Уреаплазма парвум

• 27 202
  • 232
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте искам да ви попитам колко време след успешно лечение спират симптоми като боцкане в гениталите и лек сърбеж външно?
Защото пих 10 дни Доксациклин стада по 1 на ден +3дни Азитрокс и към 8-9 ден на доксациклина тези симптоми изчезнаха,а на следващия ден когато почнах да пия Азитрокс пак се появиха.
Според вас да продължа ли с Доксациклина още 5 дни или това,че имам частични симптоми не е признак за неуспешно лечение 😪
Защото вече от  утре съм без аб.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 20:20 от silmil

# 211
Здравейте искам да ви попитам колко време след успешно лечение спират симптоми като боцкане в гениталите и лек сърбеж външно?
Защото пих 10 дни Доксациклин стада по 1 на ден +3дни Азитрокс и към 8-9 ден на доксациклина тези симптоми изчезнаха,а на следващия ден когато почнах да пия Азитрокс пак се появиха.
Според вас да продължа ли с Доксациклина още 5 дни или това,че имам частични симптоми не е признак за неуспешно лечение 😪

Доксициклин не се пие по 1 хапче на ден! Пие се 1 хапче на 12 часа, дори е добре първата доза да е 2 хапчета заедно. Щом сте спряли веднъж лечението с Доксициклин (а и то е било в ниски дози) е твърде възможно инфекцията да е станала резистентна. Лечение на уреаплазма поне 14 дни с един антибиотик. Може да е по-кратко лечението, ако е прясна инфекция.

# 212

Доксициклин не се пие по 1 хапче на ден! Пие се 1 хапче на 12 часа, дори е добре първата доза да е 2 хапчета заедно. Щом сте спряли веднъж лечението с Доксициклин (а и то е било в ниски дози) е твърде възможно инфекцията да е станала резистентна. Лечение на уреаплазма поне 14 дни с един антибиотик. Може да е по-кратко лечението, ако е прясна инфекция.
Тъй като лекарката е в отпуск ,да попитам тези, които са пили повторно аб -след колко време е това?
И веднъж като съм пила Доксациклин- сега дали Вибрамицин ще е удачен?

# 213
Вибрамицин и Доксициклин са едно и също нещо. Разликата е единствено в търговската марка, но съставка и при двете е Доксициклин.

Можете да починете 10 дни и да пиете друг антибиотик, но вече всичко става само с електронна рецепта. За съжаление лекарите са леко некомпетентни и правят грешки в леченията.

Вие имате ли антибиограма?

# 214
Вибрамицин и Доксициклин са едно и също нещо. Разликата е единствено в търговската марка, но съставка и при двете е Доксициклин.

Можете да починете 10 дни и да пиете друг антибиотик, но вече всичко става само с електронна рецепта. За съжаление лекарите са леко некомпетентни и правят грешки в леченията.

Да имам,дори звънях на гинеколожката да я питам дали дозата не е слаба-тя твърдеше,че това е правилната доза
Не ми се чака още 30 дни за контрола и после пак да пия аб,предпочитам сега да го пия ако успея да си го набавя-но си чудя на кой да заложа?!
Това са изследванията ми
Ureaplasma spp/+/

# 215

Да имам,дори звънях на гинеколожката да я питам дали дозата не е слаба-тя твърдеше,че това е правилната доза
Не ми се чака още 30 дни за контрола и после пак да пия аб,предпочитам сега да го пия ако успея да си го набавя-но си чудя на кой да заложа?!
Това са изследванията ми
Ureaplasma spp/+/

Никой лекар няма да падне по гръб и да си признае, че е некомпетентен!
Може да отворите всякакви доклади на английски за Доксициклин и ще видите, че не се пие по 1 хапче на 24 часа.

От тази антибиограма може да пиете Азитромицин или Левофлоксацин, но се съмнявам, че ще успеете да си го набавите без лекарско предписание!

Успех!

# 216
Здравейте!
Заради постоянни вагинални инфекции ,които лекувам и пак имам симптоми накрая аз пожелах да си пусна тези изследвания. Да разбирам ,че съм + за Уреаплазма ,но още не е готова антибиограмата ? Лабораторията е Геника Simple Smile

Допълвам поста си ,няма антибиограма поради ниско съдържание на уреаплазма. Кво ще рече това сега?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:58 от Гергана Иванова 695954

# 217
Здравейте,

Извинявам се ако има по-подходяща група, но съм с открита уреаплазма правим а кърмя бебе на 8 месеца. Някоя от вас да е кърмила докато е вземала Авелокс?

Благодаря!

# 218
Изчистете я като спрете да кърмите. Нищо няма да ви направи толкова уреаплазмата. Аз си я носих цяла бременност и кърмене година и половина.

# 219
Здравейте, аз също съм с установена уреоплазма паврум, в момента пия Доксициклин 2×1. Въпросът ми е някой имал ли е симтоми на парене при пишкане, поради тях пуснах изследването. Също така забелязвам едно избледняване на лигавицата около уретрата.

# 220
Здравейте, аз също съм с установена уреоплазма паврум, в момента пия Доксициклин 2×1. Въпросът ми е някой имал ли е симтоми на парене при пишкане, поради тях пуснах изследването. Също така забелязвам едно избледняване на лигавицата около уретрата.
Да, това са типични симптоми. Може да се миеш със сребърна вода, ако нямаш предписано друго локално лекарство за отдолу, облекчава паренето и помага на лигавицата да заздравее.

# 221
Да, това са типични симптоми. Може да се миеш със сребърна вода, ако нямаш предписано друго локално лекарство за отдолу, облекчава паренето и помага на лигавицата да заздравее.
Много благодаря!

# 222
Здравейте! Имам следния казус, който ме притеснява много...Правим инвитро, като първия опит приключи със спонтанен аборт в 9гс, следващия опит нямах дори имплантация. Пуснаха ми изследвания и излезе + уреаплазма парвум. Първо пих вибрамицин 2х1 за 10 дни, след което пуснахме изследвания, но този път и антибиограма и отново беше +. Антибиограмата показа, че съм резистентна към доксициклин и тетрациклин. Изписаха ми сумамед 500 мг 1х1 за 6 дни. Отново изследване и отново + резултат. Сега пия левокса 1х1 за 7 дни. Честно казано сякаш се въртя в един омагьосан кръг. Казаха ми, че е прясна уж инфекция, с партньор ми съм от 10 години. От близо 5 месеца се боря вече с нея. Исках на своя глава да пия за повече дни сегашния антибиотик, но с електронните рецепти е невъзможно да дадат повече отколкото е изписано. Притеснява ме това, че курсовете са много кратки. Притеснява ме, че и след този курс ще излезе +. Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.

# 223
Здравейте,
Вашият партньор приема ли антибиотик ?
Аз в момента пия вибрамицин за 14 дни. Първо ми го изписаха за 10 дни, после друг лекар ми доизписа са още 4 дни.

# 224
Помолете личния да ви доизпише.  Кратки са ви курсовете.  А и партньора пие ли?

Общи условия

Активация на акаунт