Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 966
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Пишете, не е забранено, само не разбирам какво ви пречи, че има ученици на ДО? Наредбите го позволяват и родителите имат право да избират начин на обучение. Защо тези родители са ви трън в очите, след като не пречат на ПО-то?
Е, и аз не разбирам как реши, че ми пречи, че има ученици на ДО и че техните родители са ми трън в очите, ама ти продължавай да питаш.

# 376
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
sanaka, както написах - това, за което се захванахте беше част от отговора ми към Аш - тя говори за период, в който болниците са се пълнили, а не би трявало да имат принос децата, защото са на ДО.
Те бяха на ДО, но голяма част си се срещаха, и си разменяха вируси и Вируса. Мога да го твърдя със сигурност за компанията от класа на големия ми син - 10-ти клас. Едва ли са единствените. Сега си седят с маски под носовете, само в часовете на класната не го правят. Говорят някакви небивалици за вируса и ваксините.
Поехме този риск, защото синът ни е ваксиниран, което той крие от тях. А рискът е непремерен, защото е само с първа доза, но искаше да тръгне на училище, а не можехме да направим първата доза навреме, защото е на експериментално лечение за АД с моноклонално антитяло и чакахме зелена светлина от там.
Надявах се на някакви мерки (от къде въобще ми хрумна), сега се надявам просто на късмет.

# 377
  • София
Разбира се, че са се срещали децата помежду си. Ти смяташ, че е трябвало да си стоят само вкъщи ли? Възрастните ходят на работа, ползват ГТ, събират се, а децата - само вкъщи. Наистина ли мислиш, че така трябва да бъде? Това, което казва Аш, както и многи други от нас е, че ДО е напълно безсмислено от епидемична гледна точка.

Да се надяваме, че няма да я сполети, ако тази остане да се развива спокойно в същия дух като поле за изява на четири потребители.

А новата ще стане поле на изява на три потребители.

# 378
При нас кабинетната система е запазена музика, трудово, рисуване, компютри и физическо - 9 часа от 32 се местят в друга стая и други влизат в тяхната. На тръгване от училище е гъчканица, един върху друг са, кой с маска, кой без. Днес по музика пели без маски. Не че нещо, но нали при пеене се отделя най-много вирус... Синът ми вдигна 38,5, изпоти се, но не пада под 37,7. Само 4 дни на училище ... и то с мерки. Да видим Мангъров сега дали е прав, или повтаря ...

# 379
Мисля, че ако ще се срещат и няма да спазват мерки, с които да се ограничава разпространението на шибания вирус, който за десет месеца отне животите на пет скъпи за мен човека, то тогава ползата от това ужасяващо нещо ДО е в голяма степен опропастена.
Защото никога не съм считала, че с ДО пазим само учителите,
а и до голяма степен и нас си.
Ние като хора с глави на раменете си ограничавахме контактите си, или ги извършвахме съобразно ситуацията - т.е. до голяма степен не бъркахме в кацата с л@йна, която свободолюивото българско общество бърка и продължава да забърква.
Считах, и продължавам да считам, че българското училище не може да осигури среда, в която това чудо да се ограничава.
Ти точно какво по дяволите искаш да ми кажеш, какво сучеш и пресукваш - ако ми твърдиш, че децата ти са излизали и са се съобразявали - това не си позволявам да отричам, за кой път точно да напиша, че за мен децата в голяма степен са огледало на родителите си, и че въпреки ДО-то те разнасяха заразата тогава, защото никой (или една оглромна част от родиетелите) не се постара да им каже, че не трябва?

# 380
Последното изречение нещо не го разбрах.
Дистанционното обучение е нито повече, нито по-малко - дистанционно обучение. Децата не са карантинирани, не са в затвора, не са заключени в килера. Какво означава да им кажем, че не трябва да разнасят заразата?

# 381
Разбира се, че са се срещали децата помежду си. Ти смяташ, че е трябвало да си стоят само вкъщи ли? Възрастните ходят на работа, ползват ГТ, събират се, а децата - само вкъщи. Наистина ли мислиш, че така трябва да бъде? Това, което казва Аш, както и многи други от нас е, че ДО е напълно безсмислено от епидемична гледна точка.

Да се надяваме, че няма да я сполети, ако тази остане да се развива спокойно в същия дух като поле за изява на четири потребители.

А новата ще стане поле на изява на три потребители.

Колкото толкова, важното е, че коментарите ще са за ДО, което тече в момента.

Очевидно, че сте безкрайно доволни от сегашната ситуация и държите да има тема в която да повтаряте колко е било ужасно ДО, хубаво, нека тази тема остане такава, а потребителите, които в момента могат да ни кажат нещо актуално да има къде да го направят спокойно без да повлекат пет страници спам и иронични коментари.

Така всички ще са доволни.

# 382
  • София
Скрит текст:
Мисля, че ако ще се срещат и няма да спазват мерки, с които да се ограничава разпространението на шибания вирус, който за десет месеца отне животите на пет скъпи за мен човека, то тогава ползата от това ужасяващо нещо ДО е в голяма степен опропастена.
Защото никога не съм считала, че с ДО пазим само учителите,
а и до голяма степен и нас си.
Ние като хора с глави на раменете си ограничавахме контактите си, или ги извършвахме съобразно ситуацията - т.е. до голяма степен не бъркахме в кацата с л@йна, която свободолюивото българско общество бърка и продължава да забърква.
Считах, и продължавам да считам, че българското училище не може да осигури среда, в която това чудо да се ограничава.
Ти точно какво по дяволите искаш да ми кажеш, какво сучеш и пресукваш - ако ми твърдиш, че децата ти са излизали и са се съобразявали - това не си позволявам да отричам, за кой път точно да напиша, че за мен децата в голяма степен са огледало на родителите си, и че въпреки ДО-то те разнасяха заразата тогава, защото никой (или една оглромна част от родиетелите) не се постара да им каже, че не трябва?
Да, разбира се, че са излизали децата ми. И през ум не ми е минавало и няма да ми мине тотално да ги лиша от социални контакти. Не стига, че я няма нормалната им училищна среда, а и да ги затворя вкъщи. Но и аз, като Дидева, продължавам да не разбирам каква е твоята теза. Че децата, като са на ДО, не трябва да излизат от къщи и да се срещат с приятели ли?

# 383
Да им кажем да не разнасят заразата означава да им обясним,
че при контактите си трябва да спазват някакви мерки - например да не се струпват един върху друг, да избягват събирането в затворени помещения - нещата, които всички ние сме посъветвани (щото не мога да намеря по-подходяща дума) да не правим.
Тъй като голяма част от родителите просто отричат всичко това, съответно и децата им, въпреки, че са в ДО, реално не правят така, че разпространението да е по-малко.

Приемам последните няколко постинга за подигравка, тъй като поне от няколко мои става ясно какво имам предвид.

# 384
Да им кажем да не разнасят заразата означава да им обясним…..
Децата не разнасят заразата, спрете се вече. Децата са бъдещето на света, а не бацилоносители.

Но иначе сте прави, че мерки не се спазват. Автобусите са нередовни, малки по размер и претъпкани с ученици. Моите деца вървят пеша. Сами не искат да се тъпчат, не им е приятно. А преди си пътуваха без проблем.

# 385
Двете неща не се самоизключват, за съжаление.
Както и да е... аз наистина не намирам смисъл да пълня повече страниците с едно и също.
Лично за себе си съм приела, че няма нищо да стане на моите деца,
ако знаят, че някои неудобства си струват в името на нещо далече по-важно.

# 386
Моите учиха миналата година почти изцяло ДО. Малкият, който беше шести клас тогава, ходи присъствено много малко. През това време беше всеки ден на тренировки в залата по гимнастика с деца от целия град. Беше на няколко състезания и лагери. Спортист е. Големият ходеше всеки ден на фитнес, когато работеха.
Не познавам дете, което да е било затворено вкъщи, а и не е нормално години наред да не ходи на училище, да не ходи на спорт или там каквото друго занимания си има. И точно защото си давам сметка за риска, ние се ваксинирахме в първия възможен момент, а след това ваксинирах и децата, когато това беше разрешено.

# 387
  • София
С хора, които омаловажават нещо, което доведе до толкова много смърт аз наистина не мисля, че мога да водя свестен диалог... сори.
Т.е. твърдиш, ако правилно те разбирам, че децата, които са били ДО, но въпреки това са имали социални контакти, са довели до толкова много смърт? Така звучи - но не зная дали искаш да кажеш точно това ...

# 388
  • София
На ДО основно бяха и ще бъдат ученици на 12 и повече години. Те могат да се ваксинират, вместо да се заключват и ограничават. То това важи и за всички останали хора, разбира се.

# 389
  • София
Давам и моето лично мнение за преминалото ДО последните почти 2 години (8 и 9 клас за дъщеря ми). Мнооого й хареса ДО. Спокойно, в домашна обстановка, без напрежение, всички учители работят без проблеми онлайн.
Толкова много й хареса, че сега издирвам психолог, за да поправи щетите от него - силен стрес от това да излезе от вкъщи и да отиде на училище, панически атаки, физически болки от ужас. Та, толкова по повод чудесно организираното ДО и спазването на мерки, предвиждащи предимно стоене в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт