Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 37 040
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Очаква се директорите да са гъвкави само по отношение да не се минава на ДО.
Интересно защо нямате претенции да бъдат гъвкави и предпазливи
имайки предвид обстановката, в която се намираме, да изискват спазване на мерки, да се настоява от учителсктото общество родителите да се съгласят на тестове за децата си?
Ааааа, сетих се, щото статитистиките са стъкмистики...
Ами личното ми мнение е, че това е основна теза на хората, които са имали късмет да не пострадат сериозно от този вирус.
Блазе ви.

# 211
  • София
А някой предлагал ли е тестове, че да се съгласяваме?

# 212
  • София
И аз това щях да попитам - кога се предложи да има тестове? Май само се говори, че родителите не искат тестовете, но не съм забелязала някой да се е засилил да ги купи и достави по училищата.

# 213
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз не твърдя конкретно за някой от темата, че не се съгласява.
Говоря за 80 процента от родителите на децата в класовете на моите синове. Не мога да опиша нелепиците, които се говорят за ваксините и маските. Големият ми син твърдо е решил, че няма да казва, че се е ваксинирал на никого (с изключение на класната).
Абсолютно съм наясно как основно се формира мнението на децата.

А последното, което чух, е че ще се осигурят и правят тестове ако са съгласни 90 процента от родителите.
Което е, извинете, в сферата на фантастиката.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 22:19 от LemonDesi

# 214
  • София
Миналата година отказахме тестове, тъй като наистина нямаше кой да прави назални тестове. На нашата "сестра" не бих се доверила. На класната - тя директно ще им извади мозъка с клечка.

Сетих се нещо за ДО. Получих много запитвания за реални курсове по английски за възрастни. Хората като цяло са против да се обучават онлайн. Началото на 2020 имаше някакъв интерес, гъдел, който сега тотално е изчезнал. Всички искат наживо.

# 215
А аз не знам защо за конкретни училища с все учители, ученици и родители като съществена част от процеса, трябва да бъдат в позиция равнис с тези, в които 120 % са на терсене. Онзи ден бяхме на присъствена родителска среща и аз гледах какво не е наред при този поток от хора. Абсолютно всички родителели бяхме с правилно поставени маски. В стаята работеше пречиствател. Огромен процент от учителите се ваксинираха, а други минаха през болестта. Имат воля да се учи присъствено, защото са изпълнили изискванията.
На никого не е отнето правото да иска обучение от дистанция. След като аз спазвам правилата (в това число слагам защита и по линия на масово чипираните ми колеги), а насреща учителите на детето ми са организирали процеса да протича при спазване на правилата, няма каква причина да си измисля, за да искам нещо различно от ПО.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 15:02 от рони

# 216
Първи учебен ден. Затворени  прозорци и кашлящи деца. Това съобщи дъщеря ми. Без маски. Какъвто и да е вирус, скоро и по вашия телевизор. Моето беше болно преди да започнат. Сега съм в очакване на Делта. Да ни е честито новото ДО. След Делта, кой е другия план за изпълнение на заразяване и достигане на стаден имунитет. То е ясно, че в България ще ги караме до откат всичките.......ковид-и.

Плачат за солидна глоба. Сигнал до РЗИ и бързо, бързо ще започнат да спазват мерките. Явно не може да се разбере нещо много просто-при такова масово неспазване, скоро ще се мине на ДО.

# 217
  • София
Тя и да подаде сигнал, проверката няма да е внезапна и когато РЗИ отидат, всичко ще е като по конец.

# 218
Много ми е интересно как някои смятат, че директорите масово са за ПО, как щяли да бъдат максимално гъвкави и пр. небивалици. Да, за пред медии и родинтели може и така да твърдят. Точно директорите ще имат много голяма полза от ДО, каквото и да си говорим. То неминуемо и до там ще стигне като пламнат цели области, но нека си заравяме главата в пясъка.

# 219
  • София
Каква е ползата на директорите от ДО?

# 220
  • София
Икономисват от режийни разходи.

# 221
  • София
Те така или иначе имат отпуснат бюджет, който трябва да похарчат. И да го икономисат, къде ще си го сложат? В рамка?

# 222
  • София
Мхм, те понеже от джоба си ги вадят тези разходи.

# 223
  • София
Ще го преразпределят. Със сигурност имат достатъчно лостове, за да преструктурират бюджета.

# 224
  • София
Къде ще го преразпределят - в джобовете си?

Общи условия

Активация на акаунт