Нашите кухни - тема 88

• 46 525
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Много ти благодаря! Явно наистина няма друг начин.

# 286
Избирайки мивка какво гледате - някакви технически параметри освен външен вид ? Аз си харесвам форма, цвят, дали да е с 1, 2 или 100 корита и дали смесителя да е хванат за мивката или не. Друго, на което да обърна внимание?

Да е възможно най-голяма според шкафа, в който ще се слага. И дълбока (поне 20 см). В никакъв случай да не е кръгла - абсолютно недоразумение е това, според мен.
Другото важно са материала и производителя, както писаха по-горе. Останалото е според вкуса.

# 287
Момичета, кажете моля може ли тръбите на миялната да са зад вградена фурна?
Те излизат леко напред. Дали няма да пречат на фурната?
Сто пъти променях проекта и като се прибера, все за нови неща се сещам.

Според теб какво ще се случи, ако се спука тръбата за водата зад фурната? Едно голямо "бум" на елинсталацията, може да се наложи да сменяш не само миялна и фурна/котлони, но и цялата инсталация. За другите евентуални по-неприятни последствия дори не искам да споменавам. Вярно е, че вероятността не е голяма, но все пак не си струва да рискуваш. Отделно от това зад фурната нагрява, тръбите са ПВЦ (обикновено), и за тях не е добре да се нагряват.
В случая е по-добре да направиш компромис с разположението на уредите и удобството, но да не правиш компромис с безопасността.

# 288
  • София
Ronicat, няма никакъв проблем колоната с фурната да е до хладилник, особено ако и хладилникът е сложен в рамка с шкаф върху него. Относно долните шкафове - аз лично съм голям фен на чекмеджетата, много по-удобни са, но предпочитам комбинация с повече чекмеджета, но и с поне един шкаф (в него си държа по-високи уреди и съдове, кани и пр.). Ама това си зависи от навиците и предпочитанията на домакинята.
При мен в шкафа под мивката стоят препарати и кошче на вратата, а под самата мивка имам мелница за отпадъци - смятам този уред за супер удобен, особено при често готвене. Относно мивката - също е въпрос на навици, а и на общ стил на кухнята. Иноксовите са много по-лесни за чистене и поддръжка, човек просто не ги мисли, но пък другите са много по-красиви.

# 289
Мандарина, за мен не е никакъв проблем да разменя шкафовете, но това не решава казуса, че тръбите не са изкарани в шкафа с мивката. Дори да сложа шкаф с рафтове или с чекмеджета там, където са тръбите за миялната, трябва да се отреже гърба му, който не е шперплат. Чудя се само защо от толкова ходене по проектанти никой не ми обърна внимание.

# 290
Давам отчет: купих смесителя на Тека. Изглежда добре, тежък е. Утре ще го нося, пък да видя като ми дадоха такъв зор, кога ще го монтират Simple Smile

Другият, с различния дизайн, го нямаше в магазина и в Тека го няма на склад, но момчето от магазина каза, че бил матиран и не знаел душчето му да било пластмасово, както каза девойката от Тека. Та това с матиращото покритие не ми допадна, защото няма да се връзва с нищо.
Моделът, който купих, го имаше наличен в черно, бяло и хромиран. Цена 208 лв.- малко намален.

# 291
Мандарина, за мен не е никакъв проблем да разменя шкафовете, но това не решава казуса, че тръбите не са изкарани в шкафа с мивката. ....

Чудя се само защо от толкова ходене по проектанти никой не ми обърна внимание.

В такъв случай послушай какво те посъветва Герундия - разкъртете стената и прекарайте тръбите до мястото на мивката, оттам до нея сложете миялната. Аз си представям, че шкафът с мивката няма гръб, за да минат тръбите към миялна/пералня или друг уред, захранван с вода.

Хвани някой да ги премести зад шкафа на мивката. Малко къртене и мизерийка и всичко е точно. Според мен няма как да са зад друг шкаф освен този на мивката. Все пак на чистата вода се слага кранче, самата тръба си има дебелина, канала трябва да вземе завоя и най-важното трябва да има достъп за ревизия, ако не дай си боже сменяш миялна и такива работи.

# 292
  • София
Дъждец, според мен тръбите трябва да са лесно достъпни. При нас са зад шкаф с чекмеджета, без гръб, като се махнат е достъпно - по съвет на фирмата, която ни прави кухнята, размених миялната и чекмеджетата, иначе тръбите щяха да са зад миялната.

# 293
  • Luxemburg
В Сф съм с мивка Бланко с две корита в един шкаф. Страшно съм доволна. Има автоматичен сифон и ги накарах да пробият дупка върху метала, за да си сложа вграден диспенсър за веро и сапун. Изгладувахме си ги парите на времето, но си я взех такава, каквото си я исках. Виж от диспенсърите (пак на Бланко), не съм доволна. Много често се запушва ако не се ползва често, а нас ни нямаше с месеци. В момента мивката ми е едно отделение в целия шкаф, но много често имам гевгир отгоре, та това с двете отделения ми е много по-удобно на мен. Относно материала аз си реших, че не мога да робувам на някаква си мивка и да я пазя и лъскам нон стоп и затова заложих на метална. Много ми харесват мивки монтирани под плота и има доста аксесоари, които се монтират в или върху самата мивка. Може да се сложи дървена дъска и да стане продължение на плота, в случай, че плота то е малък.

А според вас тази мивка за единичен шкаф ли е или за по-голям? Така както са я сложили в средата на шкафа не мога да преценя. Много ми харесва

# 294
На мен ми се струва, че  е за светъл отвор не по-малък от 60см.
На тази ми прилича:
https://www.victorianplumbing.co.uk/grohe-k500-1-5-bowl-composit … te-black-31648ap0

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 23:14 от petiaivanov

# 295
Може да е за шкаф 60 см. Аз имам тази на Бланко сходен модел за този размер шкаф. 

# 296
Дъждец, според мен тръбите трябва да са лесно достъпни. При нас са зад шкаф с чекмеджета, без гръб, като се махнат е достъпно - по съвет на фирмата, която ни прави кухнята, размених миялната и чекмеджетата, иначе тръбите щяха да са зад миялната.
Десем, много благодаря за идеята!
Мен това ме устройва идеално. Само че едната тръба с кранчето ми се струва дълга и дали няма да закача самите чекмеджета... трябва да видим.

Планирам и аз мивка с две корита. Даже се колебая дали да не махна миялната.
Досега имах кръгла мивка и потвърждавам, че е голяма глупост.

# 297
  • на Мелмак
Ауу, Дъждец, защо ти минава тази еретична мисъл да махнеш миялната?
Аз имам мивка с две корита, излишно ми е едното.

# 298
Изобщо не обръщам внимание на формата на мивката аз  . Според мен важни са размера и дълбочината, те да са правилно подбрани, не формата.

# 299
През 15тина страници все същото- дали двойка или четворка котлони, или пък дали едно или две корита на мивката.
В едно домакинство,ако домакините не знаят колко място/уреди им трябват...

Да дам моите 5ст за мивката- двете корита не са за повече миене на чинии!
Аз ползвам едното за временно кошче ,в процеса на готвене- беля зеленчуци,...за размразяване- да не ми се мотка по плота,...а домочадието складира мръсни съдове, докато не надигна аларма...

Общи условия

Активация на акаунт