Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 115
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Zdraveite,
az mai zabravih da dam dannite za spisaka.

Nasheto bebe Mila se pojavi na 22.10.06 (termin 21.10.06) v Heidelberg - 3220 g i 54 cm.

zeluvki na mishon4etata i do skoro pisane!

# 136
ЗДРАВЕЙТЕ

МИШЕ, и ние сме така - не се шашкай Simple Smile
Моя хубостник издава едни много смешни звуци - нещо като хъркане, по-скоро като пръхтене или грухтене. GrinningИздава ги винаги когато се събужда и е много гладен.Гледам му в нослето не е запушено, не е болен, но все така си пръхти.Много ми е смешен и сладък.Така че не се притеснявай.Ти понеже си като мен , с какво мляко се храните.Ние сме на Милупа и засега съм супер доволна-хапва си яко, голяма лакомия, ака си редовно - нямаме проблелмми

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА НАДЯ И ЛИЛИ - МНОГО, МНОГО ДА ГИ РАДВАТ, ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ smile3525 newsm51 smile3525

Ние винаги мием устичката, задължително след всяко хапване. Давам водичка по една глътка, той я плюе, но така плюе и остатъка от млякото и устичката му се изплаква.

Имаме си колики, всяка вечер към 5-6 часа - засега доста поносими и леки - пу, пу дано не се засилят, защото съм чувала,че са най-силни към месец, месец и половина

Мира, миличка още съвсеееем мъничко ти остава и после и ти ще бъдеш една щастлива мама като нас Hug

# 137
ЧЕСТИТО НОВИ МАЙЧЕТА!!!

Момичета, моля споделете усявате ли да промиете устичката на бебе след всяко хранене? И какво правите против млечницата? Езикът на моя бебчо е бял и не знам какво означава, доста е налепен...

Диди, аз не й промивах устата с вода и сега от днес имаме и ние беличко по езика.  Sad Купихме Дактарин мехлем и го намазахме с пръст в устичката й. Една приятелка ми каза, че слагала колкото грахово зърно на биберона и го дава след ядене, но Стела си стиска яко устата след като се наяде и този номер не минава.

Много съм притеснена, непрекъснато се притеснявам за това дете, горкото с жълтеница, не яде, днес повърна, сега и гъби по езика, колики имаме вечер. Не спирам да реваааааааа

# 138
Кръц кръц аз съм на Нутрилон и моя хубостник го приема добре.Обаче не знам как си направи режима ни е никакъв.Правя му както пише на кутията по 90мл., но той изяжда 60-70мл. и заспива.Вместо след 3 часа, той се събужда след 2 и вече е страшно гладен.Понякога ги изяжда 90мл, а друг път е издържал и повече от 3 часа без да е ял.Искам да кажа, че е на поискване и то колкото изяде.Още не мога да му направя режим.Като е гладен, ами не мога да го държа гладен, а когато изяжда само 60мл. не мога да го назорвам, защото после повръща.Той сам ми казва какво да правя и аз го следвам.Дано един ден започне да се съобразява с мен и ме остави да спя цяла нощ.
Еххх кога ли ще бъде това!Еххх мечти!

# 139
Миньонче снимки на Ванката няма ли да има Blush

Ох, сколасах най-после да кача няколко. Разгледах и най-новите попълнения в албума - ама много са сладки тези бебоци, бе! Браво, мами октомврийки, добре сме се справили!
Eli gu, и аз съм в клуб "приятелки на помпата Avent". Голямо цедене пада - напоследък имам чувството, че само това правя. Превърнала съм се в дойна крава  Sad. Ама това всъщност трябва да ме радва, защото бебчо няма да ми остане гладен... От няколко дена пак ме болят ставите на пръстите, както в началото на бременността. Дали от много помпа или от недостиг на някакъв минерал  newsm78. Дано не забравя да питам докторката.

Честито и от мен на мама Water Lilly и на мама Надежда! Да са им живи и здрави рожбите!

# 140
  • Откъм Варната
Да кажа и аз за млечницата, бях много против да давам водичка на бебо обаче като ни изписаха в петък и като кърмих 2 дена и се появи, цялото езиче и устничките побеляха, и педито ми изписа Дактарин, намазах го точно 2 пъти и всичко изчезна сега сме с едни малки сладки розови устнички и езиче, аз процедирах така на една марля увита на пръста слагам малко от лекарството и обтривам лекичко устните и после леко намазвам бибата колкото да я изцапам и като се прозее и хоп в устата, значи лекарството го купихме на обяд и на следващата сутрин всичко беше изчезнало само на бели парцалки падаха гъбите и вече ги няма, обаче сега след всяко хранене докато не му изплакна устичката с малко вода не го оставям

Айде лека нощ, на който го оставят да спи да се наспи и заради другите, аз отивам да накърмя бебко и да се надявам че след това ще спи чааак до сутринта

# 141
Добро утро и от мен  Hug

За млечица моето педи каза Фунгостатин , дава се по 4 пъти на ден не повече от 4 дена ако някои ще го купува с пипета от двете страни на устата, аз съм доволна от него. За носа ми е изписала Nisita всяка вечер се намазва клечка на уши, колкото да овлажнее памучето по клечката  и се бърка във всяка ноздра, ама ние сополи нямаме  Praynig било за изкарване на секрета, които се събирал  newsm78

За даването на водата, голям зор, като ги стисне тези устни като че ли отрова и наливаш- направо издивявам, но и аз съм като Калима докато не пие поне малко не я оставям.

пак съм с кафето но поне съм по доволна че съм малко повече наспана отколкото вчера по това време  Wink

Миньон- от помпата е и мен ме болят  Crazy

Честито на  Water Lilly и Надежда! Да са им живи и здрави  бебчовците и само да ги радват!

# 142
  • София
Добро утро и от мен!
Честито на Надежда и Water Lily, завиждам ви, момичета!Аз останах последна от групата с термин 22.10.Стискайте ми палци!
Целувки на всички беборани и прегръдки на тумбаците, ако все още има някой от моя "отбор".

# 143
Здравейте моми4ета!
Аз влизам за да ви се опла4а,разболях сеееее newsm45 newsm45.Сега ходя с маска на устата и се 4увствам ужасно,ина4е като цяло вси4ко си е наред,малката е спокойна,каката се пооправя и ве4е не повръща и няма температура.
4естито на новообебилите мами newsm51 newsm51 smile3525

# 144
Здравей те и от нас с Анастасия!! Искаме да почерпим за нейният мини рожден ден-един месец!!!
  party023 cook beer2
Много целувки на всички!
Pats,чакаме хубава вест от теб днес!!! Grinning

# 145
Здравейте майчета!
Честити бебета на Water Lily и Надежда!   bouquet
Ангелинка, честита месечинка!   bouquet
Dbs и Таралежче, добре дошли!  Hug
За млечницата - нали ме е много страх и аз насилвам Благо с биберона. Нослето му почиствам след къпане с клечка за уши с ограничител и така отстранявам "богатствата".
Мише, и моят ги издава едни звуци - да паднеш от смях ако не умираш за сън  Crazy .
Лек ден и много  Hug !

# 146
Добро утро от нас с Калоян! Е, той спи, времето е лошо и не може да излезем и затова най-сетне успявам да седна да пиша.
Ето малко снимки от нас:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=72713   smile3509
Опитах се да сложа снимката на Калоян вместо тази мишка вляво, но като дам линка полето остава празно. Да не би да ми е голяма снимката?
Днес ставаме на 1 месец.   cook    party023
Още не можем да оправим режима. Гледам да се храним през три часа, но през нощта прави почивка от 4 часа (само веднъж 5-6 часа) ако изобщо я направи. Пробвах да дам водичка един път, ама не стана. Изпи 100 мл, после плака, повърна и така след още час мъки се нахранихме. А педиатърката каза задължително да правим 6 часа почивка през нощта, за да почива коремчето. Вие как се справяте? Само ние ли сме така?
Аз нямам достатъчно кърма и дохранвам с NAN. Уж е с бифидо... , но последните няколко дни се запича и мама помага на бебо с термометъра.
Искам да питам мамите, които дохранват, как процедирате: изцеждате кърматга с помпо и давате или кърмите и дохранвате. Аз изцеждах на 6 ч. по около 1000 мл и редувахме храненията на кърма и NAN. Но майка ми ме посъветва да се кърмим и да дохранвам. Днес сме така, но той е гладен през няма и два часа. Аз не знам колко е изцокал, дохранвам с 30-50 мл,  но ето че няма и два часа и в момента пак се къмим. Вече не знам какво да правя...
Ох... после пак ще пиша ако остане време

# 147
Видях, че съм се поувлекла с нулите. Изцеждам 100 мл на 6 ч

# 148
Добър ден smile3525

Честити месечинки на Анастасия и на Калоян - да сте живи и здрави и да слушкате мама и тати Hug

Ние даваме по 100-110 мл. , но понякога също повръщме. За нощното хранене се отвикваме  в момента. Повечето пъти успяваме и от 24 до 6 часа не хапваме. Тази вечер обаче беше много гладен, защото на предишното хапване повърна и му направих хапване в 4 през нощта.Иначе режима ни е на 4 часа и ядем по 100 - 110.

Слиипи, пробвай с друго мляко. НИЕ затова сме на Милупа, защото не се запича от него. Питай педито, но не е хубаво много, много да процедираш с термометъра. За снимката щом ти излиза празно не е голяма, а не си копирала правилния линк. Мисля, че трабваше най-последния от всички да се копне.Пробвай пак, или последния или предпоследния Wink

В книгата на др. Спок пише, че ако кърмачето не се отказва самичко е хубаво след първия месец да се пробват родителите да го откажат от нощното хранене. Ако бебчето е много гладно и не става с чайче или водичка, да го залъжеш, да се пробва пак след седмица

Хайде лек ден от нас.Днес съм на фризьор и ще водим и бебо с нас Mr. Green Heart Eyes

# 149
Честити Ви месец на мама  sleepy и на Калоян  Hug

Тъкмо си викам ето на хората по 1000 ти едва 90 стигаш и то със зор  smile3534 пък то печатна грешка  Wink
По въпроса за снимката отиваш върху нея , ама както е малка в албума  щракаш отгоре и натискаш десен бутон и ти дава пропъртис отиваш на адрес и копираш всичко каквото пише там и го пействаш върху имам собствена снимка /май така беше/ във форума тогава ти излиза с тази големи която трябва и не е голяма снимката, уф Хера да помага че аз едно обяснение дадох дано ме разбра  Hug

п.с. Кръц обясни понякога за повръщането, на какъв интервал ?!? и колко , че се притеснявам пък във сряда сме на консултация

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 10:42 от Леля Зеля

Общи условия

Активация на акаунт