222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Немция
Панда, стана студено и се вясна. Grinning Добре си се появил!
Стига за мен. Кажете вий как сте, дами, кво се случва, кво не се? Нещо ново, нещо старо, нещо синьо, нещо назаем?
В началото на темата бяхме по летни рокли, в края на темата зимните якета ще сложим.

Софт, голям безотговорник този зъболекар. Добре, себе си заразил успешно, но си представям на колко народ го е предал, надвесен над тях да им лекува зъбите...Rolling Eyes

За третата доза определено ще е напън да убеждаваме възрастни родители. Майка ми нямаше нужда да я увещавам за ваксинирането, но за третата доза ще видим...

# 601
Много ме слушат моите старци, вече чакат ЛЛ  да ги викне за трета доза, ще сложат и противогрипна.

# 602
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bela, ние не сме били чак толкова болни, че да са и двете неща. Имахме хрема, която 2-3 дена беше по сериозна при мен и децата. Но наистина болни не сме били.
Иначе предполагам, че се очаква да има повече болни от грип.

Добре де, как така работи този зъболекар без маска? 🙈
Аз не си спомням преди корона дали моят носеше, но мисля беше със защитни очила.

# 603
  • Немция
Иначе предполагам, че се очаква да има повече болни от грип.
Ако продължават да се носят маски масово, грипът може и тази година да не е масов.

Чета, че в Бавария учениците вече не са задължени да са с маски в час. Предполагам, че повечето са все пак с маски доброволно. Има ли някой от Баварско да разкаже повече по темата?

# 604
  • Пловдив
Синът ми до вчера си беше по цял ден с маска. Сега, ако от днес, тъй като е 1-ви, може да има някаква промяна. Довечера ще ми каже.

# 605

Основното училище е въвело нова концепция за седмични домашни. Дават ги в понеделник и след 1 седмица трябва да ги представят в училище. От една страна много ми харесва, защото детето разпределя писането им според заетостта си през седмицата.

Джей Джей,

В нашето Grundschule такава беше концепцията в 4 клас. Нарича се седмичен план (Wochenplan) и госпожата даваше домашните по немски и матекатика за цяла седмица . По другите предмети си беше отделно. Целта беше децата да са готови до другия понеделник. Който успее  до петък, нямаше домашни в събота и неделя. Имаше и допълнителни задачи с повишена трудност за най-успелите. Но домашните не можеха да се напишат примерно всичките в понеделник и вторник, тъй като имаше и домашни за новия материал, който се преподаваше в сряда и четвъртък примерно и така децата трябваше всеки ден да пишат по-малко. Моите деца бяха доволни, аз наклон на учителките, колко домашни да се дават, не давам.

PapaPanda,
сега като паднаха температурите и ти реши, че вече можеш да изпълзиш от фризера, където се беше скрил лятотото, нали?

The Game,

Като минаха 2 седмици от началото на учебната година при нас намалиха тестовете на 2 пъти седмично в училище и без маски в час, независимо, че числата се покачваха. Сега синът ми пак 2 седмици ще носи маска нон-стоп и се тестват всеки ден, защото имат положително дете, само то и съседчето по чин са под карантина.

# 606
Когато водих детето на детски лекар в БГ с корона и пристъпвам плахо, предупреждавам, бях звъннала преди това да попитам мога ли да го заведа и той ми вика "абе влизайте, не ме е страх от вас". Маска не сложи даже.
Папа Панда добре завърнал се. Аз квартал в Кьолн в който да не може да се пие не знам.
Мислех и аз за акупунктура, но трябва да изясня болките в кръста на какво се дължът. После пък се замислих, че май ми е тъпо игли които ги бодат на друг и на мен да ги бодат въпреки дезинфекцията. Бях чела за един случай на някой заразен с Хепатит. Иначе веднъж съм правила 10 сеанса и бях много доволна.

# 607
  • Germany
И моето си е с маска, освен да е забравило да ми каже…, но не ми се вярва. Но пък ходят насам-натам, гласят се и за ски ваканция, да видим 🤔

# 608
И моето си е с маска, освен да е забравило да ми каже…, но не ми се вярва. Но пък ходят насам-натам, гласят се и за ски ваканция, да видим 🤔

При нас се гласят за обмен на ученици с Испания, ски-училището още миналата година беше на дневен ред, дали стана не знам. Дъщеря ми изпусна шанса март 2020, сега вече не искат да ги водят.

Бибит,
при нас никой от учениците не носи маска доброволно в час, в Хесен сме. Всички са си ги свалили, само по коридорите са длъжни. Дори на двора е без маска. За сина вече писах, от вторник се е затръшкал, че им върнаха маските.

# 609
Сутринта на 5 градуса ходих по клин до коленете с детето до спирката. Не ми беше студено. В ранния следобед още става за слънчеви бани при нас. Е, вече май няма гратис витамин Д. Sad

Трябва да си голям карък да лепнеш 2 вируса едновременно. Но маските явно работят. Послено ни беше хванал някакъв вирус (доста неприятен) през януари 2020. Оттогава - нищо. А преди това детето спорадично носеше по нещо.

Натъкнах се на някаква брутална рецепта против вируси и бактерии. Ще я забъркам за всеки случай. Laughing

Интересно ми беше за инструментите. Явно са си локални приумици.

# 610
  • Немция
Но маските явно работят. Послено ни беше хванал някакъв вирус (доста неприятен) през януари 2020. Оттогава - нищо. А преди това детето спорадично носеше по нещо.
Вършат работа маските и още как. Докато мъжът ми се усети, че е болен, ходи на работа. Той и всички около него са били с ффп2 маски. Никой  не е заразил от колегите, с които общува, нито пациенти.

# 611
  • Germany
Синьо, ще чакам да разказваш за напредъка с флейтата. Може пък да стане велик флейтист детето, знаеш ли 😉 Моето вчера ми се оплаква, че учили “тъпи” неща по Етик. Та му разказах за флейтата и му казах, че винаги, когато му е скучно по Етик може да си помисли, че би могъл да свири на флейта по Музика 😆 ( с това разбира се не искам да кажа нищо лошо за инструмента, той си е супер, просто синът ми наистина хич го няма музикално).

# 612
Стига за мен. Кажете вий как сте, дами, кво се случва, кво не се? Нещо ново, нещо старо, нещо синьо, нещо назаем?
В началото на темата бяхме по летни рокли, в края на темата зимните якета ще сложим.

Ех, изтървал се като се фръцкате с летните рокли. Тъкмо за мен било - да седя и да ви се наслаждавам.

Нищо, ся по вълнени чорапки ще ви гледкам. Всичко е в главата, хъхъхъхъ. Joy

# 613
PeaPink, добре, ще ви държа в течение! Laughing Защо така подценяваш детето? То и моето не мисля, че е много музикално, но изяви желание да свири на пиано преди повече от 4 години вече и все още дрънка там нещо. Малко трябва да го подканям да свири и веднага "плаша" с отписване от уроците (чудни педагогически методи прилагам Sunglasses), а той веднага надава вой, че иска да продължава да свири и т.н. до следващото подканяне. Понякога го хващат лудите и не мога да го вдигна от пианото, но е сравнително рядко.

Бибит, това е добре. И мъжът ти ли е бил с ФФП2?

# 614
  • Немция
Синьо, да, и той е бил с ффп2 маска.

Папа Панда, сега ще се фръцкаме така. Joy

Общи условия

Активация на акаунт