222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 673
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Germany
Рейна, радвам се че най-накрая сте успели да се приберете. След всичко, което ти се е случило тези месеци не е чудно, че се чувстваш уморена или депресирана. Даже Ковид не ти е нужен. С деца е и още по-трудно, да чуеш собствените си мисли дори. Успех и сили в намирането на баланс 🤞

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, честита свобода!
Сега ли започна училището при вас?

Рейна, не беше ли питала ти за кур? Сега му е времето.

Дени, днес минахме през WI, голямо задръстване заради онзи мост.... идея си нямам защо навигацията през града ни насочи.

Ние сме сред природата, отивам да се огледам за някое местно вино.

# 107
  • Немция
Ася, благодаря
Наистина е повод за празнуване.
Училището при нас започна още на 18 август, децата пропуснаха 2 седмици и половина. Вярно, учеха вкъщи, но не е същото.

Рейна, доста ти се натрупа.
Ако ти тежи твоето състояние, потърси терапевт, макар че сигурно ще трае с термина. Аз специално нямам скрупули за такава помощ и обикновено има ефект.
За Kur някъде също може да действаш, но съм останала с впечатление, че не става бързо.
Иначе на твое място бих наблегнала на дълги разходки из природата, повече физическо натоварване.

Днес излизах сутринта и забелязвам също, че съм загубила физическа форма покрай карантината. Ще наваксвам тези седмици.

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, ясно.
Децата как минаха през карантината? Моят би умрял от кеф, че училището ще му е спестено 🤣

Рейна, сетих се и друго: чекни си витД, В12 и желязото. При липса също има симптоми на умора и депресия. Евентуално и щитовидната, доста се разбърква работата й след Ковид.
Въобще иди при личния и помрънкай да ти изпише изследвания.

# 109
Ася,
То падналият мост е бързата връзка, затова сега всичко обикаля през града. И не се знае кога ще го взривят, та да отпушат движението на влаковете до централна гара, а пък кога ще го построят наново, да не говорим.😕

# 110
  • Немция
Ася, това не е като локдауна да си измисляме програма с разходки през гори и поля.
Общо взето се измъчихме с карантината. Беше ден да мине, друг да дойде. На децата им стана бързо скучно, към края загубиха мотивация за много занимания. Поне ги научихме да играят белот и правехме четворки. Grinning
Аз с тях бях цели 18 дни в карантина, не 14 дни като мъжа ми. Беше почнало вече много да ми писва.
Ама мина и замина, остават спомените. Joy

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 21:51 от Бибит

# 111
Герои сте, Бибит.

Днес първа игла за децата, светкавично поставяне в най-близкия ваксинационен център. За втора игла ще трябва да търсим педиатъра, центровете ще ги закриват на 30 септ.

# 112
Бибт супер е че сте ги научили на белот. Моите ги научиха на бридж-белот и всякакви други игри на карти техните баби, дядовци, лели и чичовци. Сега са големи картоиграчи.
Нас пък дядо ни ни учи... И така с поколенията Simple Smile

Aз само да добавя “  четох, че се правят планове за ограничаване на рекламите по пощите. Трябва изрично да си пожелаеш за да ти пускат в пощата. Една от хубавите новини за климата, които научих. И аз съм си мислила преди че така трябва да е.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 23:12 от bella-ciao

# 113
Рейна, радвам се че най-накрая сте успели да се приберете. След всичко, което ти се е случило тези месеци не е чудно, че се чувстваш уморена или депресирана. Даже Ковид не ти е нужен. С деца е и още по-трудно, да чуеш собствените си мисли дори. Успех и сили в намирането на баланс 🤞
Не само не ги чувам мислите си ами имам нужда и от собствено време да тъжа пък в момента не го намирам.
Баш сега му е времето за Kur Ася обаче с деца няма смисъл да тръгвам. Ще е като капка вода върху горещ камък. Запълвам вит. Д, че юли ми беше под норма. Щитовидната уж беше ок юли, но може вече да не е защото сърцето пак ми прескача както когато ми беше много високо тсх-то. Определено ще търся помощ от някой някъде. Стига ви мрънкам. Опитвам и аз с повече движение засега.
Детето пак е с някъв вирус, сополи и кашлица, тази седмица обаче 4 пъти е тестван и дано не е корона. Разказва ми, че едно дете му викало в у-ще "du bist chinesen"..докато разбера, че има предвид Genesen. Той не я знаел тази дума. Аз обаче не съм сигурна, че той имаше ковид.
Скоро ще има ваксина и за 5 до 12 год, а от другата година от 6мес нагоре. Поне от времето не мога да се оплача. От това много се притеснявах, да се върна тук и дъжд, дъжд и съвсем да потъна. Така постепенно падане на температурите е ок.

# 114
Хич ме няма в картите. Едно време играех на кент купе и още нещо детско.
Тук покрай детето се научих на Elfer raus и UNO, но играехме като беше малък.
Сега единият от приятелите му играе на покер и научи цялата им компания. Събират се понякога и играят заедно, покерджията носи професилналното си куфарче и откарват цял следобед, забравят на ядат и пият.
Днес срещнах позната, от приятелския ми кръг, нейна приятелка е в карантина с детето, бащата и бабата- свекърва. Всички възрастни са ваксинирани( единия е с АЗ, другия с Биоентек) и всички са с хрема. Детето от ДГ е донесло короната.
На всички, които са още ваканционно настроени -много енергия и настроение струи от публикациите ви! Все така да бъде Simple Smile
Бибит, да се седи 18 дена затворен е тегаво, но пък е хубаво, че сте били с леки симптоми. Wink
имам някакъв опит с продължителни задържания затворена и после съм излизала навън все едно живея нов живот. Невероятно усещане е!
Чудя се при вас след като никой не е имал право да излиза, как се справихте с битовите неща- пазаруване и изхвърляне на боклук? За толкова време за нищо ли спешно не се наложи да се отиде някъде?

#Reina, сама ли живееш тук? Никой близък ли нямаш? А приятелка, добри съседи?
Ако си наблизо, дали бих могла с нещо да ти помогна.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 23:53 от Катерица

# 115
  • Немция
Катеричке, семейство по-млади от нас съседи, с които се разбираме добре, ни помагаха най-много. Пазаруване, изхвърляне на боклук, предаване на домашни(детето им е колкото малкия Бибитко, в съседния клас е). Много сме им благодарни!
За нас пазаруваше още едно приятелско семейство.
Излизахме само за тестовете и се радвахме на света от колата. Grinning

Бях забравила за кент купе-то.
Ние играехме и на сантасе, и на "Гледай си работата", но белотът грабна най-много децата.

# 116
Ние играехме когато се събирахме повече деца на канаста с 2 тестета карти  Simple Smile

# 117
  • Немция
Тази "канаста" не съм я чувала.

# 118
Изчетох ви най- накрая.  Когато сме в отпуск,  не се сещам за нет и форуми. Сега съм си вдигнала копитата на таблото на колата, а мъж ми шофира из Румънско. Дано няма чудесии по границите и да се приберем навреме. 
За България съм солидарна с вас, доста се подценява ситуацията, но всеки има глава на раменете.
Иначе, изкарахме страхотна ваканция - Плитвички езера, Дубровник и после за малко у дома.
Видяхме си децата, внука, приятели,  роднини. Много хубаво беше,  но кратко...
Зимно яке си купих в разгара на лятото Grinning а рокля така и не си намерих. Търся спортен модел, по- дълга, която да нося с дънково яке. Рейна, разбирам те отлично. Миналата година след смъртта на татко, се сринах яко. Неприятна комбинация беше от локдаун, проблем в семейството ми и смъртта му. Оцелях. Прегръщам те. Потърси помощ от специалист, на мен много добре ми се отрази.

# 119
Бибит аз съвсем не помня как се играеше, но смътно ми се струва, че беше нещо като война . Правеха се ръце . Ръцете някак се групираха по 12 или 14 и това бяха май канастите . Повече спомен нямам. Но с часове сме играли и то не беше само по 2 или 4 участника, ами можеше и 6 и т.н. Затова я играехме като бяхме на лагер или нещо такова и имаше повече деца.
Пипи приятна разходка с кола из Европа нататък. Много хубаво ми се струва и лек път.

Общи условия

Активация на акаунт