Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 995
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Но като наближи септември и виждах, как мерки няма или просто масово съвсем нагло и безотговорно не се спазват, взех решението за ОРЕС. Не можех да разчитам други 24 семейства да опазят здравето на детето ми и това на семейството ми. Бях принудена от безотговорността на Българина и от Бай-Ганьовския манталитет да си задържа детето вкъщи.

Не съжалявам, това беше правилното решение за нас при тези обстоятелства.
Но спрете да говорите, че не оценяваме предимствата на ПО. Защото много добре ги оценявам, но за жалост антиваксъри, антимаскъри и тем подобни ни лишиха от тези предимства.
Много удобно, но напълно погрешно и логически неиздържано. Не антиксърите и Ганьо ви лишават, а болднатото в поста ви - грешните ви очаквания. Докато очаквате цялото общество да ви пази и да се съобразява с вашите страхове, ще е все така.
И само едно уточнение - решението за всеобщо ДО се взема не от антиваксърите и антимаскърите, а от политиците. То никога не е било медицинско, особено след като ясно се видя, че вълните на Ковид се развиват по своя епидемична логика, нямаща нищо общо с това как учат децата в момента.

Иначе много се радвам, че радетелите за ДО започнаха да се борят за правата си, а не да искат да налагат този тип "образование" на всички. Нека антиваксърите и антимаскърите, както и ваксинирани, нестрахуващи се, работещи и всякакви други групи и категории да си учат ПО и двете фракции да не си пречат взаимно, така ще е наистина най-добре за всички.

# 286
Но като наближи септември и виждах, как мерки няма или просто масово съвсем нагло и безотговорно не се спазват, взех решението за ОРЕС. Не можех да разчитам други 24 семейства да опазят здравето на детето ми и това на семейството ми. Бях принудена от безотговорността на Българина и от Бай-Ганьовския манталитет да си задържа детето вкъщи.

Не съжалявам, това беше правилното решение за нас при тези обстоятелства.
Но спрете да говорите, че не оценяваме предимствата на ПО. Защото много добре ги оценявам, но за жалост антиваксъри, антимаскъри и тем подобни ни лишиха от тези предимства.
То никога не е било медицинско, особено след като ясно се видя, че вълните на Ковид се развиват по своя епидемична логика, нямаща нищо общо с това как учат децата в момента.
Само погледнете една класна стая, разстоянието между децата и после си помислете за вирус, който карат незабележимо и разболява тежко възрастните. Училищата са идеалното място той да се разпространи в обществото, ако ще всичко друго да е затворено. Особено малките класове където децата са без маски в клас. Сега на фона на ваксини, преболедували и маски за големите изглеждат малко по-благоприятни нещата, но отново здравето трябва да е приоритет и ако някой не желае да поема риска и това е уредено от закона, не виждам каквото лошо има.

# 287
Не помня да съм казвала, че е лошо някой да не иска да поема риск. Щом не иска - да не го поема. Малко ми е прекалено само да се обвинява цялото общество, което не разсъждава по този начин.
Това, че училищата са развъдници вече се изтърка.  Не са или поне не повече от всичко друго - вълните се развиват самостоятелно и без връзка с игрите "отвори-затвори", които явно много допаднаха на голям брой хора.

# 288
LemonDesi, Thirteen#, успешно пренасяте духа на ковид темата тук. Не че и тук не са прехвърчали искри, ама в сравнение с там, тук сме съвсем аматьори в спорта злобна дискусия. Успокойте се, кажете си за какво се борите и оставете другите да се съгласят или не.
С най-добри чувства...

# 289
Това, че училищата са развъдници вече се изтърка.
Поизтърка се не защото децата не боледуват. а защото вирусът не е нов и малките го поизкараха миналата година ходейки без маски в клас на ПО; от големите ученици обаче още има непреболедували. но пък те носят маски, така че се надявам да няма големи взривове в класовете , а също и те да карат леко, нищо че са над 12 г. Има и ваксинирани или преболедували родители и персонал. Дано са по-добре нещата тази година. Но ДО може да бъде добра алтернатива за деца и семейства в риск и не трябва да им се отнема тази възможност.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 15:57 от Sparkles

# 290
  • Най-красивата страна
Дали децата ще учат присъствено или ДО решават политиците,а не родителите.
Ако пак обявят извънредно положение ,никой няма да ни пита.
Аз съм готова и за двата варианта.

# 291
  • София
Специално за индивидуалното ДО мисля, че би било добре във всяко училище да има един учител за 1-4, двама-трима за 5-7 и т.н. които да преподават само онлайн.

# 292
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, за мен това би било също добър вариант.

# 293
Моят син е първа година в гимназията, с интензивно изучаване на нов език.Още на род .среща госпожата по езика им каза,че няма да организира хибридно обучение, че който отсъства си е за негова сметка .Това е !То и при нас май няма желаещи за ОЕСР, защото на почти всички деца е нов език.

# 294
  • София
Интензивно език е страшен зор онлайн. Казвам го от опит. И резултатите в голяма група са ужас.

# 295
Ами аз от сега се услушвам за частен учител по немски , присъствен.Ясно ми е, че минат ли ДО , моят син е приключил с езика.Горкият, вече трета важна година в учебен план, ще се мъчи дистанционно.

# 296
Специално за индивидуалното ДО мисля, че би било добре във всяко училище да има един учител за 1-4, двама-трима за 5-7 и т.н. които да преподават само онлайн.
Понеже по всяко време може да се минава от едната към другата форма какво ще ги правят тези деца и учители ако се върнат от ДО на ПО? Според мен най-добре да се напънат малко учителите на редовните класове и да се погрижат за децата онлайн от класовете, на които водят. Не да им правят отделни консултации и изпитване извън часовете, а да ги интегрират в часа. Така няма да жертват свое лично време ще им даватт същите знания и задания като на другите.

# 297
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
....Още на род .среща госпожата по езика им каза,че няма да организира хибридно обучение, че който отсъства си е за негова сметка ....

Ами ей такива ултимативни изказвания ми бъркат много в здравето...
В качеството си на каква определя какво няма да организира, при положение, че е прието, че има вариант за ОЕСР?
Или тя просто заявява, че за тези, които са го избрали, лично тя ще положи минимум усилия?
Ясно е, както пише и Rockstar от опит, че в повечето случаи не е оптимален вариант.
Но добър учител ли е този, който заявява, че няма да положи никакви усилия за някакви си там лигльовци, дето си е за тяхна сметка, че си лежат по диваните у дома?

Аз вече съм готова всеки да си свали задълженията от гърба и просто да ме оставят на мира, и да не ми втълпяват колко безотговорна майка съм заради това, че не искам детето ми да е с всички.

# 298
  • София
Това, че училищата са развъдници вече се изтърка.
Поизтърка се не защото децата не боледуват. а защото вирусът не е нов и малките го поизкараха миналата година ходейки без маски в клас на ПО; от големите ученици обаче още има непреболедували.
На каква база ги правиш тези обобщения? От класа на сина ми /5-ти клас сега/ само 4 деца го преболедуваха миналата година /заразени от родителите си/. От класа на дъщеря ми /11 клас/ - 5-6. Масово децата не са го преболедували, въпреки ... как беше ... малкото пространство в стаята и неносенето на маски. И третата вълна си утихна, въпреки присъственото обучение, а четвъртата започна и бушува, въпреки лятната ваканция на учениците. Та, това за училищата - развъдници се поизтърка, просто защото не е вярно.

# 299
А пък при нас в даскало са възприели суеверно отношение към ковида, като към Онзи, който не бива да се споменава.

Същевременно обречено очакват преминаване на ДО, защото София устремно се е запътила към ланшното положение.
Аз, както каза някой по-нагоре, съм готова и за двата варианта.

Общи условия

Активация на акаунт