Нашите кухни - тема 88

• 46 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм сигурна, че всичко е обсъждано в темите, но човек почва да се интересува чак като започне ремонта.
Аз също ползвам моята мивка за белене на зеленчуци. Тя пък е светла и се боядисва веднага. Затова сега съм решила да избирам само функционални решения и да не гледам толкова много красотата.
Относно това, че е кръгла, минусът е, че няма отцедник.

Ети, защото ако не кажа да се разтовари от чистите съдове, се трупат чинии в мивката, а иначе се мият веднага.

# 301
  • Бургас
На мен ми трябва една квадратна (440/440) и до нея малка правоъгълна за мелачката. Мелачката ми е също толкова необходима, колкото съдомиялната.
След малко даже ще направя поръчка за доставка на такива.

# 302
  • София
На мен ми трябва една квадратна (440/440) и до нея малка правоъгълна за мелачката. Мелачката ми е също толкова необходима, колкото съдомиялната.
След малко даже ще направя поръчка за доставка на такива.
LaDiDa, каква мелачка избрахте и от бг сайт ли я поръчвате?

# 303
  • на Мелмак
Дъждец, моите трупат в мивката и при празна съдомиялна, разбирам те. Но пък аз не си я давам. Дудна, все някога ще им влезе в главите Sunglasses

# 304
Здравейте, моля за препоръки относно човек, който да ни направи кухнята в град Пловдив. Също така ще ви помоля да споделите за качествени плотове и мивки. Както и от кои фурни сте доволни.

# 305
  • на Мелмак
Има тема за фурни, може да погледнете там Simple Smile

# 306
[/b]

Здравейте, моля за препоръки относно човек, който да ни направи кухнята в град Пловдив. Също така ще ви помоля да споделите за качествени плотове и мивки. Както и от кои фурни сте доволни.
Икея

E elliee
Ентусиаст
# 2807 окт. 2021, 16:25 ч.
Избирайки мивка какво гледате

Освен всичко споменато - гледам да влиза най-голямата ми тава. Т.е. Тази от фурната.
Инокс е моята, но преди да сложим омекотителна станция за водата, варовикът просто ме побъркваше.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 10:37 от MarietaYo

# 307
  • Бургас
LaDiDa, каква мелачка избрахте и от бг сайт ли я поръчвате?

InkSinkErator е марката. Не се предлагат в БГ. Има ги в немския Амазон.

# 308
  • София
Дъждец, сакън! Как ще се махаш миялната?!
Бих се оказала от 2 от 3 неща - фурна, котлон и MW (и ще се приспособя към това), но миялната и пералнята не давам. Joy

И аз водя война да не му се трупат чинии, засега неуспешна ... твоите поне са в мивката (аз също беля в мивката) Joy, моите са и по плота, той е кът - умишлено кухнята ми е малка, за да имам повече място за хол/трапезария.

Всичко в кухнята е с минимални размери:
котлон 2ка,
пералната е +сушилна,
миялната е 45 см,
мивката е кръгла,
само вграденият хладилник създава семейни драми, защото е малък Joy ... та сигурно следващата кухня няма да ми я финасират с вграден такъв Joy
единствено малко ми пречат на плота машината за вода (топли и филтрира) и кафе-машината, всички други уреди са прибрани и се вадят при нужда (мултикуик уред + още 2 "дребосъка" заменят кухненския робот, смених хлебопекарната с миниатюрна - за до 500г)
И това при положение, че в къщи ресторантът затваря само когато съвсем ми заври кръвта, от 4ма макс 2ма ядат едно и също ...

# 309
  • софия
И аз съм от тези, които са издигнали измислилия миялната на пиедестал. Да се свети името му! Миялната и пералнята са едни от най-великите изобретения и не бих се отказала от нито едно от двете. Нищо, че постоянно има нещо на сушката - чашка, чинийка, нож, прибор.

# 310
  • София
zvаnchе, време е да пенсионираш "сушката" Simple Smile
От както имам миялна нямам такова нещо. Мия на ръка само неща, които ми трябват на момента и ще ползвам веднага, ако не е имало място в миялна, чака следващата Simple Smile

# 311
  • Точно където трябва
Малко оф, но винаги съм считала пералнята за най- великото изобретение. Сега съм на път да си купя първата съдомиялна и тръпна като ви чета.

# 312
  • софия
zvаnchе, време е да пенсионираш "сушката" Simple Smile
От както имам миялна нямам такова нещо. Мия на ръка само неща, които ми трябват на момента и ще ползвам веднага, ако не е имало място в миялна, чака следващата Simple Smile
Е, как да сложа чашата от кафето в миялната? Измивам за минута и така имам повече място в миялната за сериозните неща 🙂
Може би, ако наистина няма сушка, ще свикна, но не мога да я махна. Мъничка Брабантия, най-мъничката 🙃
Сушката може и да се пречупя да махна, но от миялна никога не бих се отказала.

# 313
Аз бях на същото мнение за миялната и нищо не миех на ръка. Затова и отцедник/сушка нямахме. Обаче така съм им набрала на моите, че ги заплаших, че няма да слагаме миялна. И понеже в момента сме в ремонт и миялната не е свързана, всеки си мие чиниите и няма натрупани.
Сериозно се замислям да сложа модулен шкаф в дупката за миялната и ако видя, че не става без нея, да го закарам на село. Все ще му намеря предназначение. Или просто да оставя дупка, докато реша, и след време да купим шкаф за дупката.

# 314
  • Велико Търново
Аз съм с миялна машина от около месец насам. Не съм имала преди това.
Честно казано, след децата дали са добре, най много се притеснявам за нея и двата Робота прахосмукачки! Няма такива джаджи! Вършат перфектно половината ми задължения, а аз се заемам с останалите ежедневнинеща, без бързане.
Миялната е нещото, което обаче, никога няма как да е достатъчно голямо! Откакто я имам, осъзнавам че цапаме повече съдове и повече прибори и 5 пъти повече чаши!!! Мразя да мия чаши Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт