Нашите кухни - тема 88

• 46 495
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • на Мелмак
Грое съм купувала от немския амазон, за кухня и баня - перфектни са.

# 196
  • Точно където трябва
Може ли препоръка за смесител за кухненска мивка. Конкретен модел. Отворих да видя, ми то много. Какво да гледам? И има ли някакви специфики, нещо заради което да не стане примерно?

# 197
Може ли препоръка за смесител за кухненска мивка. Конкретен модел. Отворих да видя, ми то много. Какво да гледам? И има ли някакви специфики, нещо заради което да не стане примерно?

Аз по-напред препоръчах моя модел.
А какво да се гледа, без да смятам, че изчерпва всичко, но главно:
- височина на аератора. Съобразено с дълбочината на мивката това позволява да се сложи висока тенджера или кофа. Ако е много ниска не може. Но пък ако е прекалено високо пръска.
- отдалеченост от ръба на мивката - много къс чучур е неудобен.
- ъгъл, под който излиза водата - някои бият право надолу, други леко напред. Това също влияе на това къде бие струята.
- дали искаш да е с изваждаем маркуч или не.
- с каква ръчка да бъде и къде да е разположена, че да ти е удобно
- дизайн - форма, цвят, стил...

# 198
  • Точно където трябва
Чувала съм, че примерно някоя няма да пасне, защото...но не помня аргументите.

# 199
Общо взето всички пасват, ама все пак има значение за какъв монтаж става дума - на стена, на плот, на мивка... Иначе за тези, които са на стена и се захранват от две точки, има значение разстоянието между двата входа.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 22:51 от Черна станция

# 200

..... защото струята на водата не пада точно в сифона на мивката, например. На някои мивки сифоните са в средата, на други - по-настрани. Първо се купува мивката и спрямо нея - смесителят. Аз, например, се принудих да сложа по-грозен смесител, защото от тези, които ми харесваха, дължината напред на никой не съвпадаше с разположението на сифона. А е много важно, особено за кухненска мивка - не пръска, по-удобно е при миене, осигурява се силна струя към канала, което предотвратява запушвания и т.н.

# 201
Минавам да ви покажа новата кухня. Преди време ви бях показвала проекта. Абстрахирайте се от това колко е разхвърляно 😂

# 202
Много хубава кухня - със здраве да я ползвате!

# 203
Благодаря 😊

# 204

..... защото струята на водата не пада точно в сифона на мивката, например. На някои мивки сифоните са в средата, на други - по-настрани. Първо се купува мивката и спрямо нея - смесителят. Аз, например, се принудих да сложа по-грозен смесител, защото от тези, които ми харесваха, дължината напред на никой не съвпадаше с разположението на сифона. А е много важно, особено за кухненска мивка - не пръска, по-удобно е при миене, осигурява се силна струя към канала, което предотвратява запушвания и т.н.

Аз пък винаги съм си ги избирала така, че струята да не пада точно в сифона. Супер дразнещо ми е, пръска повече и това е последното, с което бих се съобразила.

Сега избрах смесител и мивка на Бланко, като смесителят е с изтеглящо се рамо, единственото, на което държа.

# 205
"Супер дразнещо ми е" не може да бъде аргумент за останалите потребители, а "пръска повече" просто не е вярно, защото при падането на струята директно в сифона не само че не пръска, а останалата част на коритото на мивката остава сухо.

# 206
"Супер дразнещо ми е" не може да бъде аргумент за останалите потребители, а "пръска повече" просто не е вярно, защото при падането на струята директно в сифона не само че не пръска, а останалата част на коритото на мивката остава сухо.

Много зависи от самия сифон. Аз досега не съм попадала на такъв, при който да не пръска. Като тук говоря за сравнително висок клас мивки и сифони.

# 207
Ако говорим за мивка, на която каналът е до задната стена, тогава батерия, чиято струя бие в розетката, ще е адски неудобна - някакво късо чучурче, дето не можеш да си измиеш ръцете под него. Масово са такива малки батерии в баните и много ги мразя. Аз за себе си много търсих нещо с по-дълъг чучур.

Ето за такава мивка говоря, че само много къс и неудобен чучур ще има струя в розетката.

:

# 208
О, късите батерии в баните са ми абсолютен потрес. Имам супер малки ръце и пак не проумявам как някой може да се измие хубаво при такава.

# 209
А в кухня е още по-зле - как ще миеш плодове, как ще плакнеш чинии, купи и тенджери...

Общи условия

Активация на акаунт