Уреаплазма парвум

• 27 207
  • 232
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Имам следния казус, който ме притеснява много...Правим инвитро, като първия опит приключи със спонтанен аборт в 9гс, следващия опит нямах дори имплантация. Пуснаха ми изследвания и излезе + уреаплазма парвум. Първо пих вибрамицин 2х1 за 10 дни, след което пуснахме изследвания, но този път и антибиограма и отново беше +. Антибиограмата показа, че съм резистентна към доксициклин и тетрациклин. Изписаха ми сумамед 500 мг 1х1 за 6 дни. Отново изследване и отново + резултат. Сега пия левокса 1х1 за 7 дни. Честно казано сякаш се въртя в един омагьосан кръг. Казаха ми, че е прясна уж инфекция, с партньор ми съм от 10 години. От близо 5 месеца се боря вече с нея. Исках на своя глава да пия за повече дни сегашния антибиотик, но с електронните рецепти е невъзможно да дадат повече отколкото е изписано. Притеснява ме това, че курсовете са много кратки. Притеснява ме, че и след този курс ще излезе +. Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.

Няма как да се борите с тази Уреаплазма от 5 месеца и това да е прясна инфекция!

Лечения от сорта на 7-10 дни работят, ако инфекцията е на един или най-много два месеца. Лечението трябва да е минимум 14 дни, а дори и 21 дни. Също така трябва да имате предвид, че ППБ (полово преносими болести) почти винаги са в комбинация с други - хламидия, трихомони и по-рядко гонорея. Конкретно за хламидията няма достоверни изследвания, а трихомоните се намират, но само с правилните изследвания (на PCR не се хващат).

# 226
Здравейте! Имам следния казус, който ме притеснява много...Правим инвитро, като първия опит приключи със спонтанен аборт в 9гс, следващия опит нямах дори имплантация. Пуснаха ми изследвания и излезе + уреаплазма парвум. Първо пих вибрамицин 2х1 за 10 дни, след което пуснахме изследвания, но този път и антибиограма и отново беше +. Антибиограмата показа, че съм резистентна към доксициклин и тетрациклин. Изписаха ми сумамед 500 мг 1х1 за 6 дни. Отново изследване и отново + резултат. Сега пия левокса 1х1 за 7 дни. Честно казано сякаш се въртя в един омагьосан кръг. Казаха ми, че е прясна уж инфекция, с партньор ми съм от 10 години. От близо 5 месеца се боря вече с нея. Исках на своя глава да пия за повече дни сегашния антибиотик, но с електронните рецепти е невъзможно да дадат повече отколкото е изписано. Притеснява ме това, че курсовете са много кратки. Притеснява ме, че и след този курс ще излезе +. Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.
[/quote]

Няма как да се борите с тази Уреаплазма от 5 месеца и това да е прясна инфекция!

Лечения от сорта на 7-10 дни работят, ако инфекцията е на един или най-много два месеца. Лечението трябва да е минимум 14 дни, а дори и 21 дни. Също така трябва да имате предвид, че ППБ (полово преносими болести) почти винаги са в комбинация с други - хламидия, трихомони и по-рядко гонорея. Конкретно за хламидията няма достоверни изследвания, а трихомоните се намират, но само с правилните изследвания (на PCR не се хващат).
[/quote]

Мен също ме притеснява това, че курсовете може да са кратки, но в случая няма как да си ги удължа сама, никой няма да ми продаде антибиотик без рецепта. Също така не е ок да звъня и да се моля на репродуктивния, защото шансът да ме отрази е минимален...Надявам се просто преценката му да е вярна, тъй като е един от най-добрите в България. Партньорът ми също пи вибрамицин, след което му пуснахме и на него изследване и беше -. От тогава не сме имали близост. А относно другите изследвания, заради процедурите постоянно ми пускат хламидии и тн и досега всичко беше чисто. Просто не знам дали да се доверя на лекаря и неговото лечение или да ме мъча някой друг да ми удължава антибиотика.

# 227
Здравейте! След направен femoflor + тест в Геника се оказа, че имам уреаплазма парвум. Лекарят, който ми го назначи предписа Доксициклин за 10 дни за мен и партньора ми.
Тъй като нямам оплаквания, посетих друг лекар, който ми назначи ДНК тест в Геника, който потвърди наличието на уреаплазма парвум. Назначи ми Сумамед за 6 дни за двама ни.
Аз на своя глава пуснах уринарен тест с антибиограма в Цибалаб, от който излезе чувствителност към много антибиотици, включително и двата предписани,. Сега дилемата ми е кой от двата да изберем, за да се лекуваме?
От прочетеното дотук в темата доста се обърках.

# 228
Здравей, първия път когато се лекувахме ни беше предписан Сумамед - не успяхме да я изтрепем. На втория курс лечение имахме доксициклин - след него имахме успех, чиста проба.
Все пак има и значение продължителността на лечението. Аз бих се доверила на Доксициклина, ако проверите в интернет най-често се изписва той или негов производен.

# 229
Здравей, първия път когато се лекувахме ни беше предписан Сумамед - не успяхме да я изтрепем. На втория курс лечение имахме доксициклин - след него имахме успех, чиста проба.
Все пак има и значение продължителността на лечението. Аз бих се доверила на Доксициклина, ако проверите в интернет най-често се изписва той или негов производен.

Вашата терапия за 10 или 14 дни с Доксицилин беше? А имахте ли странични ефекти от Доксициклина? Най-много ме притесняват гъбички, защото при мен са хронични и доста ме мъчат Sad .

# 230
Сега си погледнах рецептата Вибрамицин е било за 10 дни по схема. Те са с една и съща активна съставка.

Не си спомням за странични ефекти. Изписали са ми и Прокомбо, не ми се появиха гъбички.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 12:42 от Еми :)

# 231
И аз викам препоръчвам 10 дневната терапия с доксициклин. Междувременно за гъбичките , микомакс задължително, пробиотик и Б комплекс.

# 232
Класическото лечение е Доксициклин / Вибрамицин + Микомакс (с/у гъбички) + Пробиотик
АБ съм виждала да предписват за 10 дни, за 14 дни или за 20 дни. Микомакс по 1 таблетка на всеки 3 или 4 дни, а пробиотикът всеки ден по време на лечението и после поне още 1 месец.
Контролата се прави  с ДНК изследване поне 1 месец след края на лечението. Задължително се лекува и партньорът, без сексуални контакти по време на лечението и преди контролното изследване, иначе няма смисъл.

Тази информация би трябвало да е на първа страница на темата.

Общи условия

Активация на акаунт