💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 882
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 945

И само да кажа, че аз завърших с 5-ца в дипломата по математика 🙋♀ Ама ми я писаха заради медал на републиканско 🤷♀

Е, как да се излезе тогава от клишето? Smiley
Факт, че това не беше висша математика, а умножение и деление.
Нека не преиначаваме фактите.
Ако и това не можем да правим, ми за какво образУвание претендираме???

За себе си никога не съм твърдяла, че ми е вървяла математиката. Даже всеки ден се приближавам до момента, в който трябва да помагам на сина ми и изпадам в ужас. Но това не ме прави лош специалист в други области. Може и да бъркам.

# 946
  • Испания
От снощи бистрим този въпрос.

1. Материалът е от началния курс /не от основния, не от гимназиалния/.
2. Като не знаеш последователността на действията, няма как да се оправиш и с калкулатор.

Не разбирам какво сложно има.

# 947
  • София
Еее, тука вече в съвсем други теми се влиза. Всеки може да е специалист в нещо и да му куца друго. Но не мога да приема да не се знае нещо елементарно. Всеки ден човек ползва тея операции да си сметне някаква сума, примерно.

# 948
  • София
Явно не съм гледала внимателно, на мен ми се стори, че само сметките обърка Борис, а не последователостта.

# 949
  • Вестерос
Няколко пъти срещнах коментари как Борис бил юрист, а не може да сметне едно уравнение. Като юрист ще кажа, че в правото не се учи математика и даже някой преподаватели са ни питали за това ли сме записали право, защото няма математика Joy . Ние смятаме с калкулатор! Joy
Ааа говори за себе си, аз квотите си ги смятам наум Grinning

Според мен днес червените ще паднат.
Ще номинират Манито

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 14:29 от Tiffany А

# 950
Белла Дона, споменаването на клишето беше шега, но това не е висша математика!
Както и да го въртим, това са обикновени сметки. Ако се търсеше корен квадратен от елипса с кръгъл отвор - ОК.
Тогава щях да се съглася, че е било мръсен номер.

# 951
Няколко пъти срещнах коментари как Борис бил юрист, а не може да сметне едно уравнение. Като юрист ще кажа, че в правото не се учи математика и даже някой преподаватели са ни питали за това ли сме записали право, защото няма математика Joy . Ние смятаме с калкулатор! Joy
Ааа говори а себе си, аз квотите си ги смятам наум Grinning

Според мен днес червените ще паднат.
Ще номинират Манито

И ще ѝ се разхвърчат миглите от яд 😃 Дано да я номинират наистина.

# 952
  • Испания
Мисля, че псува не по-зле от Соня.

# 953
  • София
Снощи изтървах частта с математиката и сега смятах сама да се пробвам. Задачата на жълтите се смята доста по-трудно в сравнение с тези на другите два отбора. На мен поне ми отне колкото за другите две общо, дори и повече …

# 954
  • София
Мисля, че псува не по-зле от Соня.

Соня поне работа върши.
Пристрастна съм.

# 955
Според мен ако Бойците са на номинация първата номинирана ще е Станислава. Ако е контузена чак тогава ще е Мани. За втората номинация бих заложил за Елия.
Но само те ще са си виновни за съдбата си ако не направят опит да премахнат Мани. Една териториална/номинационна с плуване и са чао. Все пак Мани "плува" с жилетка.

Само дано Станислава не последва съдбата на Мая.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 14:35 от Bengun

# 956
  • Испания
Не понасям жени, които псуват.

И Мани-Мани мина по варелите.

# 957
  • София
За задачата, въобще не мисля, че е такава драма, че бяха по-бавни. Днес хората смятат с калкулатори и да, дори хората, които сме учили висша математика, така смятаме дори и на изпити, защото това се счита за нещо дребно, което те бави само в решаването на много по-сериозни задачи и проблеми. Животът се развива и хората губят навика да смятат наум, защото не им се налага след 5 клас.
Там е работата, че не беше нужно да смятат наум, разполагаха с тебешир и дъска. А дори и да нямаха, можеше да пишат в пясъка.
Стига бе, хора! Наистина ли намирате за нормално възрастни индивиди да не могат да умножават?! Направо ми беше неудобно да ги гледам.
Братоев не става изобщо, не зная поради каква идея участва и какво си е представял, обаче си е направил ужасно лоша услуга. Тъпото е, че е понеже е известен, другите имат респект и май ще се наложи да го погледаме още доста.

# 958
Усещам, че червения отбор не е много харесван, но на мен доста ми допада. В тоя отбор харесвам най много участници и се надявам да спечелят довечера. Както и че грАничната ще е добре след контузията, но че ще напусне състезанието.
Дано поне тази година да няма липсващи по цяла седмица играчи, които се връщат бодри, бодри и правят чудеса.

# 959
Сигурна съм, че всяка една учителка в началното образование е казвала следното: Когато няма скоби, първо извършваме умножение и деление, а след това събиране и изваждане. Дотук кой колко е добър по математика. Нито говорим за някаква висша математика, нито за разните котангенси и тем подобни, които съм сигурна, че са омразни на всички. Да не знаеш основните математически действия е същото като да не знаеш азбуката.

Общи условия

Активация на акаунт