите ученици с ПО и ДО. Нищо по-добро от това не очаквам.

# 202
Статистиката е такава, каквато изднася на този, който поръчва направата й. Отдавна не ми е верую.
Нашите болници, в моя град, не са пълни с болни от ковид, нито имам случай на дори един новозаразен /да не говоря за болен/ близък или познат, за разлика от есента и пролетта, когато това беше масово и когато и самите ние преминахме.
Лично аз съм доволна от това, че поне децата няма да страдат /за сега/ от безсмислени ограничения, които, видяхме, до нищо смислено и положително не доведоха. И изразявам задоволството си от това. Ако не за друго, тази "статистика" точно сега показа това, че училищата нямат общо с вълните на разпространение на заразата. Още по-малко са основна причина за това.

# 203
  • София
Статистиката е такава, каквато изднася на този, който поръчва направата й. Отдавна не ми е верую.
Нашите болници, в моя град, не са пълни с болни от ковид, нито имам случай на дори един новозаразен /да не говоря за болен/ близък или познат, за разлика от есента и пролетта, когато това беше масово и когато и самите ние преминахме.
Лично аз съм доволна от това, че поне децата няма да страдат /за сега/ от безсмислени ограничения, които, видяхме, до нищо смислено и положително не доведоха. И изразявам задоволството си от това.
И аз съм доволна, но съм и в очакване на ДО. Не е да искам ДО, не е да мисля, че е правилно, просто не виждам как ще ни се размине. И, естествено, дано това да са само мои страхове, дано да си учат нормално. Така трябва да бъде.

# 204
Има план, пише си в коя зона какво се прави, та най-много да минат на ротация големите ученици с ПО и ДО. Нищо по-добро от това не очаквам.

Ще минат, но не всички.
По-гъвкавите директори ще направят всичко възможно да не се минава на ДО.

# 205
Не очаквам ДО аз, лично. Освен ако не стане разпространение и то наистина сериозно, в определено училище или клас. И така е редно да бъде.
Не може за един кихнал в училището да се затваря то цялото с месеци. Не бива повече да допускаме това. Ако на 11.09 Възраждане направиха един чудесен протест пред НС, то следващият такъв го виждам като всенародна революция, ако безумията продължат в насоката, начертана от няколко настоящи държавни диктатури.
https://www.facebook.com/vuzrazhdaneburgas/videos/1469071963479864/
Слушах изказванията - голяма част от тях са посветени именно на затварянето на училищата и лишаване на учениците от образование и нормално развитие. Хората наистина няма да го изтърпят това да продължи по този начин вече.

# 206
  • София
Аз силно се надявам на нашите директори. И в двете училища са направили нови стаи и нови разпределения на потоците.

# 207
  • София
В последните седмици се говори изключително популистки, заради изборите и никой не очаква ДО, но то е разписано в плановете, които също са публикувани. В момента виждам хората да разбират само каквото им се иска, а то е ПО. Пък аз виждам и информацията за ДО почти всекидневно. Дори Фандъкова при откриването на учебната година каза, че започва присъствено, но може да продължи онлайн. В крайна сметка не се повтаря, че няма да има ДО, а че ще се постараят да е максимално присъствено. Миналата година казваха същото и синът ми е присъствал 14 дни за 7 месеца. Та какво ще им е максималното и колко време ще им отнеме да обвинят нежелаещите мерки и тестове родители, че децата са допринесли за следващият пик, това е друга тема. Дано да бъркам, но този филм вече сме го гледали. Не очаквам друго.

# 208
Предлагам в края на учебната година всеки от нас да сподели как е минала тя в неговото училище.
В момента през пост да се пише кой какво очаква е излишно!

# 209
Аз силно се надявам на нашите директори. И в двете училища са направили нови стаи и нови разпределения на потоците.

При нас още миналата годината гимназията на сина ми си беше направила отлична организация на потоците и междучасията. Но не й бе предоставена никаква възможност да покаже как работи тази организация, защото, както знаем, затварянето миналия октомври бе безапелационно, безогледно и безпринципно - на всички по един начин. Без значение кой какви и колко заразени има.
Надявам се на повече разум у настоящите, наистина. Важно е сега, в този момент, да се проумее и настоява всяко училище да си прави самО преценките, според неговата ситуация - не само на брой заразени, а и въз основа обективен начин за уреждане на присъствения учебен процес. Защото всяко училище си има свои собствени ресурси и може да ги ползва повече или по-малко от други училища.

Предлагам в края на учебнта година всеки от нас да сподели как е минала учебната година в неговото училище.
В момента през пост да се пише кой какво очаква е излишно!
Отчитам предходната, за сега.
Стартът й беше отличен - нито един случай в класа по време на присъственото обучение. Прекрасна организация от страна на гимназията с разминаване на човекопотока, входовете, крилата и стаите, разместени междучасия.
И, въпреки това - всички тотално потърпевши.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 13:38 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт