Нашите кухни - тема 88

• 47 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
...99% от кухните са с фурна ниско долу, едва ли щеше да е така ако е по-удобно, високо. Плот ще има точно до нея.

Много от вградените фурни са нависоко, това е част от идеята. Свободностоящите печки няма как да са другояче, но за вградените фурни основната причина да са долу е липсата на място.

Фурната на нивото на плота е удобна дори и за ниски хора, защото горният ръб идва на около 150 см от пода, а дръжката - на около 135 см.

Някои я монтират на 10-20 см под нивото на плота с цел да сложат микровълнова или парова фурна отгоре. Моята е на нивото на плота, защото под нея е миялната, и пак микровълновата ми е отгоре.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:44 от Demurtas

# 451
Здравейте, Миле са пуснали много голяма промоция, фурна за вграждане, плот с 4 зони и аспиратор за 1999лв! Какво мислите за тази промоция, заслужава ли си, тъй като уредите са базовите серии на Миле или по добре да дам малко повече пари и да си купя Нефф?
https://shop.miele.bg/nachalo/furna-stklokeramichen-plot-i-aspirator-miele.html

# 452
  • София-Младост
Аз даже виждам цена 1370 за трите.
А като се добави в количката става 1999. Странно.

ПП А, оправиха го:(

# 453
1370 е цената която спестяваш. Интересува ме дали да се хвърлям на промоцията, защото по принцип бях харесал един Нефф с пиролиза за 1500 и тройка котлони, заради по големия трети кръг, но тази оферта много ме замисли. Какво мислите?

# 454
Котлоните не са индукционни, което за мен е минус.
Дали да си купиш базова серия или по-усъвършенствана, зависи от домакинските навици - какво готвиш.
На мен базова серия ми е достатъчна, на друг му липсват функции.

# 455
За мен е плюс, че не са индукционни особено ако досегашните ти не са били такива и нямаш необходимите съдове.

# 456
Въпрос на предпочитание и лични нужди е все пак. През лятото във ваканционния апартамент под наем плотът беше керамичен и ми беше много дискомфортно.
От моите съдове за готвене само 1 тиган Тефал и един соц.алуминиев тиган не ставаха. Всички евтини (тогава) емайлирани съдове ставаха. Но аз съм на принципа да не купувам скъпи съдове, така че не ми е проблем и да сменя тези, които не стават.
Видях в сайта на Миле и много интересна 4-ка индукционен плот, също с намаление, въпреки че не е драстично.
За и против индукционните котлони се обсъжда в друга тема, да не дублираме споровете в различни теми.

# 457
Да така е, аз съм си направил извода за и против индукцията, не е това въпроса. Интересува ме най нидкия клас на Миле с какво качество е и ако някой има идея къде се произвежда, съмнява ме за тези пари да е немско. Както и дали някой има наблюдения върху аспиратора?

# 458
Аз не бих взела най-ниския клас на Миле, само защото е Миле. Още повече със стъклокерамичен плот.

# 459
  • Бургас
Аз не бих взела най-ниския клас на Миле, само защото е Миле. Още повече със стъклокерамичен плот.

Аз също.
А и според мен Нефф са много по-добри от Миле, особено при фурните и котлоните.
Също така плот тройка е възможно най-доброто и удобно разпределение. Ползвала съм 4-ка 2 години и двойка, като ходя при майка ми. Не бих избрала вече друга конфигурация.

# 460
Мандаринка, аз не споря в никакъв случай. Изказвам мнение също като теб.

# 461
Ето това са ми дилемите
Миле : https://shop.miele.bg/furni-i-podgryavasshi-chekmedzheta/11115770.html
Нефф : https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … 6CCH7AN0/p/713326
Милето мога да я взема за по малко пари от Неффа. Общо взето в Миле ми счупват на всички неща по над 400-500лв, не знам защо, но даже и тройката котлони от 1200 ми я дават на 700. Тя до скоро си беше на промоция на толкова, но я изтървах.
Която и фурна да избера ще взема и микровълнова за вграждане от същата марка и там вече нещата стоят по различен начин, защото на нефф е 720лв, а на Миле е 1650лв.
И на миле и на нефф нещата са произведени от немските им заводи, поне за тези фурни и плотове, за които ме интересува. На миле съдомиялната е от чехия, но аз така или иначе там съм се спрял на един бош 6 серия, мисля че е по добрия вариянт. Кажете си вие мнението, че съм пред дилема, да не се подлъгвам по марката, така ли?
Другото което е че нефф е 40кг, а милето е 47кг. Явно ползват по дебели ламарини и е доста по обемна от вътре като литри, идва и с телескопични водачи, а неффа не.

# 462
Ето това са ми дилемите
Миле : https://shop.miele.bg/furni-i-podgryavasshi-chekmedzheta/11115770.html
Нефф : https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … 6CCH7AN0/p/713326
Милето мога да я взема за по малко пари от Неффа. Общо взето в Миле ми счупват на всички неща по над 400-500лв, не знам защо, но даже и тройката котлони от 1200 ми я дават на 700. Тя до скоро си беше на промоция на толкова, но я изтървах.
Която и фурна да избера ще взема и микровълнова за вграждане от същата марка и там вече нещата стоят по различен начин, защото на нефф е 720лв, а на Миле е 1650лв.
И на миле и на нефф нещата са произведени от немските им заводи, поне за тези фурни и плотове, за които ме интересува. На миле съдомиялната е от чехия, но аз така или иначе там съм се спрял на един бош 6 серия, мисля че е по добрия вариянт. Кажете си вие мнението, че съм пред дилема, да не се подлъгвам по марката, така ли?
Другото което е че нефф е 40кг, а милето е 47кг. Явно ползват по дебели ламарини и е доста по обемна от вътре като литри, идва и с телескопични водачи, а неффа не.

Милето е повече литри, но тавите са им по-малки на дължина. Мен това ме отказа от техните фурни. Видимо ми изглеждаше по-малка тавата и продавачът беше готов в огън да влезе, че няма как да е вярно. Ами мерихме с рулетка и си е по-малка. Явно някак на височина и навътре са по-големи.

# 463
  • Варна
Здравейте, какво ви е мнението за чекмеджета и шкафове 90см, дали ще са функционални? Благодаря!
Скрит текст:

# 464
  • на Мелмак
Аз имам такива, удобни са ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт