Паническо разстройство - 51

• 39 238
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте!Страдам от тревожно разтройство от 5 години(поне тогава съм диагностицирана).Пиех антидепресанти,но от 3 години не съм.Напоследък изпитвам усилена тревожност,натрапчиви мисли,страх и усещам умора,сърцебиене,треперене на тялото,скованост,задух и на моменти замайване,сякаш ще припадна.Интересното е,че си усещам сълзите да бие дотолкова,че чак тялото ми трепери,а като го измеря пулса си ми е съвсем наред.Това по-скоро навежда на мисълта за психосоматичен симптом на нервна почва,или за патология?Благодаря!

# 331
Анонимен недей да спираш, искай да ти го сменят.
Скрит текст:
Цвети що да не пробваш. Нека Георги да се изкаже за медикамента, но антипсихотик е добър вариант. По-добре от ксанакс.
Да, вероятно ще се върна на стария вариант. Като цяло ми се иска да изляза от това състояние без тежки медикаменти, но явно няма да може.
Цвети, флуанксолът не е лош медикамент, пила съм го, вероятно пак ще се наложи. И моят преглед във ВМА мина по същия начин- решение никакво. Едно отвеяно отношение.
Георги, ашваганда, Холин и инозитол ще взема тогава.
Днес ще се консултирам с лекар.

# 332
Цветелина, почвай флуанксола заедно с АД.

# 333
Цветен доплер на глава, шия и врат може ли да открие, ако има съмнение за нещо? Невроложката каза, че не вижда причини при тези резултати да ме праща на ЯМР?

# 334
  • Варна
Здравейте нахлувам така само за да ви попитам, понеже от 2 дена пия валериан  сутрин обед и вечер по 2, както  от време на време капките мента глог и валериан, мога ли вечер да пия чаша бяло вино ?
И колко време мога да пия така валериана три пъти по две на ден ?

# 335
Здравейте нахлувам така само за да ви попитам, понеже от 2 дена пия валериан  сутрин обед и вечер по 2, както  от време на време капките мента глог и валериан, мога ли вечер да пия чаша бяло вино ?
Максималната доза на мента глог валериан е 4 хапчета на ден. Те са билкови и няма да ти навреди с виното.

# 336
  • Варна
Максималната доза на мента глог валериан е 4 хапчета на ден. Те са билкови и няма да ти навреди с виното.
Аз пия само валериан на хапчета и от време на време капки, които са мента глог и валериан

# 337
Аз съм пил някога 4х4 и водка... Така че едва ли има драма

# 338
Как ви е пулса момичета и момчета?

# 339
Както и да е, какъв показател е точно пулса?

# 340
Както и да е, какъв показател е точно пулса?
Просто се питах как е при другите с нашето състояние. Моя пулс под 100 рядко го виждам, дори и да не съм в криза, дори и да не съм тревожна. Сутрин като стана ми е около 130. Задължително ли трябва да се лекува и да се пият бета- блокери? При първия ми сблъсък с ПР ми бе изписан Пропронолол. Ми вярно успокояваше пулса, но когато дойдеше време за хапчето и сърцето си го търсеше. От тогава не съм пила бета блокер, но незнам дали не е грешка?

# 341
Моят стига до 150-160 като съм навън. Сутрин също се събуждам с толкова. Не знам кога точно ще ми се пръсне сърцето…

# 342
По време на спорт моя пулс стига 200 за над час. И няма драма. Не виждам как пулса има общо с каквото и да е, той няма клинична значимост. Ако е среден пулс над 100 за 24 часа, тогава вече може би е добре да се посети кардиолога. Най често изписват небилет.

# 343
И аз бях навремето със 100 пулс, изписаха ми небиволол и от тогава ми е около 70
Нямам сърдечни проблеми, всичко е от тревожността.
Имам и социална тревожност и сега Георги ме замисли с тея другите блокери.
А небиволола го водят най-изчистен и нов.
Дали да пробвам?

# 344
И аз бях навремето със 100 пулс, изписаха ми небиволол и от тогава ми е около 70
Нямам сърдечни проблеми, всичко е от тревожността.
Имам и социална тревожност и сега Георги ме замисли с тея другите блокери.
А небиволола го водят най-изчистен и нов.
Дали да пробвам?
Той е нов и изчистен, но е много селективен. Ти нямаш сърдечни проблеми, не си след инфаркт, нито нещо такова. Той е трета генерация и е медикамент за сърце. В твоя случай защо ще го пробваш не ми е понятно. Той за социална тревожност не работи. Трябва ти по слабо селективен от предните поколение. Пропранолол принципно е рисков, защото ако се приема дълго време (над година) и не се спре по схема, може да си заминеш.

Общи условия

Активация на акаунт