Нашите кухни - тема 88

• 47 079
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Kissing Heart
Шкафовете категорично ще са до тавана, още Не са отразили на проекта този ни коментар.
Цветовете на порцелан греса и на кухненските шкафове са тези за сега:

Пред прозореца задължително и аз мисля цвете, оттам няма да се минава.
Цялата стая съм я давала, това е:

Прозореца вече не мога да го сменя, островът се колебая дали да го местя по наляво

# 631

Ето нещо по особено

# 632
по въпросът за 70те см и островът...зависи си от ползвателите-ние се въртим по двама-трима из кухнята
би трябвало да са поне 95-100см ,за да се разминавате оттам двама, но съм сигурна,чеще свикнете с разстоянието
на мен ми  прави впечатление повече самата форма на острова-в тези прави плочи,изцяло до пода, бих си удряла пръстите на краката поне поведнъж на готвене...

# 633
Gebura, подовата настилка от същите плочи ли я предвиждате или само такава е визуализацията? Ако подът, плотът, кухненският гръб и островът са от един и същ материал, стаята ще заприлича на турска баня. Особено с тази мраморна мивка по средата. Идеята на кухненските острови е да съчетаят функциите на плот, място за готвене или мивка, както и маса или барплот. А този остров не е нищо от това, наистина прилича само на една грамадна мивка по средата на стаята.
Ето малко примери за кухнески острови от мрамор /или имитация на такъв/. Обърнете внимание на детайлите по тях, на конструкцията им, на релефа - приличат повече на бар-плот, а не на токмаци. Не че е задължително да правите острова на барплот и да слагате столове, но трябва да е малко по-елегантен.  И вижте колко по-добре стои, когато мивката е изнесена в единия край и се освобождава повече плот. Забележете и колко е умерена употребата на мрамора. Той е много красив материал, но трябва да бъде акцент и да не се прекалява с количеството, когато помещението не е баня.

Разстояние от 70 см не е никакъв проблем. Обаче, с оглед на това, че вляво от острова има много хубав кът с 2 прозореца, а и не се предвижда да се минава оттам, аз бих изтеглила целия остров с 60 см наляво и в този край (до прозорците) бих сложила няколко столчета (и на късата, и на дългата страна), защото е много готино да си пиеш кафето и да зяпаш през позореца Simple Smile А мивката ще отиде в десния край. Нещо такова, асиметрично, като се абстрахираме от грозните чекмеджета:

# 634
70см, може да не са проблем, но ако в острова има миялна, като се отвори вратата дали ще удобно за обслужване? Не само да прибереш мръсниъе съдове, а и да се приберат чистите по местата им, с най малко движения.

# 635
Става въпрос за страничното разстояние до стената, която не е и цяла стена даже. Там, където е миялната, са предвидили 95 см, което също е достатъчно.

# 636
Сега пак погледнах оригиналната снимка с проекта. Друга промяна, която аз бих направила е малкото парче, което имитира ъгъл(горе в ляво) бих поискала да е от две части, за да продължи линията на другите горни шкафове.
Харесва ми идеята за ралична настила и облицовка на острова.

# 637
Подовата настилка няма да е от мрамор, купили сме светлосиви плочки 60 на 120, които се вързват с нюанс на мрамора:
https://hikovi.bg/en/tiles/mercury-light-grey-satin-matt-rect

Къде да е разположена мивката също ми е голяма драма Joy. Аз исках да е най отдясно, първо ще ми спести драми с наклона на вик тръбите, второ ще ми осигури 120 см непрекъснат работен плот на острова (вместо 2 по 60). Консултанта от фирмата за изработка на кухнята ни препоръча да е по средата, защото иначе щяло да пръска на пода- ако е най в дясно от края на мивката до края на плота има едва 5 см. Но пък сме предвидили Съдомиялна, колко да пръскам за някоя друга чаша и чиния?

Да, страничното разстояние е 77 см, между острова и кухнята са предвидени 95 см.

Друго колебание ми е цвета на кухнята , дали долните и горните шкафове да са близки или еднакъв цвят. Когато тръгнахме да правим ремонт се водихме по тази визуализация

но дали така не е по-интересно?

# 638
Кое имаш предвид, че е по-интересно - цветът на шкафовете или масата? На втората снимка горните и долните шкафове също са в един цвят.
Много е хубав цветът на шкафовете на втората снимка, на първата също не е зле, но аз лично не бих ги направила от гланц. Вече не е модерен /тука сега ще ме изядат/, а и много лъскаво става в съчетание с мрамора, който също е лъскав. Матът ще даде топлина на визията.
За пръскането от мивката - където и да е, еднакво ще пръска.

# 639
Принципно да, еднакво ще пръска, където и да е мивката. Въпросът е дали тези пръски ще са по плота или по пода.

# 640
  • гр. София
Доскоро имах мивка в края на плот, отстрани в дясно имаше още 5-10см. И понеже и батерията беше вдясно да не ви казвам колко вода се стичаше по странИцата, ей така, без да искаш! И аз имам миялна, ама мивката си се ползваше. И понеже беше и ПДЧ шкафа под нея, колко пъти се издува тая странИца..... Така че си се стича водичка.....остават стечки..... Сега мивката ми е по средата, то нямах и друг избор де....

# 641
Наличието на съдомиялна не изключва ползването на мивката. Най-малкото храна се мие на мивката.
Разбира се, ако пуснеш водата да църцори на много тънка струя, рискът от пръски намалява, както и разходът на вода. Но обикновено това го правят по-възрастните хора. Отделно, малките (а и по-големите) деца пускат водата доста по-силно отколкото техните майки и бащи. Та пръскане ще си има. Ако е върху плот - бършеш лесно, ако е върху пода и страницата, бърсането вече е по-неприятно.

# 642
  • София

Къде да е разположена мивката също ми е голяма драма Joy. Аз исках да е най отдясно, първо ще ми спести драми с наклона на вик тръбите, второ ще ми осигури 120 см непрекъснат работен плот на острова (вместо 2 по 60). Консултанта от фирмата за изработка на кухнята ни препоръча да е по средата, защото иначе щяло да пръска на пода- ако е най в дясно от края на мивката до края на плота има едва 5 см. Но пък сме предвидили Съдомиялна, колко да пръскам за някоя друга чаша и чиния?

Друго колебание ми е цвета на кухнята , дали долните и горните шкафове да са близки или еднакъв цвят. Когато тръгнахме да правим ремонт се водихме по тази визуализация
Скрит текст:

но дали така не е по-интересно?
Скрит текст:

Ако разположите мивката не на 5 см от края, а примерно на 15-20см, нито ще пръска по пода и страницата, нито ще ви е неудобно, а и ще остане метър непрекъснат работен плот, което си е голямо удобство. Относно цвета, с тези големи прозорци ми се струва много светло помещението и, за да изпъкне красотата на мрамора, бих заложила на малко по-сивеещ нюанс, нещо като на втората снимка или като на  тази снимка.

# 643
аз не бях разбрала досега,че ще е естествен мрамор
яко пазене си трябва Innocent
но, поздравявам те за избора и пожелавам ти търпение ,Gebura

120 см ли ще е този остров?
как ще се вмести съдомиялната в него,ако мивката е в средата?

# 644
  • гр. София
По-назад беше писано, че не е естествен мрамор, а порцелан грес.

Общи условия

Активация на акаунт