Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 841
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз само се включих в изясняването на думата, понеже с интерес чакам отговора на останалото, да не бавим всички...

# 721
  • София
Имам познати, които се ваксинираха, за да може децата им да ходят на детска градина. Имам познати, които се ваксинираха, за да може да си ходят на кафе. Имам познати, които се ваксинираха, за да може да работят.
.....Сега като гледам колко ги е яд, ми става смешно.
Жалко, че познатите ти не се ваксинират с мотив да се предпазят от усложненията на Ковид, с мотив Ковид да изчезне заради засилен имунитет на целокупния народ и т.н.

Каква е ползата от тази мангъровщина и антивакс в темата?

А като каза, че не можеш да се ваксинираш заради противопоказания, дали случайно тази невъзможност не събуди иначе необяснимия ти сарказъм към ваксините?

# 722
Значи е имало поне едно полезно от този план. Ако ще накара и други да се уплашат и ваксинират, да изкарат още един такъв.

Иначе заведенията наистина са пълни. Даже и зоните за пушене са затворени със стъкла, а вътре масите една върху друга. Не помня точно, но сякаш миналата година, като затвориха децата, затвориха и заведенията.

# 723
  • София
Значи е имало поне едно полезно от този план. Ако ще накара и други да се уплашат и ваксинират, да изкарат още един такъв.

Иначе заведенията наистина са пълни. Даже и зоните за пушене са затворени със стъкла, а вътре масите една върху друга. Не помня точно, но сякаш миналата година, като затвориха децата, затвориха и заведенията.
Затвориха ги. Сега няма да ги затворят. И предполагам само големите ученици ще са на ДО, на ротация и вероятно в София, в други градове вече е така.

# 724

А като каза, че не можеш да се ваксинираш заради противопоказания, дали случайно тази невъзможност не събуди иначе необяснимия ти сарказъм към ваксините?
Да, това е причината. Иначе съм за ваксините. Но не на сила и не чрез рестрикции.

# 725
  • София

Да, това е причината. Иначе съм за ваксините. Но не на сила и не чрез рестрикции.
В тази ситуация е тъпо без рестрикции. Използвам “тъпо”, защото цената на неваксинирането, нетестванвто и т.н. е висока - наред с погубеното здраве, трета поредна година ДО за някои випуски.

# 726
  • Варна
Абе какво значи насила? Кого са завлекли с пистолет на челото да се ваксинира? Като почнете с преувеличенията, че не се спирате.
Нормално е да има ограничения за неваксинираните и облекчения за ваксинираните. Кат не щеш ваксина търпиш последствията. Все едно някой нудисти да се изцепи, че насила го карат да се облече, ако не го пуснат в ресторанта гол. Айде малко по-сериозно. Във всяко общество или група хора си има правила. Ако искаш да си част ги спазваш и не се вайкаш, че те насилват.

# 727
Аналогията с нудистите е нелепа. Няма да обяснявам защо.
Преболедувалите хора с антитела няма нужда да се ваксинират, а агресията, насилието и лишаването от права никого не са убедили в ползата от нещо, каквото и да било, включително ваксини.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 09:26 от Анонимен

# 728
  • Варна
Не, не е нелепа. кое и е нелепото, айде да обясниш? Каква е разликата? Искаш да се впишеш в обществото и да ползваш облагите - спазваш правилата!!!! Не искаш да се ваксинираш - стоиш си неваксиниран, нито ще те изгорят на клада, нито ще те глобят, нито ще те съдят. Просто търпиш съответните ограничения, толкоз!
Че даже и ограничения няма - правиш си пср-и и се вееш навсякъде. Даден ти е избор! Тая глупост е нелепа - жалването за "насилственото" ваксиниране. Никой насила не ваксинира никого.

# 729
  • София

Преболедувалите хора с антитела няма нужда да се ваксинират, а агресията и насилието и лишаването от права никого не са убедили в ползата от нещо, каквото и да било, включително ваксини.
Към коронавирусите не се създава траен имунитет, това не е новост. Хора с антитела се разболяват, както се видя и хора с ваксина, затова има и бустер дози.Та без масова ваксинация няма да стигнем доникъде. Очевидно е, че не са 80% преболедувалите, та явно непреболедувалите е хубаво да се ваксинират. Ако не, да си стоят вкъщи. Иначе всички ще си стоим вкъщи.

# 730
  • Варна
Ама кой говори за ваксиниране на преболедували, че и с антитела? Говорехме за ваксинирани, за да ползват облаги, пък видиш ли то нямало облаги, щото сме разграден двор и облагите ползват всички. И тез ваксинираните умирали от яд, значи, щото се ваксинирали насила, пък нямало смисъл. Никъде не виждам агресия, за насилие пък е просто смешно, ай стига с тва насилие вече, изтърка се.

# 731
Вчера пуснаха, че има положително дете и влизат в карантина, поне 6-7 други дъщеря ми каза са със симптоми и пак никой от тях не се тества. Аз безсимптомна я заведох, сополивите не ходят...
Аз да ви попитам преди короната колко от нас се тестваха като имаха грип? Колко от нас знаеха от какъв точно щам са болни?

не сме се тествали преди при грип, но и аз не помня да съм имала лично близки хора, починали от грип. Пък сега имам, няколко. И е въпрос на интелигентност и социална отговорност точно в този момент да се отграничат другите вируси от ковид и с ковид да се стои вкъщи, защото както се разбра, от него се умира малко повече и има доста пост-ковид ефекти, които при другите сезонни грипове отсъстват. Вие сериозно ли не правите разликата?

# 732

Към коронавирусите не се създава траен имунитет, това не е новост.

Създава се, има много изследвания. И е доста по-силен и траен от ваксиналния. Колебливо, но започнаха вече да излизат проучвания за това, с уговорката, че тези проучвания не означават насърчаване на хората да се заразяват. Аз самата съм слагала такива линкове в ковид темата.
Но това е спам и спирам.
За дрехите, Месечинка, защо сравняваш обличане с инжектиране на медикамент в тялото? Едното е напълно неинвазивно и представлява нравствена норма.

Фран май трябва да разчисти, защото пак говорим за всичко друго, но не и за ДО.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 10:07 от Анонимен

# 733
  • Варна
Ами другото е здравна норма. Също както искат ваксини, за да приемат децата в детски градини. Няма насилие, няма принуда. Ако искаш детето ти да посещава ДГ - ваксинираш го. Като не искаш - търсиш други варианти, а не мрънкаш, че те насилват.
И за да съм по темата - по същия начин трябваше господа управляващите да наложат тестването в училищата, а не да излизат с малоумното "родителите не разрешават". Който разрешава - детето в училище. Който не разрешава - да го учи индивидуално. Ама не, не разрешавали родителите, затова всички в бациларника. И естествено си измиват ръцете от всяка отговорност.

# 734
  • София

Фран май трябва да разчисти, защото пак говорим за всичко друго, но не и за ДО.
Точно за ДО си говорим. У нас не са ваксинирани даже възрастните, другаде вече има сериозно покритие и при учениците над 12 години. Това ще приключи ДО драмите, а те отново ни предстоят, още една година, което е безкрайно неприятно и вредно.
А колкото до преболедувалите, пак казвам и аз, други също го казаха, проблемът е в масата хора, които нямат никакъв имунитет. Нека се ваксинират само непреболедувалите, така или иначе те са повечето хора в страната.

Общи условия

Активация на акаунт