Нашите кухни - тема 88

• 47 118
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • USA
Maybach, благодаря ти, че си направи труда с чертежа. Да, това е хубава идея, но апартаментчето е ваканционно и просто не му трябват много шкафове да се претрупва още повече. И аз не мисля, че е добре пералнята да се опира до печката, но там са я сложили. Първо исках до нея да слагам сушилня, защото държа на отделни уреди, но после реших да я сложа на друго място, което не е оптимално, знам. На по-голям хладилник обаче държа и няма къде да е, освен там. Ще го мисля още.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 17:17 от SkyBlue

# 586
Добро утро, някой има ли впечатления мивка Shock или Blanco е по-добрият избор?

# 587
  • София
Мястото което е до врата бих оставила като работно - керамичен плот и мивката място между тях. Отдолу два шкафа + тясна миялна.
Мястото където е пералнята и фурната може да е "стена": пералня, върху нея фурната на второ ниво, до тях хладилник, и останалото място се допълва със нестандартен триъгълен шкаф за съхранение.

# 588
Там, където е готварският плот в момента, над него е дупката за аспиратора (вероятно онази "кутия" над горния шкаф). Заради ъглите предполагам, че няма как да се премести мястото за аспирация, респективно за плот.
Ако е възможно, тъй като само предполагам за ширината на нишата до вратата (1,80 м., 3 шкафа по 60 см.), бих сложила там мократа част и уредите, ползващи вода - малка мивка, съдомиялна и пералня.
В другата част ще трябва да се нагодят котлони с фурна и хладилник, с малко място за плот между тях. Няма да е супер удобно, но поне водата ще е далече от тока. А и все пак е ваканционен имот и много готвене сигурно няма да има.
Наистина този, който е проектирал това, може да си скъса дипломата. Или да се отдели от мама да живее сам, защото явно не му се е налагало той да ползва кухня и кухненски уреди.

# 589
  • Бургас
Някой по-назад в темата беше писал, че от Миле е получил много добри отстъпки.
Аз в момента трябва да сменям фурната, че старата ми започва да ми създава проблеми. Трябва да купя и нова пералня, която държа задължително да е с ТуинДос системата и сушилня. Писах на Техномикс, от които купих на промоция преди месец сушилня Миле, но не ми направиха никаква остъпка за тези 3 уреда.
Дайте жокер къде да пробвам.

# 590
  • USA
Ако е възможно, тъй като само предполагам за ширината на нишата до вратата (1,80 м., 3 шкафа по 60 см.), бих сложила там мократа част и уредите, ползващи вода - малка мивка, съдомиялна и пералня.
Не знам възможно ли е да се преместят изводите за пералня там. Водопроводчик ли да питам? Иначе съм съгласна, че това ще е най доброто решение, дори бих могла да сложа сушилнята върху пералнята.
А това недоразумение го купих само заради гледката.
Скрит текст:

# 591
Погледнато от този ъгъл си е баш доразумение.

# 592
Пожелавам никой да не построи нЕщо отпред.
Че в БГ е класика този похват…

# 593
Не знам възможно ли е да се преместят изводите за пералня там. Водопроводчик ли да питам? Иначе съм съгласна, че това ще е най доброто решение, дори бих могла да сложа сушилнята върху пералнята.

Доколкото знам, това е обичайното разпределение. От изводите за водата за мивката се прави отклонение към пералня и/или съдомиялна, а сифонът за мивката има отклонения, към които е вързан каналът на пералнята и съдомиялната.
Няма нищо сложно или необикновено. Като ще махате шкафовете, водопроводчикът ще има и мегдан за работа, няма да се пъха вътре в шкафовете.

Гледката е чудесна, мисля си, че няма много място за строеж отпред, брегът е много близо, по-скоро странично, евентуално.

# 594
А това недоразумение го купих само заради гледката.
Скрит текст:

Страхотна е гледката. Кухнята ще натъманиш, ама гледка няма как да промениш. При купуването на първото си жилище бях млада и ‘зелена’ и не бях наясно с някои неща. С второто обаче много внимателно гледах околността.

# 595

Ако не държите да е Miele, пробвайте във Вето. Техномикс и на мен не ми направиха добра отстъпка за уредите (3 броя), въпреки че купихме от тях миялната Miele и сравнително скъпа кафемашина Jura.
Даже като им казахме, че офертата на Вето е по-добра бяха достатъчно нагли да кажат, че няма да им доставят фурната, която искаме.
До този момент бях доволна от Техномикс, но вече имам едно наум.

# 596
Някой по-назад в темата беше писал, че от Миле е получил много добри отстъпки.
Аз в момента трябва да сменям фурната, че старата ми започва да ми създава проблеми. Трябва да купя и нова пералня, която държа задължително да е с ТуинДос системата и сушилня. Писах на Техномикс, от които купих на промоция преди месец сушилня Миле, но не ми направиха никаква остъпка за тези 3 уреда.
Аз получих доста добри отстъпки. Обади се доректно на miele.bg и говори с тях. На мен ми направиха отстъпка от 600лв на фурна която е 2100, на плота 3ка от 1200 на 790 и на съдомиялна пак ми направиха 500лв.

# 597
  • Бургас
Много благодаря за информацията. Ще набележа днес конкретните модели и ще им звънна за цена.

# 598
Здравейте!
Следя темата, но за първи път ще питам, защото искам да чуя и други мнения. Според вас кой от двата варианта за кухня ви допада повече? Като държа да уточня, че цветовете не са точно същите, но като гама съвпадат.
P.S ще се радвам и ако някой вижда нещо за промяна, критика приемам също и предложения.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 16:25 от Desy_Stz

# 599
  • софия
Вторият. По-добре се прелива в помещението. Първата повече тежи.

Общи условия

Активация на акаунт