Есенното слънце гали вече бузките на ЮЛСКОТО човече!

• 11 794
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Честито на днешната ни месечинка   bouquet
Моята Ема от вчера вече си държи главата като голямо бебе  Party ,на снимката в подписа ми се вижда.Много я мързеше да си държи гавицата,но видили фотоапарата или камерата само в обектива гледа-голяма позьорка.На мама манекенката  Heart Eyes
Рени,ми какво да ти кажа,Ема сама престана да се буди нощно време,не съм я насилвала с вода или подобни нещица.Мисля че си е до дете,моята е поспалива като майка си  Peace
Диди,ако не се лъжа крамчето за крустички на Клоран се използва след баня и не се отмива,но може и да се бъркам.
Моето мъжле ми помага с това за което му кажа,а то не е малко,особено ако не съм в настроение  Twisted Evil е,не съм чак толкова лоша  Joy
Слънчев ден,много усмивки и гукане без ревове   bouquet

# 61
Добро утро и от мен! Мдааа и ние все още не можем да се отучим от нощното папане Tired
яде си детето по 3 пъти , а миналата седмица даже и по четири пъти на нощ Rolling Eyes Ние с татито и двамата сме поспаланковци. Embarassed
Попожа,Ема е като голямо момиче Peace

Често на Митето на мама jorjito !!! Честито на Ема на мама mgizdova за месечинката!!!Цунки от Марти:)) Heart Eyes
Хайде днес пак е супер времето...ако сложа един километраж сигурно ще го превъртя Joy
Лек ден мили майчета Heart Eyes

# 62
Нощното хранене се измести постепенно от 3 в 4,5 и вече чак в 8 и 30 при последно вечер в 10 часа. Цвети понякога се събужда към 5 часа да се смуче палеца но не плаче за кърмене. За крустичките съм чувала олио преди баня но малката нещо плаче като я намажа и още не сме се отървали от тях. Мъжът ми е сменял памперс 4-5 пъти и помага при къпане държи я като и сапунисвам гръбчето за гледане наистина компютърът е на първо място.

# 63
Добро утро и от нас!

Честита месечинка на Ева!

И аз не съм насилвала Ясмин да и махам нощното ядене. Тя сама започна към началото на 2рия месец да се събужда към 3 и 6. Постепенно изместваше яденето в 3 и започна да яде към 4, после 5, и преди 2 седмици като за първи път изкара до 6 направо се опулих. На следващата сутрин пък ми взе съвсем акъла като откара до 7 Laughing И оттогава така - между 6 и 7. Гледам през деня последното и спане да е докъм 18-18.30 и след това до банята към 21.30 да я занимавам и да стои будна - така заспива после много лесно и спи непробудно до сутринта Grinning Засега не ми се е случвало да плаче на сън.

А относно помагането - и нашия тати не сменя памперси. Само ги изхвърля  Mr. Green Иначе помага в къпането, играе си с нея - и най-важното - документира развитието и всеки ден  Joy

# 64
  • някъде
Попожа,Ема е като голямо момиче Peace
Ох, това много ме разсмя- хем като Попова, хем като госпожа Joy Венка не се сърди мила  bouquet
А за километража-тъкмо снощи като се прибирах се чудех колко ли км съм навъртяла! Thinking По едно време взе да ми скърца точилото на количката, а мъжът ми се скара че не я оставям да си почине въобще! Crazy

# 65
Честита месечинка на Eвa нa mgizdova! newsm51 newsm30
Благодаря на всички за поздравленията!  bouquet
Silvia N, нашето тати много ни помага- най-вече в къпането и измислянето на разни забавления, съчинява песнички..., търкаля бебка /измислената от него игра- търкул-въргул Laughing/ Дори когато дохранвахме с АМ, той се изразяваше: Дай да си накърма бебето Joy
Isi kam, на мен не ми е правена пластика, а направо 2-ра операция на 6-я ден след секциото, че ми бяха позабравили един компрес. Та имам 3 разреза на едно и също място /преди това операция от миома/, но нищо не ме боли, не придърпва. Май по-добре да вървиш на лекар newsm78
Мгуууу, отиваме на разходка! 1stroller

# 66
  • някъде
Попова  Hug  bouquet Hug и ме извини ако съм досадила Blush

# 67
С нашият тати положението е същото.
Неще да сменя пампи,нито да го преоблича че не е сигурен че ще се справи.Иначе помага при банята.Занимава го докато го мажа,обличам.Като имам работа излизам,той го гледа.Не отказва.
Тази събота съм на фризьор  Joy Иначе компа и за него е голяма краста  Crossing Arms

Честита месечинка на Ева!

Изи кам с операция ли ражда  newsm78

# 68
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте и от нас!
Честито на празнувалите вчера именници и месечинковци! Честито и на Ева за днешния мини-празник! Всички да растат здрави и щастливи!
Такаааа! Първо да благодаря за линковете за книжките! Непременно ще си ги смъкна! Благодаря на gery to за вкусната торта-облизах си пръстите!!! Fiona, благодаря за инфото за кръщенето!
Lala, много се радвам, че терапията е имала ефект и Пиер-Павел се оправя!
Ренка, не се шашакай за отказа от биберона, нали при бебетата всичко е предпоследно!!! Споко!
Betta, всяко бебче си е индивидуално. Едни плачкат повече, други по-малко! Трябва ти да си спокойна и да не се изнервяш-така и бебока ще се чувства по-добре! Важното е да е здрав!
Galq 82, и Вяра хленчи насън. Преди няколко нощи дори се събуди с рев.
Coccinella, не си сама в среднощното изцеждане. И на мен ми се налага да ставам по нощите..
Valche, аз съм от Велико Търново, но за жалост, точно този уикенд ще сме извън града! Аз винаги съм имала късмета на Марко Тотев!
Нашият татко помага много. Сменя пелени, приспива бебка, забавлява я, глади, готви /основно той/ и т.н. Много си ни е добър!
Относно апетита, аз почти нямам такъв!!! Хапвам, когато и ако се сетя!
Някой беше споменал за бяла точка на венеца - и ние си имаме една. Педиатърката ни каза, че е запушено каналче /спомена и медицинското наименование, но не го запомних/ - няма нищо обезпокоително!
За крустите, аз използвам кремчето на Мустела. Мажа главичката в ранния следобяд и вечер преди баня много внимателно разресвам с фин гребен, след това мия главичката. Все още има малко корички, но са на път да изчезнат.
Тези дни разглеждах албумчетата - всички бебешоци са много сладки! Като поотраснат ще падне едно сватосванееее...
Я да ви питам нещо! запознати ли сте с направленията, които се полагат за гинеколог? Моето JP отказва да ми даде такова. Полагало се само на жени над 30г през 1,5 г. за цитонамазка! Така ли е в действителност?
Мислех си и още нещо.... newsm78... ааааааааааа, да - как са зъбите ви след бременността и сега по време на кърменето? Имате ли проблеми? Много мамчета около мен се оплакват, че напоследък им се налага да търсят стоматологична помощ!!!
Има ли някоя мама сред вас бебче с по-суха кожа? На Вяра кожата от 1 седмица насам стана много суха. Мажа я с овлажняващо олио и овлажняващо мляко, ама тц. Ходихме и на лекар вчера - кожата била чувствителна и склонна към атопичен дерматит. Обаче каза да продължавам да я мажа с овлажняващи козметични продукти. Ако нямало ефект ще ни предпише лекарства....
Започнах и аз да оглеждам пюретата по магазините,ама...нещо не ми допадат! Ами от зеленчуковите, само с един зеленчук не видях! В плодовите има захар...Хванах се за главата!
Аз май се поувлякох в писането! Извинете ме!
Хайде навън, че времето е страхотно!

# 69
Честита месечинка на Eвa нa mgizdova!   Рени[/b]- не нормално раждане
нашия тати много помага и мляко прави и ми помага при къпането само памперсите не ще да сменя на Марти ги сменяше но сега не ще.момичета отделяйте си време и за себе си оставете децата за малко на татковците(ще се справят) и се поглезете иначе ще си помислят че вие сте длъжни да се справяте със всичко сама (знам го от собствен опит)
целувки на всички слънчев и усмихнат ден на всички  newsm76  loveuuu lovekiss Kissing Heart Flowers Bouquet Kissing Heart

Последна редакция: пт, 27 окт 2006, 12:07 от isi_kam

# 70
# 71
isi_kam адски съм възмутена от тия лекари   #2gunfire
Ти бързай,че не е шега работа  ooooh!

# 72
Попова  Hug  bouquet Hug и ме извини ако съм досадила Blush
Моля,моля,пак заповядай  Hug
Не си досадила  Naughty

# 73
Привет от мен днес още веднъж.

Днес се състоя семинара за захранването (и храненето на бебето), за който ви бях писала преди време. Бързах да подредя в един документ казаното днес и сега ще го копна тук за момичетата, които проявиха интерес.

Искам предварително да кажа, че аз лично не съм съгласна с някои неща от написаното по-долу само предавам информацията как се захранва тук. Водещата беше научен специалист по храненето. При въпроси - ще се радвам да мога да отговоря. Само не искам постинга да се превърне в повод за кавги!

Принципи

да се захранва след 6ти месец - храносмилателната система се е развила и има вече необходимите ензими за разграждане на храните.

Да се захранва най-рано от началото на 5ти месец (и най-късно от началото на 7ми месец).
Ако има опастност от алергия (семейна обремененост) да се отложи захранването за след 6м.
Когато се започне захранването, е добре храната да се дава около обяд - между 11.30 и 14 часа,
за да може да се храносмели добре и да не е тежко на стомахчето през нощта.

При хранене с АМ - за предпочитане да се дава само ПРЕ - то е най-близко до състав с майчиното мляко, лесно се храосмила и затова може да се дава на поискване.
Ако 6м бебето се храни с HA PRE получава същата защита, както ако е кърмено 6 месеца.

Ако се използва АМ Номер 1 - трябва да се правят паузи задължително! Номер 2 по принцип се препоръчвало за след 4 месеца,
но тя съветва да не са дава, а да се остане на ПРЕ или номер 1.Да се ползва само ако бебето не наддава добре. Като и тук би се въздържала ако бебето расте на см добре, защото около 5 месец
бебетата започват да се движат повече покрай пълзенето и ненадаването не е признак за глад. ако все пак се дава АМ номер 2 -
да се дава след 6ти месец.

АМ номер 3 не препоръчва изобщо, защото е много тежко и започвало да наподобява кравето мляко.

Допълнителни напитки като вода или чай могат да се дават, но не са необходими на бебето в този момент.

Захранване

Новите храни да се въвеждат в разстояние на 1 седмица.

1ва седмица - зеленчуково пюре. Най-добре за начало е да се започне с ранни моркови. По-късно могат да се въведат пащърнак,тиква,тиквички,броколи.
Да се започне с 2-3 лъжички и постепенно да се увеличава. Дава се малко преди кърмене или АМ.

2ра седмица - въвежда се картоф, като комбинация с въведен вече през 1вата седмица зеленчук.

През първите седмици на захранването е достатъчно да се използват 3-4 вида зеленцуци.

3та седмица - към зеленчуковото пюре да се добави мазнина - най-добре олио от рапица.
Ако готовото пюре съдържа мазнина - да се добави 1 чаена лъжичка (на голямото бурканче - около 250 г пюре)
Ако пюрето е домашно приготвено без мазнина, или готово без мазнина - да се добави 1 супена лъжица (на голямото бурканче - около 250 г пюре)

С въвеждането на олиото, калоричността на пюрето вече е достатъчна да се замени 1 ядене изцяло.

4та седмица - въвеждане на месо. Най-високо съдържание на желязо - червени меса - говеждо, червено месо от пуйка, агнешко.

5та седмица - въвеждане на плодове като десерт - пюре от ябълка или круша.

6та седмица - въвеждане на следобедна или вечерна каша.

Следобедната каша трябва да е безмлечна - около 20г оризова каша се разрежда с вода и се добавя 1/2 плодово пюре.
Не се кърми преди или след това ядене!

Вечерна каша - както следобедната, но приготвена с кърма или АМ.

След като едното ядене се замести (за начало по-добре следобедно), се замества другото (вечерното - най=добре към 8 или 9 месец).

Най-подходящ за начало е ориза, по-късно (от 8ми месец) могат да се въвеждат овес, просо, пшеница. Ако детето е чувствително, тези каши трябва да се въвеждат след годинката.

В началото на захранването не е необходимо детето да пие допълнителн течности, тъй като пие все още достатъчно мляко.
Когато се заменят всички хранения за деня - обяд, следобяд, вечеря - детето трябва да пие около 200мл течности на ден.
Сутрешното ядене остава мляко до 1г!

P.S. мен лично ме озадъчи добавянто на мазнини в пюретата и заместването на хранене от раз с оризова каша.

Последна редакция: пт, 27 окт 2006, 18:43 от maira

# 74
Maira, кои са качествените марки германски пюрета по твои навлюдения - Хип или Нестле (поне тези има в БГ ) и колко струват, ако знаеш?
Явно и там тенденцията е късно захранване.

Общи условия

Активация на акаунт