💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 874
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 960
Искаше ми се да видим Мани на задачата. Пак на време  се усети.
Или Красима дето е вирнала носа

# 961
А според мен точно Братоев ги сплотява. Мисля, че дава някакви адекватни съвети по време на игрите като например последната ако забелязахте как жълтите накланяха варелите леко настрани с цел да помогне по-лесно да се стигне до торбичката или пък да се слезе от самата платформа, където са торбичките, което пък спестяваше допълнително време за местене на варела по-близо. Според мен той е по идеите как да се изпълнят тези физически изпитания и заради това са доста напред в игрите спрямо останалите, но уви нямат човек за пъзели/задачи.

Поне аз смятам, че той ще е един доста добър капитан + ако не сте забелязали той разпредели кой кога да минава по варелите, което се оказа пак печеливша тактика. Друг е момента, че е дошъл да сгъне някой лев и да се забавлява Grinning
Подкрепям! Чудно ми е,че Братоев е смятан за безполезен в отбора. Та той даде доста адекватни съвети дотук преди игрите,също бая варели снощи поноси. Що се отнася до математиката,той си го каза човека Simple Smile.
На мен еднакво антипатични са ми Красима и Андрей,като на втория му отчитам това,че е супер подготвен. Просто има нещо в него,което ме дразни.

# 962
  • London
Ами благодаря ви за определението. Тренирах волейбол от 4-ти клас и завърших спортното училище на индивидуална форма на обучение. Между двуразовите тренировки, всяка с продължение 2:30-3 часа и задължителните летни и зимни лагери, някак не ми оставаше време за математика. Завърших право. Цял живот се боря с клишето “тъп спортист” и явно няма да го преборя.

Искам да ви питам,  сериозно ли ви се струва адекватно да качат Братоев, който е 2.04см върху варелите 3.60? Или там колкото бяха последните, без значение. А щом не е на варелите трябва да е на задачата.

Не е нужно да се оправдаваш. Има достатъчно хора, които напълно те разбират повярвай ми.

# 963
  • Испания
Жената на Андрей е симпатична.

# 964
Смайлис, благодаря, че снимките на една определена дама са в скрит текст! Направо са плашещи някои Joy

# 965
  • London

И само да кажа, че аз завърших с 5-ца в дипломата по математика 🙋♀ Ама ми я писаха заради медал на републиканско 🤷♀

Е, как да се излезе тогава от клишето? Smiley
Факт, че това не беше висша математика, а умножение и деление.
Нека не преиначаваме фактите.
Ако и това не можем да правим, ми за какво образУвание претендираме???
Има достатъчно люде, които са седели все на първия чин, имали са 6-тици и са били в автобуса до учителката, които не могат на вързано куче хляб да подадат. Та хайде да не си говорим само за голото образование..... какво ще му помогне на този, че решава уравнения? А спортиста в това време може да не си знае парите като т.нар глупав Кристиано Роналдо например и е видял това що оня с уравненията никога няма да види.

БТВ: Жената на Андрей е не просто симпатична, а красива. Прекрасница!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 14:33 от La Catrala

# 966
  • Испания
Смайлис, благодаря, че снимките на една определена дама са в скрит текст! Направо са плашещи някои Joy

За нищо. Аз затова предупреждавам с "Бау!".

В друга тема си имам друга с "Бау!".

# 967
От снощи бистрим този въпрос.

1. Материалът е от началния курс /не от основния, не от гимназиалния/.
2. Като не знаеш последователността на действията, няма как да се оправиш и с калкулатор.

Не разбирам какво сложно има.

И към това да добавя, че първите когато започнаха да смятат, от отбора им се провикна едно момиче, че се започва с умножение. Те бяха надалеч, та този вик би трябвало всички са го чули. Не е като да е подшушнато.

# 968
Мисля, че се имаше предвид, че за участници в предаването са подбрали тъпи спортисти, а не че попринцип всички спортисти са тъпи. А и за предаването предстои да се види. Много хора изобщо не са се пробвали на логически задачи.
Ясно е, че трениралите спорт професионално са били на индивидуално обучение и не са имали много време да учат сериозно. Обаче не съм съгласна, че е все тая дали можеш да смяташ или да пишеш грамотно като имаш пари или медали от състезания. Въпрос на обща култура е. Сигурно и Веско Панчев го е хванало срам, че делеше 120 на 3 и получаваше 30.

# 969
Имаха преднина, трябваше да смятат двуцифрено по трицифрено с тебешира. Те тръгнаха наум. Под напрежение и аз бих се объркала откъде да започна. Просто трябваше да си смятат с тебешира.

Аз лично също в повечето случаи наум смятам, като използвам рационално смятане, както се опитаха и те, но в такъв случай не бих рискувала.

# 970
Въъййй, хораааа! Не знам защо така буквално ми приехте думите. Просто искам да кажа, че това, което ще научиш на индивидуална форма на обучение, докато ти скъсват задника от тренировки е различно от гимназиален курс в езикова гимназия примерно.

# 971
Имаха преднина, трябваше да смятат двуцифрено по трицифрено с тебешира. Те тръгнаха наум. Под напрежение и аз бих се объркала откъде да започна. Просто трябваше да си смятат с тебешира.

Аз лично също в повечето случаи наум смятам, като използвам рационално смятане, както се опитаха и те, но в такъв случай не бих рискувала.

Твърдя от снощи, че задачата им беше елементарна (за мен).

44 x 825 = ( 4x800 + 4x25) + 10x(4x800 + 4x25) = (3 200 + 100) + 10x (3 200 + 100) = 3 300 + 10 x3 3 000 = 3 300 + 33 000

# 972
  • Козлодуй
Може задачите да са били само умножение и деление ама извършени под стрес всеки ще се затрудни да ги реши Simple Smile
Аз например не знам как се делят големи числа на ръка, хайде за умножението лесно всяко число ще умножа със всяко ами делението?  На думи всеки може ама на практика под напрежение не съм сигурна че ще се справите Simple Smile

# 973
Може задачите да са били само умножение и деление ама извършени под стрес всеки ще се затрудни да ги реши Simple Smile
Аз например не знам как се делят големи числа на ръка, хайде за умножението лесно всяко число ще умножа със всяко ами делението?  На думи всеки може ама на практика под напрежение не съм сигурна че ще се справите Simple Smile

То за това единият от смятащите не трябваше да минава по трасето - да е спокоен и с бистър ум.

# 974
░Б░е░л░л░а░ ░Д░о░н░а░ от Бургас ли си ? Въъйййй ме наведе на тази мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт