ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 638
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
strom76, не я познавам госпожата. Може би наистина е нова.
За цената на учебниците, тетрадките и всичко свързано с училище, не ми се говори. Не съм смятала колко ни излезе всичко, защото сигурно лошо ще ми стане.
На девойката класната й е по АЕ и им иска тетрадка А4 с твърди корици. Вчера изнамери една. Сега ми казва, че кориците й не били достатъчно твърди и ще трябва нова да взимаме.

# 511
За цената на учебниците, тетрадките и всичко свързано с училище, не ми се говори. Не съм смятала колко ни излезе всичко, защото сигурно лошо ще ми стане.
На девойката класната й е по АЕ и им иска тетрадка А4 с твърди корици. Вчера изнамери една. Сега ми казва, че кориците й не били достатъчно твърди и ще трябва нова да взимаме.
Подлепете ги с картон. Това е абсурдно! Важното е да  имат къде да пишат. Simple Smile Днес малкият приготвя рано сутринта чантата ( което трябваше да свърши вчера, но беше по-важен фортнайт) и влетява при нас на прага да пусне сълзи - нямали сме тетрадки на квадратчета, а днес имат математика. Успокоих го, че вече са 5ти клас и такива изисквания са само за малките, важното е да има тетрадка! Надявам се и госпожата да мисли като мен Wink

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 16:12 от EliMeli

# 512
  • София-Младост
По повод цените само ще вметна, че гледах тетрадка 100 листа в озон (примерно) с цена 6-7 лв., а някои по-лустро и нагоре...Вчера от магазина за лев взех тетрадка със спирала, 80л, за 1.60. Така че...не знам. Като знам колко неизписани тетрадки има вкъщи...поне ни казаха да не купуваме учебни тетрадки...нито по БЕЛ, нито философия искат, по МАТ не съм сигурна. Реално учебниците ми не бяха голяма перо, защото все пак не съм купувала т.нар. разказвателни, които не учат в езиковите тази година. А  това са си още 5-6 учебника.
Снимка нямам, защото откриването е било в 11 , аз бях на работа. Доволен е, много харесва класната, харесва и класа.
Има си някои притеснения (за входните особено), но смятам, че ако се внимава и учи, няма да е проблем.

# 513
Подлепете ги с картон. Това е абсурдно! Важното е да  имат къде са пишат. Simple Smile Днес малкият приготвя рано сутринта чантата ( което трябваше да свърши вчера, но беше по-важен фортнайт) и влетява при нас на прага да пусне сълзи - нямали сме тетрадки на квадратчета, а днес имат математика. Успокоих го, че вече са 5ти клас и такива изисквания са само за малките, важното е да има тетрадка! Надявам се и госпожата да мисли като мен Wink
ЕлиМели, наистина им искат на малките в училище тетрадки с квадратчета по математика - голям формат. И аз вчера купих такава от книжарницата до читалището - 80листа.  Право е детето, как само за кака...Simple Smile

# 514
  • Варна
Зайче, учителят им по математика е МЕЧТА! Който някога е имал досег с него го обожава. Можете да благодарите на *, че ви се е паднал и дано изведе випуска. Много се радвам за вас (имам близко детенце в класа ви Wink ).

За тетрадките - вчера дадох 12.90лв за тетрадка със спирала, А4, твърди корици... на точки. Все едно съм яла от ония череши по 50 лв килото! Много ми е слаб ангела като каже: "От моите пари ще си я платя, но мнооооого я искам, мамо, точно тази!" Мекушава съм и я разглезвам, знам, признавам и се разкайвам, но... следващия път като поиска нещо и ме погледне с ония очи и посягам към картата Simple Smile

Дъждец, много неприятна ситуация! Важното е, че все пак сте се справили с нея, а сълзите са нужни в такива моменти, иначе сдържаме емоции, които ни разболяват.

Futfut, да е здрав и успешен младежът ти Simple Smile

# 515
В интерес на истината, специално за тетрадките по математика съм си въвела още едно изискване - редовете или квадратчетата да са бледи: така се открояват степените, именуваните с букви и цифри (например триъгълник А1ВС1, дано да стана ясно) и прочие математически записи. Лично на мен тъмния цвят на реда ми пречи при записа и решаването на задачата чисто визуално.

# 516
  • София-Младост

Dive
Това му  е редовната реплика на моя син...офф, вземи от моите пари.
Но съм доволна, че ще учи предмет предприемачество и лични финанси, та белким разбере, че мои, твои...да.
То и аз не съм особено стисната, но и редкопръста не съм:)))

# 517
Пффф, комплекта за 8-ми клас струва малко над 300лв.- без нищо друго допълнително. С помощта за осмокласник, ще трябва да си доплатя 10-на лв. само за учебния комплект. Безумни са цените на тетрадки и други канцеларии. Това предлагане и рекламиране къде ли не, не ме кефи и бойкотирам купуването на такива неща. Купих няколко тетрадки голям формат и подвързии и един несесер си пожела на любимия отбор. Добре, че синковеца не припада по разни корици, та да ме изнудва и за тетрадки и др. подобни....Ако имах девойка сигурно бих клекнала и аз съм от мекушавите...харча за много други неща Simple Smile

# 518
  • София
Скрит текст:
По повод цените само ще вметна, че гледах тетрадка 100 листа в озон (примерно) с цена 6-7 лв., а някои по-лустро и нагоре...Вчера от магазина за лев взех тетрадка със спирала, 80л, за 1.60. Така че...не знам. Като знам колко неизписани тетрадки има вкъщи...поне ни казаха да не купуваме учебни тетрадки...нито по БЕЛ, нито философия искат, по МАТ не съм сигурна. Реално учебниците ми не бяха голяма перо, защото все пак не съм купувала т.нар. разказвателни, които не учат в езиковите тази година. А  това са си още 5-6 учебника.
Снимка нямам, защото откриването е било в 11 , аз бях на работа. Доволен е, много харесва класната, харесва и класа.
Има си някои притеснения (за входните особено), но смятам, че ако се внимава и учи, няма да е проблем.

5-6 учебника по география и история!? Хайде, с атласите и учебните тетрадки да станат 5, ама за 6 хич и не се сещам как ще се докарат. С някакви работни листи ли, що ли?..

# 519
  • Пловдив
Тетрадки купувам един път на няколко години. На стекове и после не се занимавам. Но понякога в Кауфланд и Метро пускат тетрадки на 70% и тогава взимам каквото ми хареса.
По математика се опитвам да купувам голям формат с малки квадратчета. Защото са много удобни за чертежи. Трудно се намират, но пък си струват.
А моето пише по 5 букви на страница и тетрадките изчезват като пролетен сняг.
В

# 520
  • София
И моите деца са така, с техните пари. Много са смешни като кажат: "аз ще си го купя с моите пари" Синковецът вече се осъзнава и казва, те всъщност са ваши, но нали сте ми ги дали вече 😂
Изискването на класната за тетрадката да е с твърди корици и без спирала. Взехме една от 80 листа, надявам се да става, защото ако и сега не е доволна, ще искам да ми възстанови сумата, която дадох за нея 😡

# 521
Кати, сега в езиковата не учат химия, биология, история, география и физика, Ами точно още пет учебника, пък като се сложат атласи и тетрадки си е сума

# 522
  • България, София
Вчера не успях да се включа, но от сърце желая здрава, успешна, вдъхновяваща година на децата и да бъде колкото се може по - присъствена!
Откриването при наборката ми хареса. Добре организирано и стегнато. Имаше обръщение към първокласниците, петокласниците и осмокласниците.
Оказа се, че почти половината "стар" клас е в новия, както и 1 - 2 деца от другите паралелки. Има и нови деца. Надявам се с тях бързо да се опознаят и да ги приобщят. Едно момиченце беше много притеснено и стоеше настрани. Говорих с дъщеря ми да се опита да я предразположи и да подтикне и другите, с които вече се познава, да го направят. Вярвам, че няма да я оставят в изолация, както не оставиха и моята девойка, когато се премести през март.
Снимка не успях да направя. Не даде и в гръб да я снимам. Издебнах я в профил, но се виджат деца от класа й и не е редно да я качвам. Съгласи се да се снима с мен, но ми разреши да пратя снимката само на дядо й и на леля й. Не че не мога да кача тайно тук една снимка с нас двете, но не искам да й пристъпвам волята.
Всички деца от снимките в гръб, профил и в лице са прекрасни Hug
Yovanka, впечатляващ ръст има твоят младеж. Да е жив и здрав!

Futfut, да ти е живо и здраво порасналото момче! Нека бъде обичан и щастлив, да бъде заобиколен с добри приятели и да те радва с успехите си!

Дъждец, ужасна случка. Добре, че по вас поражения няма, но стресът си е много голям. Особено на тази важна дата на път за училище.
Пожелавам оттук нататък безаварийно и спокойно да ви е!

Вчера след откриване на учебната година наборката с част от девойките отиде да яде дюнер, после се разхождали в парка на Овча купел, а след това, за да упъти едно от момичетата, се озовала на Орлов мост.
Днес след часовете пак са били в парка на Овча купел, но този път се прибрала директно.
Успяла е да вземе служебна бележка. Време е и аз да подам заявление за помощта.
Днес по АЕ са правили преговор. Каза, че по математика госпожата била много мила.
По философия господинът е болен Confused

# 523
  • София
Pisa, реализирали сте ми кошмара, не го бий, oh… wait 🤣 но си представям изтръпването първо и после като си разбрала

# 524
Добре дошли на всички отново на въртележката Grinning

Регистрирани сме навсякъде.
На малката съм разписала сто декларации и анкети. Учебници, помагала, тетрадки са набавени и на двамата. Може да започват и да учат Wink

Pisa, случват се такива неща. Сигурно синът ти днес е бил по-притеснен и от теб и няма да се повтори. За всеки случай бих напомнила, че при 5 неизвинени отсъствия за месец ще трябва да връщаме помощите за осмокласник.
И без това веднъж за 14 години ще получа някаква помощ, остава и да я върна Unamused

Дъждец, много ударно сте започнали учебната година. Важното е, че сте добре с дъщеря ти. Другото се оправя и забравя.

Общи условия

Активация на акаунт