Нашите кухни - тема 88

• 47 160
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Това, което ли идва на ум за първи път, гледайки фурните в колоната: не е ли опасничко, като няма плот наблизо, като вадиш горещите съдове?
Когато фурната е под котлони, плот - вадиш и поставяш бързо на плота.
Само споделям какво ми мина през ума

# 556
  • София
Здравейте, моля за съвет,  кой вариант на разпределение според вас е по удачен? Ще се усвоява тераса и по средата има колона, иска ми се от страната на усвоената част да сложа плот/oстров  мисля, че ще ми е от полза. Но като цяло за разпределението, моля за мнение и идеи.В ляво цялата стена е прозорци. Визуализациите показват само разпределение не точните шкафове.

Вторият бих го зачеркнала, защото: първо, плотът между хладилника и ъгъла е твърде къс - няма да е удобен, и второ, ниската фурна е нещо, от което искам да избягам. За готвене не е много удобно, но за чистене е направо ад. От дадените варианти, първият ми изглежда най-практичен.

По принцип, хладилникът е добре да е в началото на кухненската част - възможно най-близо до хола, за да могат неготвещите да го ползват без да се прескачат с готвещия.

В тази връзка, може да помислите за вариант да разположите хладилника отдясно на мивката. Ако това е възможно, тогава бихте могли да преместите фурната в усвоената част, до котлоните, и да получите хубав Г-образен плот като при вариант 3. Така топлата част от кухнята ще бъде обособена в далечния ъгъл и в същото време - близо до двата работни плота.

В този случай, ще ви е удобно да подготвяте на острова нещата за готвене и после лесно да ги прехвърляте на котлоните или във фурната, както и след това да прехвърляте топлите неща върху острова. Само трябва да прецените разстоянието от уредите до острова - трябва да можете свободно да отваряте вратата на фурната.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 04:12 от VilhelminaP

# 557
  • софия
Третият вариант, като под мивката бих сложила чекмеджета, ако и където е възможно (както е на първи и втори вариант), а не шкаф.

# 558
За мен вариант три е най-функционален. Със забележката в ляво от хладилника бих сложила висок, тесен шкаф с механизъм, за да се усвои пространството. Не съм съгласна с чекмеджета под мивката, защото не остава пространство за кофа. Също така с вратичка се усвоява по-добре пространството в ъгъла до колоната.

# 559
  • софия
Rolling Eyes

Навсякъде, къдото межо, съм и винаги бих сложила чекмедже, а не вратичка с рафт зад нея.

# 560
  • София
А къде ще е вързан абсорбаторът, изобщо ще има ли такъв? Защото, ако чупката в ъгъла е коминът, при варианти 1-2 тръбата му няма как да стигне през трегера до него.
Иначе съм за вариант 3.

# 561
Като стана дума за абсорбатори и комини. Имам задача за решаване. Първоначално си бях направил следния дизайн на две нива горни шкафове, като горните са дълбоки, за да може да се скрият тръбите на абсорбатора. Обаче две нива горни шкафове доста оскъпява проекта. Котлоните не мога да ги събера в дясната част, защото там ще е мивката и много малко плот за използване ще остане, дори и да махна от там хладилника и сложка 2ка котлони. Някакви идеи как да скрия тръбите на абсорбатори и да имам само 1 ред плитки горни шкафове? Сещам се за варианти като окачен таван или бленда/цокъл над горните шкафове...

# 562
  • София
Можете да ги скриете с куфар от гипсокартон, даже и осветление можете да му сложите.  Ако ползвате плоски тръби, няма нужда да бъде и много голям.

# 563
  • София-Младост
jackz
леле, все едно моята бъдеща кухня виждам..., само дето до мивката имам една стена аз...и се чудя миялната къде да я мушна.
Коя програма ползваш?

Фирма Леонардо за кухня...отзиви някой дали има?

# 564
Като стана дума за абсорбатори и комини. Имам задача за решаване. Първоначално си бях направил следния дизайн на две нива горни шкафове, като горните са дълбоки, за да може да се скрият тръбите на абсорбатора. Обаче две нива горни шкафове доста оскъпява проекта. Котлоните не мога да ги събера в дясната част, защото там ще е мивката и много малко плот за използване ще остане, дори и да махна от там хладилника и сложка 2ка котлони. Някакви идеи как да скрия тръбите на абсорбатори и да имам само 1 ред плитки горни шкафове? Сещам се за варианти като окачен таван или бленда/цокъл над горните шкафове...

Колко плитки шкафове? Ако тръбата ви е плоска (правоъгълен профил), няма нужда от куфар дори. Минава точно над (по) горня шкаф, възможно най-назад до стената и влиза в комина, и въобще не се вижда, особено когато комина и стените са бели. При мен е така в момента. Ако вече са в някакъв цвят, можете да правите куфар и да боядисвате съответно.

# 565
Идеята ми е да ползвам само един ред плитки стандартни шкафове от 30-35см и тогава входа на комина се октрива и ще се виждат тръбите.

Ала-Бала: kozikaza се казва програмата

# 566
  • София
Вкъщи решихме този въпрос с мааалко по-дълбока гипсокартонова облицовка на самия комин.

Скрит текст:
Тук горе-долу се вижда какво имам предвид за облицовката на комина. Тръбата (плоска) влезе по-назад в куфара на комина и с коляно-преходник си отиде в него.

В готовата кухня съответно абсолютно нищо от тръбата не се вижда:

# 567
Това изглежда като добър вариант. Предполагам ще се ползват плоски тръби и ще има 3 чупки. Надявам се това да не е проблем за абсорбатора.

# 568
  • sofia
Вкъщи решихме този въпрос с мааалко по-дълбока гипсокартонова облицовка на самия комин.

Скрит текст:
Тук горе-долу се вижда какво имам предвид за облицовката на комина. Тръбата (плоска) влезе по-назад в куфара на комина и с коляно-преходник си отиде в него.

В готовата кухня съответно абсолютно нищо от тръбата не се вижда:

Много хубава кухня. От коя фирма е изработката?

# 569
  • София
Dobra jena, фирмата е тази, изключително доволна съм от тях. Всички корпусни мебели вкъщи ги правиха те.

Jackz, поне при мен чупките са точно три, с два преходника от кръгла към плоска и едно коляно за плоски тръби и няма абсолютно никакъв проблем, абсорбаторът смуче като змей дори на 1-ва степен. Ако беше моя кухня, аз бих направила шкафовете до тавана (в дупката между шкафовете и тавана се събират килограми прах) и бих сложила на двата, през които ще мине тръбата, фалшив вътрешен таван, за да остане тръбата над него.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 14:31 от MayBach

Общи условия

Активация на акаунт