Есенното слънце гали вече бузките на ЮЛСКОТО човече!

• 11 813
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Естествено пак съм в издънка Embarassed Исках да честитя на Веци на мама Ети ....извинете ме.... ooooh!
М-ду др. имах да ви питам нещо.До кога бебе се обръша на всяко спане на различна страна?
И слагате ли вече малка възглавничка?

# 151
Честити месечинки на Ванеса и Венци!

Венка, аз слагам Ясмин по гръб да спи много от отдавна и винаги с много тънка възглавничка. Тя си обръща само главата настрани и съм спокойна че няма да се задави.

Ели, успех с майчинството! И аз тук имам малко разправии, че от края на януари се връщам на работа и със шефа сега се пазарим на колко часа Sad Отделно съм луднала покрай търсенето на гледачка или ясла Sad Досега на хубавото време ми беше поне лесно да ги обикалям, ама сега със студа тук трябва само с колата  Sad

А след 1-2 дена го дават и сняг да вали на местата над 500 м надморска височина..бррр

# 152
Честита месечинка на Ванеса на beni812001.

Eli83 аз съм в подобно положение, при мен просто изтича договора на 31.12 и сега съм поръчала да проверят как точно стоят нещата в НОИ и като получа инфо ще пиша.

# 153
  • Варна
Честити месечинки на Ванеса и Венци!!
 baloni baloni baloni
Времето при нас е ужасно  - студено, мрачно, духа силен вятър. Днес май ще си останем в къщи.
Има ли и други заплеси като мен, които още не са подали молба за тази еднократна помощ при раждане? Знаете ли да ли има някакъв срок,  че не знам кога ще имам възможност да я подам. Mr. Green

# 154
daniela77 - ми как - оставаш си по майчинство.  Simple SmileМомичета законът Ви защитава до навършването на 3 годинки на децата Ви. Моля Ви, не се предавайте пред работодателите. Те са свикнали да премълчавате, но сега се отнася за вашите слънцича. Така че, ако фирмата иска да ви махне ще стане чак след като ви изтече майчинството и полагаемата отпуска за 2-те години - т.е още около 40 дни. След това могат да Ви съкратят, но пак зависи по кой параграф. Най-много могат - "съкращение на длъжността", но след това не бива да назначават друг човек на вашето място - не си спомням колко беше времето newsm78.
Заради такива случаи като вашите, държавата ще плаща вече майчинството от 1 януари, за да можете спокойно да си гледкате бебчетата Hug

# 155
Морска сирена- имаш 3 години да подадеш молбата, но ако питаш мен недей да чакаш до края на годината, че не се знае какви ще ти измислят след това.
Тук в Русе изведнъж стана черно, а сега вали проливен дъжд. Гадост. Wear Umbrella Бях решила да изляза навън. Искам си пък слънчицето Crossing Arms

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 19:00 от eti_31

# 156
Ели това го знам, но моя договор си е срочен. Самото място е по едно гадно постановление ПМС 68 според които договора се подписва година за година.

# 157
За съжаление тук не мога да ти помогна. Не съм имала такива случаи. Дано всичко да свърши с хубав край при вас и да ти подпишат новия договор. Желая ти го от сърце Hug

# 158
Сега да чиститя на красавеца на ети че го забравих него  ooooh!
Да е здрав и послущен бебок!

Ели не съм запозната  Thinking но знам че ако си без фирма ще ти дават не 2 г. а 1година пари.

венка аз си го слагам настрани много често,но той се обръща ,по гръб май му е най-добре.Но е хубаво понякога да спи настрани.Подпирам го отзад с възглавничка.А под главичката има една тънкофайска,колкото да не е без хич.

# 159
Честити дa сa месечинките на Ванеса и Венци!!  party006  party006  party006
За обръщането- ортопеда здраво ни се накара, че я обръщаме. Бебето да спи както то си знае- по гръб. И ние вече само така спим, само дето ме е яд че и преди не сме го правили- може и да си внушавам, но като че ли си криви гръбначето на една страна, дали пък не е от това дето близо 3 месеца спа на една страна. Иначе педката ни беше казала да спи на една страна, че да компенсира деформацията на черепчето, с която се беше родила. Разни докита, разни мнения. Аз все пак вярвам на логиката на природата. Ама съм тъпичка, че понякога първо слушам докитата.
Навън е хладничко, но малко ще се поразходим.

# 160
  • някъде
Аз Алекс отдавна го слагам само по гръб, дори и да го обърна на една страна той се обръща пак по гръб! Възглавница ако може така да се нарече му слагам но това е една пелена сгъната няколко пъти!
Тук многооооо духа и няма да излизаме, но пък сега го залъгвам че сме навън като съм го сложила в количката Joy
Имам едно кремче- Ексипиал, мазах Алекс като се беше изприщил преди два месеца и трябва да погледна дали може да се използва като кремче и с него да му мажа бузките, защото сега става студено пък и постоянно си го цункам, макар че не е много хубаво понеже изсушава още повече кожата! ooooh!

# 161
това е извадка от този http://socialrights.org/article712.html Националният осигурителен институт /НОИ/ ще изплаща обезщетенията за болест и майчинство директно на лицата, които имат право на тях, а не чрез осигурителите, каквато беше практиката до сега. Това е една от промените, предвидени в Кодекса за социално осигуряване, които министрите обсъдиха на заседанието на 20 август. Това съобщи правителственият говорител Димитър Цонев на редовен брифинг.

Паричните обезщетения поради болест, майчинство, старост, инвалидност и смърт на правоимащите лица трябва да се изплащат на територията на всяка държава, на която лицето живее постоянно или пребивава, предвиждат промените. Отлагателният срок за влизане в сила на новите правила е 1 януари 2006 година , което ще позволи на НОИ да създаде организация и методика за изплащане на обезщетенията по предлагания ред.
законът ви защитава до 3г. навършени на детето като до навършване на 2г. на детето вие сте във майченство, а до навършване на 3г. на детето нямат право да ви съкратят
eti_31 не е ли до навършване на 3г. но и аз мисля че morskasirena не трябва да отлагаш защото една позната от София ми се оплака че чакала 8м. за да си ги получи
venka ние от раждането не спим на една страна а по гръб възглавничка му слагам във количката и когато има сополки да не се дави
извинявайте че писах толкова много ,но ми е много болна тема и съм решена че ще помагам на всеки който иска защото ми писна от простотии извинявайте още веднъж

# 162
Здравейте майчета и бебчета Hug

Първо честито на всички месечинки  bouquet  bouquet  bouquet
Да са здрави, щастливи,  много игриви и по-малко ревливи Hug

Онзи ден в събота правихме втората от гадните ваксини и за щастие след нея Дени не вдигна Т, но беше доста кривичка. Стана й червено на мястото и като малко топченце, дали е нормално newsm78, споделете опита си Praynig. Иначе вече е многоооо голяма - 5900/57см. newsm44 newsm44 newsm44
Да ви се оплача ставаме си по старото време в 5 часа, а на мама така й се спинка, пък на Дени така й се играе #Crazy
И мен много ме депресира това гадно време, май няма да се излиза днес, че и утре Cry И в Бургас е облачно, сиво и ветровито Sad

Аз използвам Памперс 3 и съм много доволна от тях, досега никакви проблеми и не смятам да ги сменям.

Ели 83 тези пристъпи на мъжлето много ми приличат на астматични хубаво е да се прегледа, че нищо не се знае Praynig Пожелавам ти успех с майчинството и дано този глупак да не ти създава повече проблеми  bouquet

Морска сирена и аз бих те посъветвала да не се бавиш и да подаваш документи за помощта от 200 лв. , защото нищо не се знае, да не изгориш след време Hug

Венка  за възглавничката аз й слагам от близо 1.5месец, но от тези със силиконовата вата - тя се сплесква щом легне, а на една страна не спим от много време - само по гръб и главичката на една страна Peace

Рени и ние от близо 2 седмици голямо викане викаме, свеки каза, че се кефи да си слуша гласа Joy Joy Joy

Нарина успех на изпита, ще стискаме палци Peace

Ети 31 страхотна торта сама ли я направи hahaha

Аз пък да  ви попитам откога се вдига количката в полулегнало положение newsm78

Това е от нас целувки на мишоците по дупарите  love001  love001  love001

# 163
  • някъде
Галя, при нас на предното боцкане се поду и зачерви, но за няколко дни мина! Даже беше и някакво твърдо на пипане и попитах дали при някой друг се е получавало така, но Асинка ми отговори че е нормално! Peace
А за количката знам че към 4-5 месец, но зависи колко високо ти е следващото положение! Peace
И между другото много хубава булка си била с много хубава рокля!  bouquet

# 164

Общи условия

Активация на акаунт