Нашите кухни - тема 88

• 47 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 525

Другата грозотия, според мен е водобран между плота и гърба🙄

Аз за това си мислех, че става дума - луфт между гърба и плота, който трябва да се скрие.

# 526
  • София
Здравейте отново, бяхме на място. Бяха подготвили черна лайсна свързваща, но ние говорихме с тях и обяснихме, че няма да е така. Издърпаха двата плота малко, резнаха пак и ги приближиха. Вече е съвсем малка разликата около 1-2 мм. Сложиха силикон санитарен и стана както искахме без да се налага да забавим проекта. Но следващия път, за да стане перфектно щв искаме Салекс да ни го изрежат. Явно те имат такава машина.
Дори да е санитарен, силикона неизбежно ще почне да трупа мизерии... то по-добре лайсна про подобна грешка на майсторите.

# 527
  • Раковски
преди лепене

# 528
Преди лепене. Тоест пак се налага нещо да се сложи между двете плоскости и то трябва да е нещо запечатващо, защото колкото и наглед плътно да прилепват двете плоскости водата може да пропие в цепката, а пропие ли следва издуване.
Ти какво ползваш за лепене? Някакво лепило, силикон или специална двойно залепваща лепенка? Питам от любопитство, че толкова много специални нещица има в днешно време.

# 529
А, с бисквитки снаждаш!

# 530
  • Раковски

Показал съм и свързващия болт. Чисто луда, познаваме ли се?

# 531
Чисто луда, познаваме ли се?
Мдедазнам, колко луди клиентки  имаш, дето влачат кухни и спални с теб по стълбите? 😆
Имаш да ми сменяш едно чело на чекмедже... да не си подпалил печката с него?😂

# 532
  • Раковски
майтап Уили

# 533
Имате ли мнения за бяла мивка. Как е почистването?
Цветът не е проблем, но материалът може да е. Ако е гладко се чисти лесно, ако е поресто е по-кофти ¯\_(ツ)_/¯

Здравейте, кой матераил за бяла мивка е подходящ, че и аз съм на тази тема. По отношение на здравина и запазване на цвета? Може ли да препоръчате марка и модел?

# 534
  • София
За свързването на Г-образен плот разбрах как става без лайсна, но как стои въпроса при свързване на гръб с плот без лайсна?

# 535
Това съм го виждала. Слага се гърбът и се гледа дали прилепва добре без луфт (ако някъде шкафовете висят се оправя с нивелиращите крачета). После се лепва една хартиена лепенка на плота, плътно до поставения, но незалепен гръб, и една по гърба в долния край. След това се нанася силикон или друго по-подходящо лепило по долния ръб на гърба (равномерно, не на точки, за да уплътни да не влиза вода) и след това се монтира окончателно. Ако избие силикон/лепило от снадката, това става по лепенката и така не се цапа. После лепенките се махат и всичко е точно.

# 536
Да уточня, въпросът ми за мивките не е само към Ефибуш, а към всчики, които имат опит: кой матераил за бяла мивка за монтаж под плот е подходящ, по отношение на здравина и запазване на цвета? Може ли да препоръчате марка и модел?

# 537
  • София
Здравейте!
Има ли някой с правена наскоро П-образна кухня? Нуждая се и от препоръка за изработка на кухня - искам много високо качество.
Моля за вашите съвети!

# 538
  • Раковски
Здравейте!
Има ли някой с правена наскоро П-образна кухня? Нуждая се и от препоръка за изработка на кухня - искам много високо качество.
Моля за вашите съвети!

# 539
Какво разбираш под високо качество? Питам, защото качеството не е абсолютна категория, а е съответствие на обещано с реално. Една кухня може да е от талашит и с евтин плот и да е качествена, може да е с масив и гранит и да не е качествена. Може да няма скъпи механизми и да е качествена, може да има и да не е.
Та какво точно искаш?

Общи условия

Активация на акаунт