Есенното слънце гали вече бузките на ЮЛСКОТО човече!

• 11 810
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен в този мрачен октомврийски ден!
Честито на месечинковците днес!

Преди малко се върнах от изпита...след 2 дни ще имам резултати, но успях герпйски да препиша  Blush
Ренито, ние още сме на кърма ама не знам до кога, че уж щях да я спирам след 4-тата инфекция, но още се доя упорито  Rolling Eyes
Пламена още от началото си спи по гръб и даже като съм опитвала да я подпра с пеленка, тя се извърташе и пак си лягаше така, а главичката си я слага на която страна тя си иска.Бебешка му работа  Flutter
Днес се събуди в 5ч. и веднага ми стана ясно, че детето още е по старото време, уж цял ден и обяснявах че вече сме час назад и да спи до 6, но...нъц..нещо не съм се изразила правилно  Thinking

# 166
Цвети отдавна спи по гръб започна да не застава на една страна още на 1 месец. За количката нашата педиатърка каза че вече може да се сложи на следващото положение но аз не и имам много доверие и няма да бързам. За еднократната помощ срокът е 3 години и още не съм я взела, много ми е сложно на кого да оставя малката и смятам да се заема с това по-нататък(по принцип ако не се лъжа са длъжни да я изплатят до 1 месец от подаване на документи). За ваксината на мястото и стана топче но нашата беше от ЗК. Възглавница съм чела че се слага след 1 година сега съм и сложила сгъната пелена ако връща кърма.

# 167
Честито на 4 - месечния Венци на мама Ети! Да е много здрав и послушен!
Честито и на Ванеса на Бени!

Педиатрите, които препоръчват бебето да се слага на една страна да спи, явно не са прочели нищо ново по специалността си през последните 10 години.  Naughty Мен една такава докторка от Бърза помощ като си бяхме във Варна ме обвини, че ще си уморя детето, защото съм го сложила по гръб и нямало никой в стаята му.  #Crazy Веднага го постави в "правилната" позиция, подпрян между две пелени на корема и гърба, но той така явно показа недоволството си и започна да се извива и пъшка, че онази ми вика: "E, айде, вземете го на ръце!"  Joy
Тук от първата минута след раждането поставят бебето на гръб с глава настрани. Във всяка по- нова книга и статия пише, че това е най- безопасната поза.

# 168
писах писах и всичко се затри хайде пак отначало
galiq_82 напълно нормално е да се зачерви подуе и да стане на топка ако е много подуто сложимо компрес от реванол
аз лично слагам Валери във полулегнало положение защото докато го кърмя или храня със пюре той е във това положение и много обича да гледа дърветата листенцата и всичко наоколо дори се сърди много когато поставя във легнало положение

# 169
Момичета, благодаря Ви за пожеланията!
Да ви се похваля: въпреки гадного време сложих дъждобрана, екипирах Венци и бяхме 4 часа навън. Измръзнаха ми ръцете Wear Umbrella cold, ама мъника спа през цялото време Sleeping
Днес си личи, че станахме по-големи. Понеже постоянно си го целувам и той реши да ми върне жеста. Гушна си ме и се допря до бузката ми Two Hearts  remybussi, аз бях на 7-то небе  261uu
С баткото не обръщах никакво внимание на всеки един момент, може би защото бях млада и студентка и всичко ми беше организирано, но сега с Венци, понеже 3 години го чакахме е много различно. Всеки един маймунджалък , мимика, усмивка, жест има огромно значение за мен. Както казва една моя позната - второто бебе е осъзнато бебе Wink

# 170
Здравейте,
ние днес цял ден си бяхме в къщи Sad не знам вие как се справяте, но мен много ме уморява, имайки предвид, че Павел не спи много.
Добре сте захванали въпросът с обръщането. Павел спи по гръб а главата на ляво и резултатът - по сплескана ни е главичката там. От време на време се опитвам да му я завъртя на дясно, но не му харесва. И често е по гръб с главата нагоре. Притеснява ме да не се сплеска много Confused
От ваксините знам че е възможно да се подуе мястото, но на нас не ни се поду.Ние, между другото слагаме компрес с мед на мястото. Не знам дали сте чували.

# 171
Момичета, някоя има ли телефона на Асинка?

# 172
  • Варна
от края на първия месец и ние спим само па гръб с главата настрани.
Pipi,ние имахме същия проблем със спането наляво.обръщай му главичката по-често надясно.и на нашия не му харесваше в началото,но свикна.бъди по-упорита Hugще се оправи Peace  на нашата почти не и личи вече Wink
нашата първа педи беше точно като тази за която е писала Надето.като дойде  вкъщи да го види веднага ми направи забележка че детето не е в "правилната позиция"хубаво че се отървахме от ния Mr. Green.
уж времето е лошо,а няма никой тук newsm78.
къде ли са всички Thinking

# 173
Ооох, при нас следобяда беше толкова хубаво и топличко. - само за разходки.Ясмин уж се наяде и заспа, но в момента в който я сложих в количката се събуди и започна да пищи. Не се успокои и навън та за 1ви път се принудих да се върна от разходка така бързо Sad Таже и на ръце я носих на връщане, не ме питайте как съм бутала и количката  Sad Ама какво му стана на това бебе днес изобщо не знам - оставям я в количката - пищи, гушкам я - седи си мирно newsm78 И днес цял ден е някак си като нервна? И сутринта се събуди в 4 - от поне 2 седмици не го беше правила. През деня спа по 20-30 мин и се събуждаше, като яде почва да се дърпа от гърдата Sad Скок в растежа ли е , стачка ли е newsm78 Даже се притесних, че кърмата намалява и започнах пак с лактогенния чай. Дано да отмине бързо Praynig

# 174
ДА се разпиша за лека нощ.Ева днес е много ревлива, не иска да спи, събуди се в 5.30ч newsm78  Това не е било никога.  И тя спи по гръб от доста време, в началото само спеше настрана с подпряна възглавнчка,но Драганов каза че най-удобната поза за бебето е по гръб и съм много доволна, защото така наистина и е най-добре. И не я подпирам непрекъснато, а тя да се дърпя. Много ми се спи, такаче лека нощ. До утре.

# 175
не не не мога просто се смях, смях че разбудих Лора. Момичета вижте тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28316.40

# 176
Аз вече махнах бебешкия кош и сложих това, което си изглежда като количка(не знам как иначе да го обясня.)Има лек наклон, но не превива бебто на 2 , а изцяло София е под наклон.И на нея много и харесва, защото сега гледа света пред нея и и е много по-интересно.Вкъщи през деня си я слагам вътре и я обръщам към мен , докато си върша някаква работа и тя ми гука и ми се смее.
Нищо че е студено , ние излизаме.Стига да не вали.Слагам дъждобранчето и вътре и става топличко и си спи хубаво.
Аз и преди питах, но никой май не отговори, то беше точно по време на разправията.
Как ще празнувате Коледа и Нова година ?С бебоците или без тях.Аз мисля да събирам всичките и писма до дядо Коледа и като разбере , че не съществува ще и ги дам да си ги чете.тази година сама ще го съчиня, но от догодина вече май ще си казва какво иска.
Голяма съм ....Вместо в Нашите бебета на 3 месеца съм сложила снимка в Крис на 3 месеца doh

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 01:38 от fiona

# 177
  • Варна
Добро утро!
Да ви се оплача - с това ново време съвсем ранобудни станахме, а ма то и рано лягаме. Едва изтрайва в 7 часа да го изкъпя, да яде и заспива. Опитвам се да го държа буден, но не става. после се будим  12 ядем, спим и м/у 4 и 5 сутринта като се нацокаме вече ни се играе  newsm68. Как ще го наместваме този режим, не знам......... щото той към 7 заспива, а ма тогава баткото става.......
Фиона ние обикновено отивамена планина за нова година - хем да сменим морския въздух, хем да сме сред хора, че по-весело. Тази година обаче таткото ни го няма и мислим с моите родители да отидем към Трявна или Узана, но децата трябва да са здрави и пътищата да не са много лоши, че мен зимно време ме е страх да пътувам. Мъжът ми иска да ме вземе при него за нова година, но е много далеко  и не ми се бие този път само за 10 дни, аз иначе не пропускам рейс да го посетя.

# 178
Ева пак не иска да яде, бута шишето и плаче.КАкъв е този скок в растежа за който говорите? Фиона, ние още не сме решили къде ще бъдем на празниците, винаги решаваме в последния момент. Сигурно ще си останем в София, абебка ще я гледа свекърва ми. Отивам да се помъча пак да я нахраня.

# 179
здравейте момичета за коледа и нова година ще си бъдем във къщи защото бебчо е много малък свекърва ми не може да гледа малки деца а майка ми е далече.
аз съм срашно притеснена защото баткото от вчера е със много зачервено гърло висока температура и във момента във който му дадем антибиотика започва да повръща не знам какво да го правя.така ми е жал като го гледам да се мъчи и постоянно ме пита защо влизам със маска при него обясних му че е заради бебчо той разбра но се чувства пренебрегнат
чао за сега да видя как ще се оправим днес

Общи условия

Активация на акаунт