222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 675
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Немция
Днес първа игла за децата, светкавично поставяне в най-близкия ваксинационен център. За втора игла ще трябва да търсим педиатъра, центровете ще ги закриват на 30 септ.
Мьос, сподели, ако може, как понесоха децата ти първата игла. 

Пипи, приятна почивка!

# 121
Днес цял ден сме навън - колела, среща с приятели, градинарствахме. Активни и весели са. Малката е с лека температура, но не я усеща, лекарства не са пили. Добре са.

# 122
Дайте моля идея за училищен мепхен в тъмно синьо или черно отвън и отвътре. Много ми е важно отвътре да е тъмен, че сегашният на синът ми отвътре е жълт и няма изпиране.

# 123
Това е несесерът за химикалки, нали? Ама ти переш ли го? На децата все са куче марка, отвътре сиви или черни. Никога не съм ги прала. Дори не знам, как изглеждат след многократна употреба. Само като се скъсат, купувам нови.

# 124
Satch имат  предимно тъмни несесери, качествени са.

# 125
  • Germany
От Мюлер съм купувала на малкият черен несесер.

# 126
Дени, голяма си сладурка. Пера го разбира  се. Нашият е Nitro, комплект с раницата. И двете са тъмно сини отвън, но жълти отвътре. Раницата не се цапа, обаче мепхена.... Сега водя преговори да купим нови - черни. Обаче тийнът не иска. Той нищо ново не иска. Все си харесва старите неща. Много е икономичен.

Момичета, какво значи думата "dinkel"? Гледам в каталога на Норма Dinkelreis, Dinkelcous, Dinkelmehl, опитвам се да преведа, но не успявам. Да не е швабиш диалект Thinking?

# 127
Dinkel е разновидност на пшеницата, лимец.
Несесери купуваме предимно от Мюлер, но не съм обръщала внимание какви са отвътре. 🤔
И никога не съм прала несесер.

# 128
# 129
Спелта и лимец не са ли синоними?

# 130
Не, в линка на български е описано.

# 131
А има ли аналог на българската извара и под какво име е? Тук единствено кварк сякаш се доближава, но не е същото.

# 132
В руските магазини има някаква. Аз не обичам и не купувам, но на вид прилича на българската.

# 133
Мама-ени,
Купувам несесери от Алди, Мюлер и Галерия Каухоф. Сега погледнах на сина, отвътре е тъмносин, чист, не е пран, откакто е купен преди 2 години. Тип с дръжки за моливите е. От другите тип кутия има дъщеря ми, също не е пран. Вторият бих го пуснала в пералнята, ако някой много държи за пране. На ръка пратила детето да си го пере, щом си го е надраскало или нацапало. Раници се перат 1-2 пъти годишно през ваканциите.
Сега остава да кажеш, че и подвързиите за тетрадки и папките переш.

# 134
Ние обикаляме като за последно. От утре на у-ще . Довечера закриват сезона на езерото на което ходим с паделборда ... Сега обаче лека почивка.
Несесери има към раниците и ги пера на края на всеки срок. Всичко заедно. Не съм проверявала какво е излязло. Каквото-такова. Като цяло не ми се струват мърляви.

Общи условия

Активация на акаунт