💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 75 006
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 900
  • London
На финала? Хъм и сигурно определен човек е знаел отговора. Ама много са удобни за манипулации точно такива задачки. За мен нямат място в предаването.

# 901
Тези "задачки" имат място в предаването, и не само. Стига кифли и кроасани... Простотията и неграмотността са не по-малко опасни от болестите.

# 902
  • София
И преди е имало такива задачи. В първия сезон май имаше на финала. Така че нищо ново не им дават.
Не се ли забави Веселин Панчев на уравнението толкова, че играта стана "вечерна". И после трябвало да презаснемат. Sweat Smile

# 903
  • Испания

И преди е имало такива задачи. В първия сезон май имаше на финала. Така че нищо ново не им дават.
Не се ли забави Веселин Панчев на уравнението толкова, че играта стана "вечерна". И после трябвало да презаснемат. Sweat Smile

Не помня подробности, но знам, че снощи за първи път им дадоха тебешири.

# 904
  • София
Абе задачата си беше елементарна. Първо се дели, за да се намали числото и тогава се умножава. Те се набутаха да смятат с големи числа. Хубаво е да има толкова елементарни задачи и да се види колко време отнемат.

# 905
  • London
Тези "задачки" имат място в предаването, и не само. Стига кифли и кроасани... Простотията и неграмотността са не по-малко опасни от болестите.
Явно имаме различно виждане за понятието неграмотен.

Теб прави ли те неграмотна това, че не можеш да направиш двойно салто с пирует? Stuck Out Tongue Winking Eye.

Елементарна или не.....факт има точен отговор, който удобно може да бъде даден на удобното за продукцията племе. А иди ми доказвай после, че точно това не се е случило. Докато при битки в които нещата зависят от някакви действия без възможен спуснат отговор нещата изглеждат далеч по-достоверни и не се пораждат съмнения.

# 906
  • Испания
Ама двойно салто с пирует не се учи в началните класове, нали?

# 907
  • London
Ами да речем Елизабет го е учила тогава точно докато англичанина е решавал задачки. Спортистите рядко са в училище от деца, все са по състезания и дори обичайно минават на индивидуална форма на обучение. Няма какво да им се смеем ....приоритети. Смешна е продукцията, че е сложила в едно племе само такива хора, а в другите има малко от малко разнообразие в качествата.

# 908
  • Испания

Е те директно издават,че очевидно Приключенците днес няма да пеят Макарена.....това Братоев ли го е пуснал?

Морунов

# 909
  • София
Елизабет е избрала да се занимава с художествена гимнастика, началното образование е задължително.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 13:50 от La Vikinga

# 910
  • London
Не ми се спори ....очевидно говорим на чужди езици.

Само ще кажа, че при обичайни интензивни тренировки по 5-8 часа на ден малко трудно ще имаш сили за задачки. На запад хубаво хората са приели.....че човек има правото тясно да се профилира. Само у нас.....говорим за обща култура и никаква експертност от всичкознаещите.

# 911
  • София
Не споря, аз съм напълно съгласна, че точно знанията по математика не са определящи за интелекта на някого. Просто сравнението със спортната гимнастика ми се стори не на място.

# 912
Клише е, но често думичките "тъп" и "спортист" се употребяват заедно.
За съжаление.
Въпрос на приоритети.

# 913
  • London
Не само СГ....със всеки спорт е така. Просто от малки спорта е приоритет и не се учи много по ред причини. Аз го приемам за нормално.

# 914
Това не са занимания по математика, а по смятане.  Пак повтарям- за съжаление повечето съвременни възрастни между 18 и 45 години използват джобните си джаджи за смятане и отдавна и помнят как се прави на ръка. За съжаление. За съжаление и наистина активните състезателни спортисти, балетисти, актьори, музиканти- при тях това обучение се счита за незначително, защото кариерата им приключва на 20-22 години на тези при които  физическата компонента е решаваща. Ако си гимнастичка и си по 10-12 часа в залата хич не ти е до смятане. Тези деца са лишени от много и стават рано пенсионери с много травми и увреждания. Не е за подигравка. А също си мисля, че Мани не е виновна за това колко може- така са я избрали, за има интрига и по кого да плюем и да изпитваме превъзходство.

Общи условия

Активация на акаунт