Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 986
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Наистина няма смисъл от дебат, когато мненията не се изчитат докрай, още повече и се докладват и трият Smirk. Санака опита безрезултатно да обясни в контекста на необходимостта от ДО защо смъртността в България е в пъти по-висока в сравнение с други страни, на което се отговаря с аргументи, касаещи единствено степента на заразяване Smirk. Естествено, че заразяването е фактор, но смъртността у нас е стряскащо висока спрямо държави, в които тече аналогично ниво на заразяване. Иначе, за протокола аз съм ЗА мерки в училище (и не само) като маски, дезинфекция и т.н., но не и дистанционно училище в сегашната ситуация. А да не се лъжем, една от причините за високата смъртност у нас е отказът на хората да се ваксинират. Ами не може тази твърдоглавост да е причина трета поред година голяма част от учениците да учат дистанционно.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 05:12 от Аш

# 316
Хайде стига. Престанете да вменявате чувство за вина. Учениците са на ДО не защото хората не се ваксинират, а защото са в най- лесни за ограничаване. Но засега всичко е наред. Хората масово го преболедуваха ковида и сега няма да се вдигнат бройките. Така че ще имаме една хубава, присъствена година. Освен зимата, когато традиционно си има грип. Да се мине на ДО зимата не е лошо.

# 317
  • София
Хайде стига. Престанете да вменявате чувство за вина. Учениците са на ДО не защото хората не се ваксинират, а защото са в най- лесни за ограничаване.
Която мярка нямаше да я има, ако от Ковид не се умира или се кара само с главоболие и температура.

# 318
  • Варна
Хайде стига. Престанете да вменявате чувство за вина. Учениците са на ДО не защото хората не се ваксинират, а защото са в най- лесни за ограничаване.
Която мярка нямаше да я има, ако от Ковид не се умира или се кара само с главоболие и температура.

Нямаше да има ДО и ако се тестваше регулярно и се налагаше карантина на контактните, ама  няма воля за това.

В тази връзка - от днес в нашето училище има болно с Ковид дете. Информация официална в сайта няма, нищо ново- обикновено чакат да им загреят телефоните. Карантина или  тест на контакти - също не. Замислям се да закупя на едро тестове и да започна да правя един-дава пъти седмично у дома, ще се спасяваме поединично отново.

# 319
Една тема ПО ли да си направите?
Предложение само.

Както имате право да НЕ искате мерки, освен ваксини, които пък са на ниво Туркменистан поставен процент, така други имаме право да ги искаме мерките.
И също имаме законовото право, след като няма никакви мерки, да НЕ си пускаме учениците.

Аз много ще се радвам ако съм предобрила с предпазване. Ако това ДО на синът ми се окаже излишно. Ще се радвам да го пусна ПО, когато и ако скоро има спад.
През това време обаче, също ще се радвам на споделени проблеми и решения по темата в темата. Нямам нужда от разсъждения колко не съм права, колко съм страхлива или че, вменявам вина на някой си. Защото е нищо подобно.

Синът ми се чувства добре. Не се чувства депресиран, не се чувства изолиран. Тренира, вижда се с приятели, учи си. Психически се чувства прекрасно. Не ни мислете, не че сте. Пиша това по повод мненията пък как психика и нам кво и колко страдали децата. Моят син не страда. Категорично, уверявам!

Пак в същото време се учи, че може да не се пуска по течението, само защото мнозинството така мисли, вика или не вика... стадото може да си върви и без него. Разговаряйки, съм разказала какви мерки се прилагат при пандемия. Как нищо подобно няма в училище и как може, и има право, щом няма такова подобно, да се възползва от правото си по друг начин да учи. Предупредила съм, че такова решение ще му донесе и много неприятности. Нека се учи и знае. Тепърва ще му трябват подобни качества в живота. Особено заобиколен и живеещ с такова общество в родината.

# 320
По повод на изтрития ми пост относно ''стряскащо'' високата смъртност у нас в Столична община така са се ''стреснали'', че правят най-драстичното орязване на градския транспорт от десетилетия насам. В условията на извънредно положение поради пандемия е все едно да гасят пожар с керосин.
https://www.actualno.com/sofia/spasi-sofija-fandykova-drastichno … news_1645382.html
...Каква дистанция, какви мерки в училищата, ако принуждаваме деца и възрастни да се тъпкат   разреждайки  колите на градския транспорт в най-червения според епидемичната обстановка град? ! ...А после обвиняваме няколко-то потребители от форума, че видите ли понеже те го били искали и за това са наложили ДО на всички.

# 321
  • София
Да, знам, забелязах го и даже писах мейл по въпроса. В Младост направо се подиграват с хората - спряха ни 306, което на практика остави Младост 2 навътре без транспорт, орязаха и други маршрути, а които останаха са на 17!!! минути в делнични дни!
Съответно учениците в наземния транспорт сутрин, обед и вечер са като сардели в консерва.

# 322
  • София
Всъщност София не е най-червеният град. Търговище, Габрово, Бургас и Варна (бърз преглед са с +100 на 100000 над София). Хубаво е да не се говори просто ей така.
https://covid.tobel.bg/#map=6/3085628.75/5682928.76/0

# 323
Не знам. Аз се разболях в петък, ваксинирана съм. Ковид зоната беше фрашкана... Една жена беше за приемане и я отпратиха. Нямало места в отделението.

# 324
  • София
Не знам. Аз се разболях в петък, ваксинирана съм. Ковид зоната беше фрашкана... Една жена беше за приемане и я отпратиха. Нямало места в отделението.
Пожелавам ти да го изкараш леко!

Хора, няма смисъл от това докладване и триене. Оставете няколко поста и за странични коментари - нищо няма да заболи от тях.

# 325
Предложение само.
Ъм, не. Дистанционното обучение е алтернатива на присъственото и в този контекст е нормално да се обсъждат и сравняват и двете.

# 326
  • Sofia
Предложение само.
Ъм, не. Дистанционното обучение е алтернатива на присъственото и в този контекст е нормално да се обсъждат и сравняват и двете.
Да де, ама тук все пишат хора, чиито деца не учат ДО 🤔

# 327
  • София
Ми, те тези, чиито деца учат ДО в момента, се броят на пръстите на едната ръка.

# 328
  • Sofia
Именно де, и аз това казвам.
Щом децата ви не учат ДО, защо седите в тази тема само, за да плюете по ДО?

# 329
Да де, ама тук все пишат хора, чиито деца не учат ДО 🤔
Е, и? Относно убийствата само извършители на такива ли могат да пишат?

Общи условия

Активация на акаунт