Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 927
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Искам да попитам - тези класове, които са карантинирани сега, как е организирано при тях обучението? Учителите как им преподават? От училище ли?
Сега върви някакъв друг вирус и, нормално за сезона, децата боледуват. Взимат си бележка и остават вкъщи. Те на дистанционно ли минават сега и ако да - как участват в часа?

В класовете на моите деца има няколко деца в карантина - контактни на родител с корона, както и просто болни от не-корона деца.
Обучението им е както преди пандемията - молят съучениците и учителите да им кажат какво са взели и си учат самички.

# 451
Ох, знам, че съм от малцинството тук, но.. радвам се, че детето ми не расте в Германия в момента.👀
Не си от малцинството. Много са на твоето мнение, но от страх да не бъдат изядени с парцалите си мълчат. Аз също се радвам, че живея в България. Именно защото може да се живее нормално. Надявам се децата да не излизат скоро в ДО. Ако това се случи и някъде има организиран протест (но истински, а не само фейсбукмрънканици), съм първа китка там. Две години им стигат.
Аз съжалявам, че живея в България. В Германия децата не са ДО, както и другаде. Тук скоро ще са, в нашето училище има.

# 452
  • Русе
Ако това се случи и някъде има организиран протест (но истински, а не само фейсбукмрънканици), съм първа китка там. Две години им стигат.
  Държиш да цъфтиш, независимо дали са препълнени интензивните отделения, автобусите с кашлящи, 1/3 от децата в клас болни, а скоро и прозорците ще се затварят. Най-вероятно нищо няма да спре китките. Крещящите са доста по-гръмограсни от мрънкащите.За ваше успокоение, понеже няма да ви се противопостави никой в тази предизобрна обстановка , на ДО ще се премине ако е напълно наложително.Дано все пак проработи естествения имунитет и на децата им се размине.
   По отношение на образованието, надали ще са много тези, които са по-ангажирани от мен с това яление образователна система с всичките плюсове и минуси, ако рече някой че не ми е приоритет да задавам такива въпроси.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 08:23 от A m b e r

# 453
  • Deutschland/HE
Да, но децата в Германия са на училище, не се говори за ДО и не светят областите в червено. Не излизат целите класове в карантина, а само децата по чин. В момента няма нищо затворено, всичко работи, като се спазват определените правила.

# 454
Amа, разбира се, че е по-добре в България. Кеф ти 3 пъти повече починали, кеф ти затворени деца.
Няма да се даваме на никакви маски, тестове и ваксини.

# 455
Да, но децата в Германия са на училище, не се говори за ДО и не светят областите в червено. Не излизат целите класове в карантина, а само децата по чин. В момента няма нищо затворено, всичко работи, като се спазват определените правила.

Болднатото е въпрос на административно решение. Останалото .... е почти като в БГ, без регулярното тестване на децата. Къде виждате нещо затворено и ДО? Нямаме такива в момента. Просто се живее в очакване това да се случи. И усещането ми е, че някак с желание е това очакване.
Смъртността, за съжаление, е най-вече функция на разградения двор, наречен здравеопазване. Две години скоро ще станат и нашите болници още са в колапс и произвеждат смърт.
Но за това никой не роптае, по-лесно е да се мразят родителите, неваксинираните, хората с маски под носа и ...до безкрай могат да се изреждат разни обществени групи. Просто така е удобно.

# 456
  • София
Ей това е! Целият свят си живее като отвързан, но на моите деца днес е отменена екскурзията, защото такива били указанията...
Такива ще са и за ДО и за всичко друго.
Скрит текст:

Затова път е време баба и дядо да попътуват из България...
И от днешната статистика - 23 на 100 000 от заболелите са ваксинирани с две игли;
32 на 100 000 са неваксинирани... (А да, вярно, от ваксинираните се разболяват само тези с компрометиран имунитет, а от неваксинираните предимно всякакви)

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 09:26 от magi_sveta

# 457
  • Немция
Ох, знам, че съм от малцинството тук, но.. радвам се, че детето ми не расте в Германия в момента.👀
Не си от малцинството. Много са на твоето мнение, но от страх да не бъдат изядени с парцалите си мълчат. Аз също се радвам, че живея в България. Именно защото може да се живее нормално.
Само че се забравя, че благодарение на тестването на учениците в Германия животът за тях започва да се нормализира на много нива. И присъственото училище е възможно, и спортове, и детски забавления, без да имаш усещане за безконтролност над епидемията.

# 458
  • Deutschland/HE
Бибит няма как да го разберат, че със спазване на мерки, редовно тестване и висок процент на ваксинация нещата са спокойни. Ние живеем нормално, няма нищо затворено.
Училищните екскурзии се провеждат.
В провинция Хесен, която е с население малко под 7млн вчера има 7 починали, а в България са 70! В интензивно има 120 човека, в България са 462. Децата са вече един месец на училище и всички показатели намаляват.

Само две седмици след началото на уч. година в България има рекорден брой новозаразени деца до 19г Sad

# 459

Болднатото е въпрос на административно решение. Останалото .... е почти като в БГ, без регулярното тестване на децата. Къде виждате нещо затворено и ДО? Нямаме такива в момента. Просто се живее в очакване това да се случи. И усещането ми е, че някак с желание е това очакване.
Смъртността, за съжаление, е най-вече функция на разградения двор, наречен здравеопазване. Две години скоро ще станат и нашите болници още са в колапс и произвеждат смърт.
Но за това никой не роптае, по-лесно е да се мразят родителите, неваксинираните, хората с маски под носа и ...до безкрай могат да се изреждат разни обществени групи. Просто така е удобно.

Именно - решенията са си жива политика и нищо повече. И тук могат да не се карантинират цели класове. Въпрос на желание. Какво пречи при установен случай съучениците и тук просто да се тестват и при отрицателни тестове да си учат нормално? Нищо. По работните места отдавна си е така. Ама там пари струва да се спрат работещите. С децата - най-безобидно и безплатно. Затова ги оставиха така миналата година.
В нашия клас, като миналата година по това време, няма нито едно болно дете. Ама не само от ковид, ами и от други неща няма. Всички са си налице. Само една върла пушачка кашля яко, но тя така кашля от миналата година от 15.09. Поне моят от тогава я познава. Със сигурност не е заразна - моят още не е пропушил. Не виждам какъвто и да било смисъл от общо затваряне, пак централно, за всички. Надявам се този път управляващите да проявят повече разум и да оставят здравите да си ходят на училище.
Тук някой беше пуснал от другите тестове, при което не се бърника в носа. Има ли ги вече у нас човек свободно да си ги закупи и ако да - колко струват и къде ги има?

Аз се интересувам как върви ДО-то именно когато класът си е присъствено, а моето дете нещо заболее и го оставя вкъщи. Наистина ще съм доволна поне да може да слуша и гледа уроците на лаптопа си в такива случаи. Всяка година като се поразхремави и разкашля го спирам рано, защото, поне при него е така, ако го оставя у нас още в началото, на топло, му минава за бързо и без лекарства. Но до сега пита съученици, наваксва както може. А друго е да може да си изгледа часовете сам. Дори и консултации, макар и два пъти седмично, както тук писаха, да има - пак е добре.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 11:37 от Judy

# 460
  • София
Тук пак се трие ... Явно темата трябва да спазва уклона "много е страшно да не си ваксиниран", и безкрайно нагло да искаш нормален живот и образование за децата си...

# 461
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не го правят Judy, не знам защо....
Имам предположение, ама то е за конкретно място - училището на малкия ми син.
Миналата година, още преди да започне първото ДО - не съм сигурна, май беше през ноември (изключвам наистина първото от март 2020) нашата класна, по свое усмотрение, реши да ги включва поне да виждат и слушат какво се случва в класната стая тези, които в момента по някаква причина не са на училище. До този момент на мен ми беше отказан ОЕСР, защото нямало такава позиция - ОЕСР по преценка на родителя, без медицински показания на детето. Аз се запънах и детето ми не ходеше на училище, водеше се компромис от страна на директорката - пълна тъпотия, но както и да е.... документално нещата се уредиха в началото на втория срок.
В момента, в който вече отидох да си подавам легалното заявление директорката заяви на класната - вие ги разлигавихте, давайки им тази възможност да наблюдават учебния процес. Т.е. - на мен ми стана ясно, че вместо да бъде похвалена учителката, че се е стремяла да бъде от полза на всички - тя е порицана, че заради нейното поведение ние сме се разпищовили и смятаме, че някой ще ни угажда. Имайте предвид, че никой не е предявявал претенции нито за качество, нито за нищо.
Не знам дали успях да го обясня добре.... но смятам,
че ако не се регламентира изрично, дори и нашата класна няма да си го позволи вече, защото вместо да бъде похвалена, тя беше унижена и порицана. 

# 462
Тук пак се трие ... Явно темата трябва да спазва уклона "много е страшно да не си ваксиниран", и безкрайно нагло да искаш нормален живот и образование за децата си...

С най-добри чувства - модераторът гледа да се спазва самата тема. Иначе теми за ковид, ваксини и т.н. по принцип има много и там може да се пише по тези въпроси. Тук агитации и антиагитация за ваксини, лечения и подобни нямат място. Всеки с има позиция и мотиви и като почне да си ги отстоява тук, темата просто ще замине и ще заприлича на онази, общата, дето си я четат основно десетина редовно списващи.
А тя ни е важна да се запази по възможност чиста, защото ДО стана много актуално последните две години, а, мисля, ще се ползва и занапред, със или без ковид. Просто в епохата на технологиите то ще заема все по-голямо място и е добре да се направи качествено, използваемо и ефективно - за цели класове, за отделни случаи, за дълго и за кратко време.

Цитат
До този момент на мен ми беше отказан ОЕСР, защото нямало такава позиция - ОЕСР по преценка на родителя, без медицински показания на детето. Аз се запънах и детето ми не ходеше на училище, водеше се компромис от страна на директорката - пълна тъпотия, но както и да е.... документално нещата се уредиха в началото на втория срок.
Е как така?
Нали все още опцията си е запазена точно по избор и на родителя да може да се реализира?
Кому пък пречи да се наблюдава учебния процес? Той да не е някаква тайна? Напротив, трябва да се насърчава излизането му извън обсега на класната стая.

Цитат
Не знам дали успях да го обясня добре.... но смятам,
че ако не се регламентира изрично, дори и нашата класна няма да си го позволи вече, защото вместо да бъде похвалена, тя беше унижена и порицана.
Тази позиция поддържам от началото на темата и аз - да е изборна опция, работеща във всеки един момент и това да е законово уредено. Не с наредба. Не с правилник. Не с нечия заповед. Трябва законът да урежда кой може да инициира, в какви случаи и какви да са принципните рамки на този тип обучение.
Защото, както писах и по-горе, то ще се ползва и занапреди когато ковидът спре да ни занимава. Хората винаги ще пътуват - за кратко, за дълго. Семействата ще имат все по-различни и гъвкави опции за промяна в режим и график.
...
Пак казвам - моят ученик предпочитам да си е присъствено,но опцията трябва да съществува и да работи за всички. Просто трябва да работи ОЕСР. На всеки един ученик, във всеки момент, може да му се наложи да я ползва.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 15:06 от Judy

# 463
С най-добри чувства - модераторът гледа да се спазва самата тема. Иначе теми за ковид, ваксини и т.н. по принцип има много и там може да се пише по тези въпроси. Тук агитации и антиагитация за ваксини, лечения и подобни нямат място. Всеки с има позиция и мотиви и като почне да си ги отстоява тук, темата просто ще замине и ще заприлица на онази, общата, дето си я четат основно десетина редовно списващи.
А тя ни е важна да се запази по възможност чиста, защото ДО стана много актуално последните две години, а, мисля, ще се ползва и занапред, със или без ковед. Просто в епохата на технологиите то ще заема все по-голямо място и е добре да се направи качествено, използваемо и ефективно - за цели класове, за отделни случаи, за дълго и за кратко време.

Абсолютно си права, това ще остане добра алтернатива за учене на отсъстващи деца.
Но трябва добра училищна организация, а такава май още няма, като ви чета.
Другото много жалко е, че поради насилствения и стресов характер, с който беше наложено ДО, дълго време няма да можем да погледнем на него като на нещо добро и прогресивно, каквото то, ако се ползва разумно, всъщност е.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 15:15 от Анонимен

# 464
Днеска моите деца ми споделиха, че учителите масово ги предупреждавали, че имало много болни и да се пазели. Незнам всяване на паника ли е това или добронамереност.

Общи условия

Активация на акаунт