МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 100
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Прасенце, много сладък Бобчо, ухилен и с такива изразителни очи. За петната - щом се появяват след баня да не е от шампоана примерно. За режима и захранването какво да кажа - тръгна много добре, но сега се белее един зъб дето ми скъсява живота и заради който неще нито пюрета, нито да суче /за сметка на нощем/. Преди изяждаше около 60-70 гр.плодово пюре сутрин към 9 /правя го с пресни плодове и пасатора/ и около 100 гр.зел.или месно на обяд към 12-13 часа. ама сега едвам 2-3 лъжици й бутам в устата.

сега да се изпъча гордо с мойто гардже Laughingвече казва не само баба и дяда, а днес наведнъж изтърси мама и тата, направо се размазах, другата смешка е, че я научих да пляска с ръчички и  като й кажа пляс-пляс и тя почва да пляска и да се хили Laughingвече си е човече.

Ох мами, давайте съвети за запек, че ще полудея вече, нищо не й действа - тиква, круша, праскова, днес дадох и слива, мазоли по ръцете направих от масажи на корема й и неще и туй то, май станахме зависими от еднократите клизмички, а вчера прочетох колко са вредни и се хвърлих в оркестъра просто. Май ще пробвам с овесни ядки, ама пусти глутен все ме спира.

# 121
най-много кг свалих от антицелулитните масажи - при мен имаха страхотен ефект - махнах по 4 см от талията и ханша

А какви цени са тези масажи? И други са ми казвали, че имат много добър ефект от тях. А и без това натрупах сумати целулит опо време на бременността ooooh! Колко често трябва да се правят, за да имат ефект и колко време продължава един масаж? Ама разтипвам само  ooooh! Mr. Green

# 122
сега да се изпъча гордо с мойто гардже Laughingвече казва не само баба и дяда, а днес наведнъж изтърси мама и тата, направо се размазах, другата смешка е, че я научих да пляска с ръчички и  като й кажа пляс-пляс и тя почва да пляска и да се хили Laughingвече си е човече.

И аз уча Маги да пляска с ръце и тя много се кефи  Laughing Не знам как не му излезнаха мазоли на ръцете на това дете от пляскане  Laughing

А ти защо още не даваш глутен? На 7м вече няма никакъв проблем да се дава глутен. И без това реакциите към него са много рядки случаи. Между другото на вас не знам как ви се отрази глутена, но ние започнахме да акаме твърдо откакто дадох глутен преди о/о 10 дни. Може и да е временен ефект, но в памперса намирам едно голяяямо "кюфте" /сори за израза Blush/

# 123

кърмещи мами моля споделете, как върви при вас захранването,че като чета другите ,как вече са на кухня започвам да се шашкам #Crazy-ние се кърмим през 3часа само на обед яде месно пюре-вече изяжда 190грама +40мл изцедена кърма
с плодовото пюре пак имам проблем отново ми го отказва ,иначе пробвам да го давам следобед между някои кърмения.пробвах и да му приготвя пресни настъргани ябълки и круши,да му изпека ябълки по идея на Креми,готовите на Хип-нищо не харесва  ne

Прасенце , тези 190 грама ,които Бобчо изяжда на обяд направо ми се виждат като мираж. neli_iv , ние май сме най,най -назад със захранването.Стела изяжда по няколко лъжички и започва да мрънка.Но и аз не я насилвам ,че и така нестава.Да ви питам вие преди или след кърмене им давате твърдата храна? Аз я давам 30-60 мин след кърмене , пробвала съм и преди , но тогава пък  е по-нервна щото си иска млекцето.Оф ,ужас имам чувството ,че 190 гр ще започне да яде като стане на 2 г. #Crazy
  А какъв вятър духа тука - не е истина !Поне Стела поспа цели два часа следобяд Grinning

# 124
Мами аз най-накрая тръгнах на физиотерапия и масажи след толкова месеци болки в гърба и кръста. Вече го бях докарала дотам, че не можех да си вдигна ръцета да си сваля блузата. От 1 час масаж, дърпане, пукане и кри ли не простотии на моя гръбнак аз мога да си вдигна ръцете над главата  #Crazy. Не мога да повярвам направо... Ама беше предупредила жената, че може да започнат да ме болят някакви точки, глава и т.н. заради чистене на токсини ама аз в момента от 1 час имам чувството, че ще умра - изведнъж почнаха да ме болят към 50 точки едновременно - вкл на задника и на стъпалата. Ужас направо... Продължавам да мога да си движа всичките части на тялото ама тази болка ще ме погуби....
Зори, храната в дтската кухня е едра, но ние я пасираме или мачкаме с вилица.

# 125
Момичета,
искам да ви запитам.
Моя дивак вече от една седмица се изправя и мен ме гони голямо шубе.Много е нестабилен,един такъв се кълчи от кръста и се хили,после губи равновесие.Падал  е няколко пъти,следва кански рев и аз сега непрекъснато го вардя.А той вече не се кефи да пълзи,а само гледа да стигне до някъде и тръгва да се изправя...
Вие как се справяте?
Имаме кошарка(креватче сгъваемо),но и там ме е страх,че като падне отвисоко,кой знае кво ще си направи.

Ужассс,само на ръце се разнасяме,а вече е 10,5 тежи ми...
Мерси   bouquet

# 126
Здравейте,при нас определено часовата промяна не ни се отрази,може би защото нямаме кой знае какъв режим.Последните 2 дни Дани не иска да суче,само нощем,а през деня хапва малко твърда храна колкото да не е без хич,та сега се цедя,защото гърдите ми се препълват.Тася при нас в Португалия консултациите са така:на 1м,2м,4м,6м,9м,12м,18м,24м и т.н.В останалото време няма смисъл да се ходи само за да се претегли,разbира се се ходи ако има проблем.
 Peace

# 127
Дейзи,terina мерси Hug
Дейзи миличка за запека-на Бобчо му действа кашата на Блевит с бифидус ефект.защо не дадеш на Али дуфалак той не водел до лениви черва.а за петната ,мия го със Сабамет сапун невярвам да е от него,защото го ползвам откак се е родил а първите три месеца нямаше петна.
Веси аз като правих антицелулитни-преди бременноста,плащах по 20лв на час-час беше процедурата,минимума е 10 процедури ,всеки ден.масажистката използваше лазер за да вкара надълбоко антицелулитния крем и си спомням че страшно ме болеше #Crazy
Анетка аз давам преди кърмене ,защото ако се насуче няма да иска пюрето.цедя 40мл,смесвам с пюрето и след като е ял,му давам ако иска да си досуче.Боби обича картофи и месо,нищо друго.понякога покрай картофа успявам да пробутам и морков newsm78
Безмерна ти каква каша даваш следобед newsm78аз веднъж седмично давам оризова каша на обед а за тиквата мерси за идеята Hug
за глутена,не по рано от 10месец по кърмаческите схеми за захранване

# 128
Ох, Али се обрина от синята слива Cryцелите гърдички и гръбчето са в пъпки, значи и към нея е алергична, само едните ябълка и круша ще яде от плодовите Sad

Глутен и аз по принцип не исках минимум до 8 месец да давам, ама май ще се ядат овесени ядки. Прасенце аз каши още не давам, че и без това е запечена, ама може би ще я пробвам тази. А за Дуфалак незнам, все нещо ме възпира да й давам лекарства /то не че помпичките не са де, ама поне не минава през целия организъм/, а и не може вечно това да е начина, така сме откакто съм я захранила.

Зоуи и ние сме така, суче нощем, стимулира ми лактацията, а денем гърдите ми ще се пръсанат, но не иска, сеща се чак към 4 следобед ooooh!

Веси, що не пробваш целутрон, мойта козметичка горещо ми го препоръча, ама аз нали съм вързана с Али не мога да ходя 10 дни подред, в моя салон е 7 лв.процедурата и се правят 10 поредни през около половин година.

# 129
Здравейте милички.

Имам вьпросче относно гьрнетата. Днес гледах да купя някакво ,но доста се чудих какво точно. Имаше няколко модела,но основно са два-с играчка( от типа на конче,коте) и без играчка. ВИе как мислите-добре ли е да има играчка да се забавлява на гьрнето или е по-добре да няма,за да не се разсейва,ами да си вьрши работата?

Hug Hug Hug

# 130

Кремена, май е по-добре да няма нищо, за да си знае детенце ,че там не е място за игра.

Иначе, мами, току що мъжа ми ми каза, че само тази седмица ще е лошо времето и после целия ноември ще е топъл.Страхотна  новина!

# 131

Кремена, май е по-добре да няма нищо, за да си знае детенце ,че там не е място за игра.

Иначе, мами, току що мъжа ми ми каза, че само тази седмица ще е лошо времето и после целия ноември ще е топъл.Страхотна  новина!

newsm44 Eеееее страхотно.... /дойде ми настроение да издържа гладна още малко  Wink/

Аз пък днес съм на лунна диета и просто съм освирепяла от глада трябва да искарам  още 2 часа и 10 мин.  Tired

аз преди време също си правих антицелулитни масажи и бях много доволна наистина има страшен ефект. При нас цената преди 2-3 години беше 8 лева за половин час т.е. 15 мин. на единия крак и 15 на другия.Болеше ме само първите 2-3 пъти ,но след това свикнах и даже беше приятно. Ходех през ден и направих около 10-12 процедури. Сега пак ми се ходи но нямам на кой да оставя Алекс а и незнам там дали още правят  newsm78 иначе масажи+ лек режим е доста добра комбинация.

А за гърнетата и аз се чудех и май Констанс е права че е по добре да е без играчки ама моето дете няма случай да седне и да седи без да прави нещо ама той всъшност дори не сяда да седи   newsm78 ужас май от малък ще го уча да пишка прав  Joy а с акането незнам......

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 21:51 от miki3

# 132
neli_iv , ние май сме най,най -назад със захранването.Стела изяжда по няколко лъжички и започва да мрънка.Но и аз не я насилвам ,че и така не става.Да ви питам вие преди или след кърмене им давате твърдата храна? Аз я давам 30-60 мин след кърмене , пробвала съм и преди , но тогава пък  е по-нервна щото си иска млекцето.Оф ,ужас имам чувството ,че 190 гр ще започне да яде като стане на 2 г. #Crazy
Мисълта ми беше, че сме най-назад с въвеждането на храните. Но иначе докато изяде всичко реве със сълзи /от втората лъжица, защото при първата не е разбрала съвсем какво става/ и не иска да си затвори устата. Пюрето заедно със слюнката започва да й тече от устата и пак не я затваря, но в крайна сметка след многократно бутане си изяжда всичко. Щом така съм решила така ще е, няма да ми се налага от малка я... В краен случай не яде и това е само когато повърне от погнуса. А тя започна да се изтарикатява. Има позиви за повръщане почти на всяко ядене и най-вече на кашата. Надявам се всичко да е временно. А за това кога давам храната-когато огладнее и задължително преди кърмене иначе не ми се мисли.

# 133
Май ще пробвам с овесни ядки, ама пусти глутен все ме спира.

Daizy, не съм много сигурна, но някъде в кърмаческия май пишеше, че даването на овесена вода не се води за реално захранване с глутен. Потърси инфо. Аз също ще го въвеждам след няколко дни, защото Писи тази седмица ще стане на 8м. Много лошо, че Али се е обринала, ти готово пюре ли й даде или домашно?

Анетка, аз също давам пюре/каша преди кърмене по същата причина, че ако й дам първо да суче тя ще изпие всичкото млекце и после няма да иска въобще друго ядене.

Прасенце, досега съм давала няколко вида безмлечни и безглутенови каши: на Нестле - оризова с рожкови и оризова с 3 плода, на Бебивита - елда (гречка) и на Фризокрем зърнена с плодове. Елдата я давам с плод задължително или в комбинация с някоя от другите, защото иначе е малко безвкусна,но пък съдържа много желязо. Не смея да купувам други, защото и тези не знам кога ще ги свършим, а нали имат срок на годност.

За гърнетата и аз съм на мнение, че е най-добре обикновено , за да знае бебо за какво служи, че не е играчка.

# 134
  • София
Нели, както го описваш вашето ядене доста страшничко ми звучи. Да не вземеш да си докараш злоядо дете за цял живот. Не искам да те плаша или да ти давам акъл. Ама нито една храна ли не яде ако не с удоволствие, то поне без неудоволствие? Според мен е по-добре да яде едно нещо с кеф, отколкото да отмятаме за въведени 100 неща, но детето де факто да ги отхвърля. Аз така си помислих, че съм въвела овесената каша миналата седмица и почнах да я редувам с оризовата.Обаче 2 дни Зори отказваше да яде каша, докато днеска най-накрая се сетих да си й предложа пак оризова и си я хапна с удоволствие. Сега поне седмица мисля да не посягам към овеса.

Ох, забравих и аз да си кажа за овеса. Не че е много меродавно, но американските майки (щото да не мислите, че това е единствения мартенски форум, в който чета Wink) дават овесената каша като втора храна след оризовата и след това почват с плодовете и зеленчуците. Защото, независимо от съдържанието на глутен, много по-рядко предизвиквал алергични реакции отколкото пшеницата. Така че, Дейзи, пробвай с каша или вода от овесени ядки. И си внимавай за реакция, де, щото то гаранция никога няма.

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 22:48 от galia2006

Общи условия

Активация на акаунт