Нашите кухни - тема 88

• 46 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Раковски
Здравейте, моля за препоръки относно човек, който да ни направи кухнята в град Пловдив. Също така ще ви помоля да споделите за качествени плотове и мивки. Както и от кои фурни сте доволни.

За мен най-добрите плотове са на геталит. Хубавите/маркови мивки са бланко и шок (имат скъпо и евтино), има и други качествени мивки, всъщност малко хора могат да видят разликата в мивките освен в цената. За уредите избирайте с повече гаранция и сигурен сервиз (по възможност собствен).

# 316
  • Luxemburg
Skk07 как добре те разбирам за чашите. Уж сме само 4 човека, уж всяка вечер се пуска миялна и винаги има по мин 8 чаши за вода като я зареждам вечер.
И аз съм от тея дето без миялна не мога. На два пъти се чупи помпата преди Коледа и падаше голямо миене. Моят мъж лъжичката от кафето не си миеше и всичко на мен се падаше, та всеки с навиците си.
А какво е сушка? За сушилня за съдове ли става въпрос или за отцепник? Моят е продължение на мивката и винаги има нещо отгоре му. В Сф ми е закачен на стената  и понеже е малък се миеше на ръка възможно най-малко и се прибираше бързо, за да може да се сглоби и да не заема място като стърчи. https://rozetka.com.ua/ua/125959515/p125959515/
LaDida тази мелачка за био отпадъка ли я ползваш? При мен в Люксембург има био отпадък и имам кофа за него под мивката. Та се зачудих за какво се ползва такава машина. Знам че са големички.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 13:04 от ronicat

# 317
  • Велики Преслав
Петя, виждам питаш за изтеглящ чучур. Ако имаш миялна хич не те блазни. Аз забравих, че го имам. Иначе е удобно за голям прибор или съд да слееш. Не се е развалял.

# 318
  • софия
Изтеглящият се чучур е много удобен за измиване на мивката, миене на продукти. Още по-удобно е ако е с два вида струи. При мен няма никакво отношение към наличието на миялна.

# 319
Аз ли съм единствената индианка, която използва миялната като шкаф?🤣
Голяма е беше добра за момента, когато я сложихме.
Така и не ми стана приятелка🙄

# 320
  • софия
И аз я ползвах така в началото, но когато започнах да я ползвам по предназначение разбрах колко не съм била права 🙂 В началото със зор събирахме неща за миене няколко дни за една. Сега има дни, в които пускам по 2.

# 321
  • гр. София
Имам миялна от 16-17 години. Незаменим уред ми е! Не ме е оставяла и един ден, желязна машинка излезе! По принцип не ми пречи да мия и на мивката, стига да не са най-мазни нещата! Всичко слагам в миялната, включително и тигани с покритие. Наскоро разбрах, че не трябвало, защото пада Rolling Eyes

# 322
Звънче, значи цапате два пъти повече. Обратното наблюдавам и аз, откакто сме без и затова все повече се навивам да не вземаме. Единствено се притеснявам, че миялната  изплаква от препарата много по-добре, отколкото при миенето на ръка.

# 323
  • софия
Не съм забелязала. Просто преди да започна да я ползвам активно премивах като има една купичка, 2 чинии, защото са само 1-2-3 малки съда. Сега почти всичко слагам в миялната. Само чаши от кафе, лъжички, съд, в който съм мила плодовете/зеленчуците и подобни продължавам да мия на ръка 🙂
Ето в момента. И е така постоянно с 2-3 неща до вечерта. Прибирам и сутрин след кафето се въртят чаши, дъска, ножове до вечерта.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 13:33 от zvаnchе

# 324
  • Пловдив
Мия на ръка само дървените дъски и ножовете. Не си представям да нямам миялна. За мен това е все едно да нямам пералня.
Тиганите с незалепващо покритие също мия на ръка, както и контейнерчето от хлебопекарната.
 И аз съм в дилема за новата кухня дали да слагам сушилник. Мисля и за вариант вграден в шкаф.

# 325
  • гр. София
Аз реших да пробваме без сушилник. Имаме малък отцедник на мивката и там слагаме нещо дребно, което сме измили на ръка, после прибирам. Имам и малки кърпи да съдове, които ползвам при нужда.

# 326
  • София
Присъединявам се към мненията, че миялната е най-добрият приятел на жената, наравно с пералнята Smile
Без сушилник сме, за някоя и друга измита на ръка чаша ползвам това или това за малко и после прибирам. И аз като Звънче слагам всичко в миялната, включително съдове с незалепващо покритие, ама купувам само такива, които са обозначени, че се мият в миялна. Досега не съм имала никакъв проблем с покритието им, а и съм се влюбила в гранитните и титаниеви покрития и тиганите ми са всичките с такива, а те нямат проблем с миялните.

# 327
  • Luxemburg
Изтеглящият душ е много удобен за измиване на някоя тава, ако не се е измила в миялната и трябва тук-там да се тръкне допълнително; както и за измиване на самата мивка, за изплакване на насипни плодове като череши. С двойна струя ми бе по-удобно, но сегашната няма такава функция, заради високата цена я прежалих.
В плота имам издълбан отцедник (гранитен плот и на него има място за сушене). Ползва се за нещо на бързо. На ръка мия нещо дребно, нещо което не може да се мие в миялна (тавичката от парти грила, тефлоновите тигани, чугунени тигани ), дървените аксесоари. Всеки, който има стоящ отцедник е склонен да мие повече на ръка. В Сф имам такъв отцедник https://rozetka.com.ua/ua/125959515/p125959515/ и мия само някоя чаша или малка чинийка от плодове. Всичко останало забърсвам с кърпа след измиване и веднага прибирам на мястото. Като не се ползва се сгъва и така не ми пречи. Може да се направи такъв тип отцедник, но отгоре не трябва да има шкафове.

# 328
Петя, виждам питаш за изтеглящ чучур. Ако имаш миялна хич не те блазни. Аз забравих, че го имам. Иначе е удобно за голям прибор или съд да слееш. Не се е развалял.
Питах, купих го още на другия ден и дадох отчет след това в темата. Миялни има на всякъде. За това място ми трябва точно такъв. Утре ще го монтират и като отида там ще кажа как е.

# 329
Аз от скоро имам този и съм доволна. http://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=3093

Общи условия

Активация на акаунт