222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 741
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Немция
Рейна, днес ходих да взема сертификатите за преболедували и 6 месеца се броят точно 28 дни след положителния тест, тоест както си е по регламент.
В аптеката ми ги извадиха.

Между другото педиатърът на моята приятелка е постъпил неадекватно със сина й. Имал е стомашно-чревни оплаквания, лекарят е казал, че е Маген-Дарм и ги пратил вкъщи, без да направи тест Rolling Eyes. И моята приятелка не се е усетила, че може да е корона. На следващия ден детето е било добре, пратила го на училище и там на тестовете бил положителен. Rolling Eyes

# 451
Е прецакаха ме РЗИ с 2 седмици значи. Иначе ме търсили в БГ за статистиката, дали съм била добре.
Четох за зъбите, ами на моето дете един зъб излезна преди година, другите не са още. А зъболекарката каза като излезнат всички. Отделно когато сушели тази течност се образували вредни за организма вещества.

# 452
Четох за зъбите, ами на моето дете един зъб излезна преди година, другите не са още. А зъболекарката каза като излезнат всички. Отделно когато сушели тази течност се образували вредни за организма вещества.

Reina,
Не знам, какви вредни вещества се отделят, децата са добре, но ако са се отделили, то много противоположно действат: едното не спира да чете, а другото - въобще не иска да чете.Thinking

Процедурата я правеха като заведа децата на профилактичен преглед всяка година, когато е порастнал съответният кътник. Не чакаха всички.

# 453
asyalein, как сте?

# 454
  • Германия
Привет момичета,
да попитам тук, има ли куриерска фирма, с която да изпратя колет до България, но да идват да го вземат от адрес.
Рових, четох и нищо не разбрах

# 455
Повечето куриерски фирми предлагат взимане на пакет от адреса на изпращача, при условие, че сте платили пакета онлайн и сте заявили взимането през сайта им. Търсете Packet Abholung online buchen , сравнете цените и условията, изберете което ви пасва.
Например:
https://www.dhl.de/de/privatkunden/pakete-versenden/pakete-abgeb … holen-lassen.html
https://www.ups.com/de/de/shipping/services/value-added/on-call-pickup.page
Вижте си и другите фирми.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 09:52 от Mößbauer-Effekt

# 456
Привет момичета,
да попитам тук, има ли куриерска фирма, с която да изпратя колет до България, но да идват да го вземат от адрес.
Рових, четох и нищо не разбрах

При DHL е 2.90, когато франкирате онлайн има опция Abholung.

# 457
Aз да попитам някой пробвал ли е този спорт padel tennis ?
Предлагат ни за следващ сезон и се чудя дали е интересно и има ли смисъл да купувам цялата екипировка. За сега децата са пробвали 2 пъти и казват че им е интересно. Друга опция е да се наемат принадлежностите ...

# 458
Когато пътува сам родител с детето ,декларацията задължително ли трябва да е с подпис и печат от посолството или може при нотариус?

# 459
  • Germany
Посолството/консулството играе ролята на нотариус в чужбина. Декларацията трябва само пред бг властите, така че нотариус, ако е правена в Бг, посолство ако е правена тук. Това разбира се, ако детето е бг гражданин.

# 460
Немците не съм сигурна че искат пълномощтно. За България знам че искат.
Ние значи избрахме padel tennis като спорт за следващите месеци . Пробваха пак 1 час и се решиха. Значи нещо средно било между скуош и тенис .

# 461
  • Немция
Белла, в клуба ли ви предлагат тази разновидност на тениса?

Мен 1-2 пъти са ме питали на немското летище дали имам пълномощно от бащата, когато съм била сама с децата, но никога не са правили проблем.
От няколко години направихме за всеки случай пълномощно от името на мъжа ми, с неговите данни, с подписа му. Не се изисква нотариус, печат.... Но не се е налагало да го показвам.

Виж, в България е друго, там се изисква заверено пълномощно от единия родител.

# 462
Бибит да. Вече 2 години го има, но не сме имали особен интерес. Напоследък много го предлагат и пробе трйнинг предлагат. Затова моите се заинтересуваха. А лятото беше beach tennis , в специален блок на игрищата за beach volleyball . Не сме го пробвали .
При вас само тенис? Аз лично предпочитам тенис да правят Но пък не става дума аз какво предпочитам, а децата

# 463
  • Немция
Само тенис, да.
Клубът не е много голям, но не е и малък. Има 10 корта.

# 464
Да ,най вече за България е необходимо пълномощното ,но дали може да е подписано пред нотариус  в Германия или ще трябва да ходя до посолството.

Общи условия

Активация на акаунт