Преброяване 2021

• 53 260
  • 1 383
  •   1
Отговори
# 1 365
Първи резултати от преброяването на 3 октомври

MissChanandlerBong, те ако успеят да изчистят мъртвити души от списъците ще е голям напредък. Водят се над 2 млн. души повече гласоподаватели.

# 1 366
те ако успеят да изчистят мъртвити души от списъците ще е голям напредък. Водят се над 2 млн. души повече гласоподаватели.
Ами ако преброяването брои само хората живеещи в страната, то е нормално гласоподавателите да са повече, защото включват и хората живеещи в чужбина Rolling Eyes

# 1 367
Не съм сигурна как точно се определят списъците за чужбина, но със сигурност има имена, които не трябва да са в списъците и проблемът е дискутиран много през годините. Но не е удобен за решение.

# 1 368
  • BG-DE
Ами да, майка ми и баща ми починаха преди години но още фигурират в избирателните списъци, едва ли е толкова трудно да се коригират ама желание няма.
Днес в сутрешния блок на Нова коментираха друго безумие, на база резултатите от преброяването един глас в София важи много по-малко от един в Силистра примерно т.е. нужни са двойно повече гласове за да се избере депутат от софийски район отколкото от провинцията, а някаква депутатка в последното НС била избрана с 480 гласа 😳

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 12:16 от Menerva

# 1 369
А софиянци искат какво-техният глас да е по така от този на прованса ли Simple Smile
Глас като глас си е навсякъде.
Тънките сметки да си ги правят политиците...

# 1 370
  • София
А софиянци искат какво-техният глас да е по така от този на прованса ли Simple Smile
Не, да е както този от прованса...просто е за схващане.

# 1 371
  • BG-DE
Редно е избирателните райони да са съобразени с броя на жителите и за избора на един депутат да са нужни равен брой гласове, поне според мен но и явно само според мен 😊

# 1 372
  • Бургас
Мъртвите души в списъците могат да се изчистят и без преброяване. Достатъчна е една справка с ГРАО. Даже съм очудена, че човек като почине не се заличава автоматично от тези списъци. Все пак не е ядрена физика.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 15:00 от Irene Adler

# 1 373
Не, да е както този от прованса...просто е за схващане.

Ами  просто е вероятно, но какво общо има с тази тема ?

# 1 374
Че тя ядрената физика е по-точна от списъците ни.
Проблемът е силно политически, не толкова административно-информационен.
И ако прочетете днешните интерпретации по темата с последно преброяване/гласуване 2022 ще разберете защо.

# 1 375
  • BG-DE
Е, точно за това говорех, ама много по-лесно е да 'купиш" 3 000 гласа, примерно, отколкото 30 000 😊

# 1 376
Според Константинов от статията - софийския глас не е по-различен от този на хасковлията. И аз това казах - глас като глас. На национално ниво...

# 1 377
Ами да, майка ми и баща ми починаха преди години но още фигурират в избирателните списъци
Вероятно родителите Ви са починали в чужбина и не е донесен акт за смърт в България, за да се пресъстави?

# 1 378
  • BG-DE
Не, починаха в София, където и живееха.

# 1 379
Е, наистина ли не знаете, че в списъците присъстват мъртви души  като гласоподаватели?!? И се използват умело от политици...

Общи условия

Активация на акаунт