Нашите кухни - тема 88

• 47 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Точно където трябва
Ох, реших че е измислено нещо революционно за удвояване на работен плот. Joy

# 496
Ох, реших че е измислено нещо революционно за удвояване на работен плот. Joy
И аз! И после пак и придоби смисъл.

# 497
Записвам се да ви следя, предстои ми ремонт на кухнята в апартамента, обмислям долните шкафове да са тъмно синьозелени а горните още не съм решила.

Това ми е кухнята на вилата или по-скоро гараж, превърнат в кухня, май стила ще е подобен.

Една идея за комбинация на цветове, ако искаш - кухнята е икейска, имаме я от два месеца. Имах големи опасения как ще изглежда комбинацията на живо, особено с плочките, но в крайна поне на мен много ми харесва.

@Nedinka  Страхотно е, плочките много приличат на модела, който аз търся Moroccan Zellige.  
Ще се радвам да споделите Вашите откъде са и кой модел?  Също, трудно ли се почистват Simple Smile

Точно такива са плочките - марокански целиге. Сега дали са правени в Мароко, не знам, съмнявам се, но са ръчно правени. Колебаех се между тях и машинно направените целиге, които също стояха добре, но реших, че за малко квадрати разликата не е толкова драматична. Ние живеем в Белгия и плочките са купувани от тук. Ако ви върши работа, ще напиша точно от кой магазин са. Мога и производителя да погледна кой е. Имаме едно кашонче останали.

Не се почистват трудно. Както всички други плочки.

# 498
Здравейте, имам нужда от мнения кой вариант е по- удачен или идеи и за друг? Мъжът ми харесва повече  2ри вариант. Аз донякъде също, т.к. ще има достатъчно плот за работа. Прикачвам груб чертеж с размери на помещението, в което ще се намира кухненската част и е отворено към всекидневната. На стената, която е 1.72 има прозорец с две крила.
Голям минус на 1 вариант е тесният висок шкаф най-вляво. Не мисля, че ще удобен за заради размера си. Там е като малка ниша, заради особените чупки на стената, които пък не успявам да направя в самата програма, за да се вижда ясно на проекта. Вдясно на мивката и на двата проекта е съдомиялна 45 см.
Скрит текст:

1ринвариант

2ри вариант

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 23:29 от atom4e

# 499
  • Варна
Мисля, че трябва да си отговорите, кое ви е по- необходимо, работен плот или място за съхранение. Так ще си изберете и вариант.
А относно тесния шкаф, ако го направите изтеглящ, може да е много практичен.

# 500
  • софия
Нищо практично няма в изтеглящ се шкаф-килер. Само на снимка изглежда фенси. Това е единственото нещо, което бих променила в кухнята си. По-практично е изтеглящи се чекмеджета. Това по принцип.
Първият вариант е по-завършен. Там нямате особен избор и шкафът-килер е най-подходящ за тясното място.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 08:12 от zvаnchе

# 501
Веднага бих се лишила от повече работен плот за сметка на красотата. В шкафа килер(аз дори бих го оставила без излеглящ се механизъм), бих наредила тавите и тиганите+ чистите кърпи за кухнята.

# 502
Вторият вариант не ми се струва особено практичен - помислете как ще се пъхате в дупката между шкафовете и хладилника или пък да се извивате, за да извадите нещо от чекмеджетата, но обикновено е по-добре и удобно да застанеш фронтално пред чекмеджетата, леко да се надупиш и да ги отваряш, за което май няма да има място. Сигурно сте съобразили да може да се отварят напълно чекмеджетата и да не се удрят в хладилника, но на Получавате малко повече плот, но дотам с предимствата, според мен.
Отделно е красотата, някак разхвърляно ми изглежда втория вариант.
Като предложение - не знам какво има след стеничката от другата страна там, където е мивката и прозореца. Ако там няма врата или е възможно, може там да се сложи хладилник, а мястото за хладилник и тесен шкаф да е изцяло шкаф-колона - това за първия вариант. Или пък да се помисли за допълнителен шкаф с плот отделен от целия ред като допълнително място за плот и съхранение, като подвижен остров. Майбах е направила такъв в кухнята си.
Аз съм за първия вариант.

# 503
Още една идея - да направите П образна кухнята, като добавите ред плот и / или шкафове и/или вградите и хладилника по лявата стена.
Малко повече шкаф, плот, малко повече пари, но се прави 1 път за 10 -20 години …
Само идея - аз купувах кухнята от Икея, 2 части, именно поради финансови причини, на изплащане без оскъпяване. По прибцип и уредите така.

# 504
При вариант 2 има повече плот, но той не е едобен, защото е далеч от мивката. Какво ще правите в тази част - помислете. Все трябва да се изплакне нещо, да си измиеш ръцете и т.н.
А мястото е далеч от мивката.
Освен там да държите наредени накакви неща....като микровълтова, др.вещи....но то няма да РАБОТЕН плот, а място на което да нареждате....неща.
Работен за мен е плота, където режа, беля, подреждам в навата и т н ..сещате се...

# 505
Всеки ще ти каже различни  неща. Аз не бих се лишила от плота. Ако готвите много, с толкова малко плот ще е тегаво. За мен вторият вариант е по-практичен, но зависи какво търсиш.
На селската къща мивката ми е в края, а работният плот е около 4-5 м след нея. Нямам проблем да го ползвам. Мия на мивката и пренасям на плота. Тук разстоянието е по-малко, защото е на Г.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 08:08 от Дъждец

# 506
Вярно, че колкото хора толкова и мнения, но и аз съм за първият вариант. Много по красиво и прибрано е. Аз имам само 60см плот- достатъчно ми е, хем готвя често. Е ако беше малко по голям щеше да е още по добре, но това е положнието Simple Smile.

# 507
Благодаря за мненията и насоките 💐. Отказах се от 2ри вариант. Наистина стои накъсано. А ще се вижда от трапезарията и всекидневната. При първи вариант колоната, най- вляво имам огромни съмнения, че ще ми е удобна,т.к. е много тясна. В момента правя п образни планове. Единствения минус който виждам там е малкото място между лявата и дясната част  - 1.5м за обход между шкафовете. То и аз искам много от пространството. Хем да е красиво, функционално и с достатъчно шкафове.
Man_darin_ka,  в дясно от съдомиялната има малка стена, която може да се бутне, но с нищо не допринася. До нея точно има радиатор.
Довечера ще кача и другите варианти.

# 508
Стана време да поставяме гранитогреса, който ще е под кухнята.  Визуално повече ми харесва да е мат, но не знам дали Няма да се поддържа по-трудно от гланца? Готвя всяка вечер и все създавам творчески хаус и си цапам:)

# 509
  • Варна
Здравейте. Имате ли мнения за бяла мивка. Как е почистването?
Избрали сме си бял плот и ми се струва, че бялата мивка би била най-подходяща, но се притеснявам за почистването..

Общи условия

Активация на акаунт