222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Бибит и този има само 5-6 корта, но построи и това за падел тениса на кунст разен до футболното игрище.   За волейбола са 2 полета с мрежи. И този не е особено голям клуб, но гледат да заинтересуват публиката с атракции Simple Smile
Гледах вчера че открития басеин още работи при нас.  Май до края на септември ще е тази година.

# 466
Много видиве тенис, много нещо. Моето мързелче (за разни организирани спортове, де) се нави да пробва нормален тенис днес и утре. Йей! Кортовете са на няма и 200 метра от нас, престъпление е да не се възползваме.
И съм особено щастлива, че ще имат плуване в училище. Последните 2 години само в морето/океана е плувало детето.

# 467
Да ,най вече за България е необходимо пълномощното ,но дали може да е подписано пред нотариус  в Германия или ще трябва да ходя до посолството.
Артемис, пълномощното ти ще е на български, т.е. немски нотариус няма да знае какво пише там и не вярвам да го завери.

# 468
  • Немция
Белла, при нас са само кортове. До тях няма други игрища.

Синьо, дано се зариби детето! Grinning

# 469
  • в сърцето на един мъж...
Да ,най вече за България е необходимо пълномощното ,но дали може да е подписано пред нотариус  в Германия или ще трябва да ходя до посолството.
Артемис, пълномощното ти ще е на български, т.е. немски нотариус няма да знае какво пише там и не вярвам да го завери.

Нотариуса заверява подписа, не е задължително да знае какво пише в пълномощното. Т.е. може да му се преведе текста и да му се обясни, той има касателство само с полагането на подписа и удостоверяването, че лицето, което се подписва е правилното.

# 470
Двуезично се прави за да го заври нотариусът. Но после трябва да се сложи апостил, който в България да се преведе от заклет преводач.

# 471
Синьо може да му хареса . Плуването в у-ще при нас беше само един срок. Сега са на тема баскетбол.
Аз много мислих и си взех билет за басеина, външен , следобеда  и съм си заредила ридера. Мног ое хубаво времето при нас.

# 472
Здравейте, знаете ли събота къде мога да се обадя за консултация с лекар в Германия ? Вчера личния лекар ми изписа антибиотик. Не ми понесе вчера антибиотика и днес решиш да не го пия. Но трябва да го обсъдя с лекар.

# 473
  • Немция
Здравейте, знаете ли събота къде мога да се обадя за консултация с лекар в Германия ? Вчера личния лекар ми изписа антибиотик. Не ми понесе вчера антибиотика и днес решиш да не го пия. Но трябва да го обсъдя с лекар.
Погледни при твоето населено място за:
Ärztlicher Bereitschaftsdienst der kassenärztlichen Vereinigungen
Tel. 116117

Или:
Ambulante Notdienstzentrale
При нас е локален телефона им.

За теб е по-скоро първото, има различни лекари и кабинети според специалността.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 09:40 от Бибит

# 474
  • Germany
Голямо затишие в темата Simple Smile Доволни ли сте от резултатите от изборите? Смятате ли, че ни очакват сериозни промени? Аз съм с резерви към социалистите. но те така или иначе на ниво бундесланд няма да играят съществена роля.
Ася, как сте?

# 475
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мони, добре сме, благодаря.
Още сме сополиви, но сега и без глас 🤣
Но без неразположения или болки, фит сме.

Днес се отказах да ходя на PCR, ще отида сряда. От яслата искат негативен тест, таман ще пристигне като изтече изолацията.

За изборите: съжалявам, че навремето Steinbrück не успя да стане канцлер. Шолц ми е безличен.
Зелените май повече очакваха.

# 476
  • Немция
Не очаквам големи промени след изборите. Шолц е окей за мен, не показва емоции, изглежда умерен. В края на краищата по делата ще се прецени. Едно изглежда, друго излиза.

Ася, прави ли домашен тест?
Имате ли липса на вкус и обоняние?
Защото ние и всички, за които разбрах, че са с корона тези дни и седмици, имаха липса на сетива, независимо по-леко или по-тежко го карат. Независимо ваксинирани или не.
Уж това било рядко при делтата, ама моите впечатления не са такива.
За възрастните става дума, не за децата.

# 477
Не мога да гласувам в Германия, затова с половин ухо слушах новините за предизборната кампания. Но от представянето по телевизията бях останала с впечатление, че зелените едва ли не настигат по влияние CDU и SPD. Каква изненада беше за мен като видях резултатите, че всъщност макар и 3 сила, зелените не дишат във врата на първите две. Че по едно време се притесних, че ще имаме зелена канцлерка. Буря в чаша вода било.

# 478
  • Немция
Според анкетите, които правиха предварително, зелените от доста време не бяха конкуренция за двете водещи партии.
Само в началото на предизборната кампания имаше подобни изгледи.

# 479
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, правя домашни тестове, вече и малката е негативна. Но за яслата искат черно на бяло.

Иначе никой нямаше загуба на вкус и обоняние, за малката незнам, яде си нещата, които и преди ядеше.
Иначе на мен ми изби херпес в носа - отврат голяма, стопирах го бързо, че беше ад. Също имах болезнен лимфен възел на челюстта. Като стопирах херпеса, лимфния възел намаля и не боли вече.
Говорих със съседа турчин, те бяха пролетта болни. Той донесе вируса, само той беше негативен от всички. 🤷♀ Децата и жената бяха позитивни.
Той каза, че сега неговите колеги са с нашите симптоми: хрема, болки в гърлото и загуба на глас.

Общи условия

Активация на акаунт