Нашите уютни спални - тема 9

• 78 551
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
Добре се е получила спалнята, със здраве и пълноценно да я ползвате!
Само, ако позволите, една-две непоискани, но съвсем добронамерени и дребни препоръки  Simple Smile
Избраният стил и общият вид няма да пострадат, а напротив, ако с времето замените пластмасовия органайзер с друг, по-подходящ по материал и организирате козметиката в красиви кутии или органайзери. И също така пак с времето се опитате да отстраните множеството некореспондиращи десени и имитации от текстила, които създават известна дисхармония и конфликт със стила - килимът, доколкото виждам, имитира шарката на паркет, а е върху сив под с успоредно подреждане и шарка, стените пък са с диагонални шарки; покривалото на леглото имитира мраморна шарка, а възглавничките са на листа /ако добре ги виждам от снимката/ - при тази "каретна" декорация на конструкцията ще му е по-добре с дюс покривало.   
Може да повторите някъде, но в различен размер, ромбовете или фигурата "дамаск", така ще се придаде логичен ритъм и завършеност на идеята.
Също бих заменила откритите декоративни рафтчета с по-класически вид декорация - напр. картини или подходящи огледала.
Разбира се, това е мое виждане, Вашето е най-важно и определящо. Понякога страничният поглед помага, на мен също. Ако не разполагам със страничен поглед, снимам и снимам до откат - на снимките виждам невероятни неща и дисонанси, които не винаги забелязвам на живо.

# 316
rumka833 Прибирам възглавниците и шалтето в гардероба,защото за сега няма къде да ги слагам нощем.Да врата е,с бяло перде.Благодаря!
Кубратова Благодаря за съветите и искреното мнение.Точно нещата,които спомена и на мен ми вадят очите.Най-вече органайзера,но не намерих подходящ още.Този е временен разбира се.Килимът и шалтето са един десен,комплект са (бял със сребристи черти),но не се вижда добре на снимките.Стаята е все още нова и нямах време да търся картини.Иначе съм си наумила една,която да е над спалнята. Общо взеъо това е..С времето ще добавя някои други неща.Благодаря отново за мнението!🌹

# 317
rumka833 Прибирам възглавниците и шалтето в гардероба,защото за сега няма къде да ги слагам нощем.Да врата е,с бяло перде.Благодаря!
Кубратова Благодаря за съветите и искреното мнение.Точно нещата,които спомена и на мен ми вадят очите.Най-вече органайзера,но не намерих подходящ още.Този е временен разбира се.Килимът и шалтето са един десен,комплект са (бял със сребристи черти),но не се вижда добре на снимките.Стаята е все още нова и нямах време да търся картини.Иначе съм си наумила една,която да е над спалнята. Общо взеъо това е..С времето ще добавя някои други неща.Благодаря отново за мнението!🌹
И аз благодаря за разбирането! Сега за картината  Simple Smile- вземи си истинска картина с класически сюжет, маслени бои, не принт.
Тази е подходяща повече за спа център или източен стил, респ. сегашният джапанди, не е за класическо оформление. 
Интересно, на снимките килимът изглежда с паркетна шарка, а шалтето - с мраморна. Да, важно е на живо как и изглеждат, затова мнението ми е условно - с оглед видимото от снимка.

# 318
Кубратова може ли да ми дадеш примерни снимки на такива картини?

# 319
Аз имам точно такава "картина" в една спалня, която използваме само лятото. Много е левашка и евтинее, освен това е крива и не прилепва на стената😆
Там нямам майстори под ръка и я закачих на два раздалечени пирона, които заковах накриво и олющих стената, само заради това не я махам. Скоро ще правим ремонт и ще я изхвърля със засилка😆

# 320
  • Велико Търново
Има сайтове, където правят репродукция на картини с ръчно въведен релеф. Бюджетен вариант е и изглеждат истински.
https://roiart.bg/cp/peyzazhi/

# 321
Кубратова може ли да ми дадеш примерни снимки на такива картини?
Има даже онлайн галерии, които предлагат картини на съвременни български художници, да не говорим за физическите. Имат и раздели, както и възможност за търсене.
Трудно бих дала пример, тъй като отношението към изкуството и произведенията, които ще ти проговорят, са твърде субективни.  Аз например много трудно възприемам абстрактно изкуство, само веднъж ме грабна истински една картина, тя пък се оказа продадена. Може да се появи друга, Божа работа...
Но пък когото го влече, може да си сложи и абстракция, стига на него да му "говори".
Допълвам се все пак, ако е необходим и пример, ето една от любимите ми: https://dea-art.com/Zalez.item-68839
Позиционирала съм я така, че да я виждам непрекъснато. Естествено, сега е с рамка. Може да се поръча и с рамка, избира се заедно с художника.
Репродукция не бих си купила, освен на някои художници и то на техни собствени картини, които са продадени, ако много, много не ми дават мира.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 17:51 от Кубратова

# 322
Аз имам в спалнята такава картина, купена от Баухаус. Горски пейзаж, идеално пасващ на обстановката, като по поръчка рисуван. И да, не е оригинал, а репродукция, но е репродукция на известна картина и по-добър оригинал едва ли мога да намеря (или да си позволя за спалнята си). И не е просто снимка, а отгоре е добавен някакъв релеф и изглежда като истинска. Много съм доволна, май някъде 80 лева платих.

https://bauhaus.bg/kartini/c/759/filter/order_by/price_DESC

# 323
Здравейте за спалня която ще се ползва от дете търся нещо като секция с бюро. Може ли да предложите нещо
Много си харесвам цвета на стените  и ламината (дъб рокфорд). За сега ще си ползва старото легло от кошарата

# 324
Здравейте за спалня която ще се ползва от дете търся нещо като секция с бюро. Може ли да предложите нещо
Много си харесвам цвета на стените  и ламината (дъб рокфорд). За сега ще си ползва старото легло от кошарата
Скрит текст:
На каква възраст е детето и предвиждаш ли да се ползва с израстването /това е от значение за решението дали бюрото да е с регулируема височина/?
Намирам разни детски секции с бюра, но като гледам леглото, детето не е достатъчно голямо за тях - поне така ми изглеждат. Напр. в магазин Банко. Оттам съм купувала мебели и съм доволна и от качеството, и от обслужването. Може да питате дали изработват по размер. Сигурно всички мебелни магазини имат, но дали ще те устройват?
Бих се замислила за поръчково модулно с възможност или за замяна на бюрото след време или да се изработи с регулируема височина.

# 325
За да се спестят средства не е ли по- удачно бюрото да е стандартно, а пък столът да се регулира 😊 В Икеа има хубави модулни системи- бюра, контейнери, гардероби в бяло.

# 326
Абсолютно да.
Дори самите Икеа имат комбинирани предложения.
напр. това https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … ia-byuro/09481684

това "бюро" всъщност се продава поотделно - крака, контейнери-чекмеджета и плот, вkл. в зелено и може да се комбинира с вашето https://www.ikea.bg/products/desks/office-desks-bekant/table-top … 20x60-sm/60522577

# 327
# 328
Щерката ползва такова (+надстройка малка има) от 1 клас и съм много доволна. Сега ще е 5, още й е добре.
Дори си го сглоби почти сама (батко й помагаше малко).

# 329
  • София
Нощем къде слагате възглавниците, шалтета и др. Текстил, който обикновено стои на леглото(когато е оправено)? Не видях фотьойл или, и аз не знам какво ползваш?

Аз лично всичко оставям на земята, сутрин обратно върху леглото. В спалнята на пода сме с мек мокет- добре поддържан- и нямам притеснения относно хигиена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт