МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 102
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Дейзи, на Блевит има една каша от овес, която е с отпускащо действие - бях я купила по грешка вместо оризова (за затягане). Обаче не съм сигурна за глутена дали имаше... newsm78  А ти защо настояваш да го въвеждаш по-късно?

# 136
  • София, център
daizy  Дуфалака не е лекарство! Това е силен захарен сироп ( но някаква плодова захар май беше )... не се сещтам вече! ... предизвиква акането, и няма пристрастяване от него! Ние го пихме 2-3 месеца...СПОКО... няма ограничение за времето, безобидно е , препоръчвам ти го!

Ох ако наистина идва пак топлото ще еееееееее просто супер!

В овесените ядки има малко глутен, не както в пшеницата и ечемика!http://www.vegebg.org/materiali/guide/hrana_za_razmisul/zurneni_kulturi.html

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 23:33 от adiland

# 137
Мами, аз съм в рая  Laughing. Днес се събудих сама в 7.15, а Иван още спеше! Не ме е будил нито веднъж тази нощ, което след последната седмица с по 1-2 часа сън на нощ и реване непрекъснато ми се струва простооооооооооооооооооооооооооо.... нямам думи! Обърнал си се е по някое време по коремче и така е спал - въобще не е мрънкал да го обърна или за пръв път от 8 месеца не съм го чула, което ме съмнява.... Абе, много хубаво било да се наспи човек - не ми се е случвало от година и половина, защото и бременноста я изкарах с безсъние.
Ади, моето педи ме съветваше дуфалака да го давам само 3 дни, не повече! Дейзи, ти май готвеше самичка, но защо не пробваш с пюретата на хип - имам предвид, че там на видно място си пише кое е разхлабващо, кое запичащо и кое нормализиращо. Със сигурност сега си спомням, че пюрето от горски плодове е разхлабващо, но с вашата алергия по-добре не... Имаше и доста други, но сега не се сещам в момента, а като погледнах в шкафа са ми останали само глутенови каши на хип и всичко друго е на нестле, че иван повече ги харесва. Аз бих ти препоръчала плодови шейкове - те дори действат на кучето, какво остава за едно бебче. Аз лично давам бананов шейк и това ни е един от фаворитите за закуска - 150 мл вода, половин банан и 5 лъжици ам в шейкъра - това ни е дозата. Можеш да го правиш с круша или тиква - ефекта трябва да е много, много бърз.
А за овесената вода - тя става толкова отвратителна, че незнам каква сила ще трябва за да го изпие детето.
Мики 3, за тази лунна диета трябваше да предупредиш всички ни малко по-рано  Naughty. Аз се каня от има-няма 3-4 години, но да следя фазите на луната ми идва вповече и все забравям.

# 138
Герчо, честито ти наспиване  Joy smile3524 Наистина е добре човек да се понаспи  Grinning

Аз днес за закуска дадох на Маги овесените ядки /фини/ без да ги пасирам, а само ги намачках малко и ги сварих по-добре. Изяде си ги детето без проблем feeding Явно вече свикна да не е гладко яденето, защото преди само, като усетеше нещо твърдо и започваше да прави опити за повръщане или мрънкаше

Мами, аз съм решила днес да си направя една тренировка, докато спи Маги  jump Ще е по-лека, защото днес ми е първи ден М, но все пак ще е някакво начало. От утре, като тръгна на работа мисля да ставам по-рано и да си правя по 30-40мин гимнастика  running Ще видим колко ще стане де  Mr. Green Сестра ми ми е обещала да ми даде нейния фитнес уред, като замине в Канада /тя замина де, ама вече си прави планове  Mr. Green и аз тоже  Mr. Green/

# 139
Здравейте!
Аз от няколко седмици слагам Елина на гърне и тя много се кефи. Купих й от обикновените,но е музикално. Като се изпишка или изака започва да пее. Явно това много й харесва и като я сложа все гледа да свърши нещо,че да започне да пее. Пък и за мен е по-удобно иначе все трябва да се вдига детето, за да разбереш дали е свършило нещо
Много хитро е измислено, като запее и я вдигам и пляскаме с ръчички

# 140
  • София, център
Да това с пеенето на гърнето може да е стимул  Mr. Green

# 141
Аз си мислех да взема най-обикновено гърне, но това с музиката е добра идея. Основно ще ми е удобно да знам кога си е свършила работата. Дано и на Маги на й хареса, защото четох, че някои бебета се плашели от музиката и ставали от гърнето преди да са свършили всички  ooooh! Laughing

# 142
  • burgas
Добро утро на всички!

При нас смяната на времето се отрази сравнително нормално, е стана с един час по рано и събуди всички с рев, че е гладен, но щом видя кака си и почна да си играе с нея/ та си изчака да му дойде часа за закуска/

Макс вече не лази, а пълзи- при това доста бързо, изправя се и стои  доста уверено, но се притеснявам, че не осъзнава, че е малък и се пуска да ходи, в резултат на което пада и се удря. Аз не се втурвам да го успокоявам, а изчаквам неговата реакция. Та забелязах, че ако се правя, че не гледам той често се изправя и продължава/ ако разбира се не се е ударил силно, когато естествено го гушкам/, но видели ме, че го гледам веднага почва да плаче. Тук се спирам на въпроса с възпитанието- децата могат да бъдат големи манипулатори. Когато родих каката в болницата ни подариха по една малка книжка- та там съветваха да не тичаме при всеки рев на детето на секундата, а да изчакваме поне 5-10 мин./ това в случай, че детето не е гладно, а примерно сме го оставили в кошарата да играе / В книжката пишеше също, че бебетата от новородени свързват плача с мама, т.е. то плаче- мама идва, та затова съветваха да се изчака, за да може бебето да не привиква на тази манипулация.
За лигавото дете, ами за да не стане такова трябва да има правила, който да се спазват и от родителите и от децата/ мисля, че тук и мамите с второ дете ще се съгласят с мен/. Не може единия родител да позволява нещо, а другия да го разрешава- това обърква децата.
Ние с мъжа ми допуснахме някои грешки при възпитанието на Катя/ щерката/, като например, когато стана на осем месеца тя започна да си изхвърля играчките от кошарата и ревеше пак да и ги дам, аз ходих и пак и ги слагах, а тя пак ги изхвърляше- та така се научи да ме прави на маймуна, мъжа ми обаче я оставяше да поплаче и тя си намираше ново развлечение.Имаше разбира се такива гафове и в обратния ред- аз не давам, а той разрешава, защото не знае,  че аз съм забранила.  В последствие неизяснените решения в дадени ситуации/ м/у мен и съпруга/ съвсем объркаха детето. Сега поправяме грешките с много повече усилия и търпение, забелязвам, че детето вече все по рядко капризничи и проявява разбиране.
Макс сега си има режим за всичко, може да ви звучи странно и налудничаво, но той знае, че след закуска си играе сам/ в кошарата/, после спи, а когато се наспи мама идва да си поиграе с него/ на пода/,после идва обяда, пак сън, като се наспи играе сам- мама чисти или готви, отиваме заедно на разходка да вземем кака, щом се приберем яде и ги оставям двамата в стаята да играят/ тук идва и момента паяка да влезе в употреба/, следва кратък сън, а след него тате си идва и всички заедно се забавляваме- после баня- яде и спи/ напоследък не заспива веднага, а си играе сам, защото ние вечеряме/

Тася, може би ти не си разбрала правилно лекарката, като ти е казала, че няма да се уговаряте предварително. Мисля, че е имала предвид- нали свършиха за сега имунизациите, та на която и дата да отидеш ще притеглят и примерят бебчо/ нашата поне това ми каза/ Иначе до годинката се следи всеки месец, а после на тримесечие.

Прасенце , много ти е хубав Бобчо! Има толкова много коса и такива прекрасни зъб-ки Моя нали е почти без коса, а и зъб-ки няма още- та много се радвам на такива бебета.

Много дълго стана, ама да си кажа: за прясно мляко е много рано още!
А за обувките при прохождане ми е болна тема, каката прохождаше с терлици и меки пантофки, та сега имаме проблеми с ходилата. Диагнозата която и поставиха е : еластично плоско стъпало, със скъсено ахилесово сухожилие- проблема за сега е поправим според ортопеда. правим гимнастика на стъпалата, цяло лято тича на вън боса/ у дома също/, сега ходи с обувки тип боти: с твърда подметка и подсилена пета. Този месец сме на контролен та да видим има ли резултат. Ортопеда ми каза, че проблема е възникнал при прохождането.
Трябвало да бъде боса, ама как да стане като беше зима?
Сега се притеснявам и са малкия, когато е в паяка му обувам твърди  обувки, с подсилена пета, ама никъде не намирам такива пантофи. В кошарата е само по чорапки, не мога да го оставя бос/ ама той се изправя и обикаля кошарата/ не знам какво да правя? Чакам контролния на каката и ще питам и за малкия, дано предложи разумно решение.
Извинявам се за дългия постинг!
Лек и приятен ден на всички! На работещите/ много ви се възхищавам!/- лека работа

# 143
добро утро,
Герчо честито ти спане цяла нощ, за разлика от мен, аз съм като парцал, ставах, ставах, ставах, и накрая го взех при нас на спалнята та поспах 2 часа.  Сега заспа и аз малко да почета, много мрънка днес Благито, незнам как ще издържа додовечера.
На всичкото отгоре вчера пускам диска със първите му снимки и неискат да се отворят, направо се разревах.
Вчера и аз като Весето правих упражнения и днес съм цялата схваната. Свалих си килограмите, ама имам много голяма нужда от стягане. Дейзи ако може да кажеш в кой салон ходиш, вече се замислям за Целутрон, че и целулит имам.
Изобщо днес ми е гаден ден от сутринта, поне казвате че ноември ще е топъл, една добра новина за днес.
Целувки на всички

# 144
Благодаря за отговорите,момичета!Ще се пробвам още малко така след кърмене и ако е все така ще опитам преди , но тогава си знам какъв рев и въртене ще настава #Crazy
 neli_iv , и аз съм на мнение ,че така може да я направиш злояда , по-добре наистина едно -две неща да яде с удоволствие , отколкото да я измъчваш .То ти си знаеш най-добре , но така тя може да намрази всичко. Споко и аз все се успокоявам ,че рано или късно ще проядат , няма цял живот на кърма да бъдат я  Grinning
 Аз днес се правя на готвач  chefИмам малко домашни моркови , та да видим може пък на госпожицата манджата на мама по - да й се понрави.Смятам да замразя пюрето във формички за лед , но да питам готвещите мами , колко дълго може да се съхранява така във фризера( че с нашето ядене може и до годинката да има още ) и как размразявате кубчетата след това - в микровълнов или на водна баня?А също  в хладилника във бурканче колко дълго може да престои - както купените ли?
 По -топличък ден от нас Hug

# 145
Веси, при мен ефекта от диетата беше поразителен в началото, но аз нямах кой знае какво за сваляне. След като качих 22 кг по време на бременноста още в родилния дом свалих 14 и 2-3 месеца не мръднах (може би защото кърмех до края на 2-рия началото на 3-тия), след това за 1 седмица смъкнах още 2 кг без диети, а след това като започнах да се храня само вечер за 10 дни се оказах на старите си килограми. В момента почти не обядвам защото нямам време и продължавам да слабея  Sad , което вече не ме кефи толкова, защото съм 55кг. на ръст 177, а и мъж ми се размрънка че съм останала рагу и зъби  hahaha та ми купува витамини и тахани за засилване  Joy . Тъй като ние си бременяхме заедно у дома съпруга ми се оказа около 15+ и започна същата диета за около 2 седмици свали около 6-7 кг., като вечер си ядяхме каквото ни душа иска + биричка. При него килограмите се топяха, защото имаше повече за сваляне, но сега нали си смени работата, а там хората си обядват и си почиват, абе живот си живеят та почна да си папа и почти ги върна (около 10) за 3 месеца.
Целулита ми изчезна само след 2-3 процедури на тангентор, ходих в новата болница на Мазнейкова до нас на бул. България там ги прави рехабилитатор, а единия път ми прави и антицелулитен масаж, само тангентор е 15лв., а тангентор + масаж с твой крем е 25лв.
terina , от къде си купихте музикално гърне, аз не че ще слагам Михаил преди да навърши година, защото след всичките разговори с педиатри и литература, която изчетох на темата се убедих, че е безсмислено, но искам да му купя за по-нататък точно музикално  Wink

Иначе, мами, току що мъжа ми ми каза, че само тази седмица ще е лошо времето и после целия ноември ще е топъл.Страхотна  новина!
това е супер  Hug Констанс, нямаш си идея колко ме зарадва  Hug

# 146
Ей, дано и аз да се похваля след 10дни с такъв успех. Аз постигнах този успех с режима на Златно чудо, но вместо чудото пиех чай с мед. Тогава за 10дни свалих 4-5 кг. Но с продължаване на диетата, спрях да свалям.
А музикалното гърне предполагам, че е това на Бертони
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2046
Аз поне само това знам

Анетка, аз размразявам пюретата, като ги слагам от предния ден в хладилника или ги изважда сутринта на стайна температура. Доколкото знам този начин за размразяване е най-здравословен, като си отстават всичките неща в храната. Иначе аз си мисля, че не е проблем да се дават замразени пюрета и 3-4мес след приготвянето им. А, като отворя домашно пюре процедирам както с купените - до 3 дни. Аз едва ли ще правя повече пюрета, защото Маги след 2 мес ще я записвам на кухня и няма смисъл. За сега имам останали няколко пюрета от тиквички, тиква с ябълки, пуешко, пилешко, карфиол, броколи, чушки и моркови. Купувам и готови, защото моите пюрета са гладко пасирани, а аз искам вече да е по-на едро. Та слагам малко купено едро пюре и малко от моето и така го давам. Освен това съм забелязала, че като не го подгрявам много пюрето и си седи на малки топченца. Същото важи и за пюретата на Ганчев.

# 147
Мерси на всички за отговорите, питах педи, от утре започвам с овеса директно, понеже Али не пие чиста вода какво остава за овесена, ще потърся и тези готови овесени каши. Иначе прасковата беше домашна, а сливата на ХИП, педи каза да й давам Зиртек за пъпките, а после пак да пробвам да й ги дам, както и каза, че не съм в ред да се притеснявам за глутена, че вече сме минали възрастта, ама пък аз се водя по схемите от кърмаческия и мислех да отложа, ама карай нямам избор.

Танита 25 ще ти пиша на лични за салона.

Герчо, как ти завиждам, че си спала цяла нощ. товяа, което казвапш за шейка сутрин няма как да стане, щото нали я кърмя, а тя почти никога не иска да суче сутрин. А и банана не се ли води запичащ. Иначе сутрин й давам или сурова ябълка или сурова круша или мешано, ама няма братче не действа.

Анетка и аз като Веси, имам някои замразени, ама почти всеки ден правя и пресни, в смисъл ако ще слагам морков или картоф или магданоз, си ги правя за деня и бухвам някое кубче тиквичка или тиква. ей такива бъркочи й правя, ама няма кой да ги яде.

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 11:26 от daizy

# 148
Прасенце Бобчо е стахотен с тези зъбки,  ние нали си нямаме още...обривът е странен не съм виждала такъв  newsm78
някой пита за кремче за студено време , ползвам Бюбхен и съм доволна
За запека- една пасирана круша трябва да свърши работа(банана не запича ли)
След 6м. няма проблем с глутена стига да не е алергично детето!
С гърнето трябва да свикват полека-лека , че то от раз няма да стане.
Герчо -поздравления за хубавия сън!
Анетка- аз размразявам в микровеле.
Педито каза , че прясно мляко и кисело може след 6м. , но възможно най-нисък процент.
Констанс - ужасно много ме зарадва с тази хубава новина за временцето , защото от сега вече ме хваща щръклицата в нас!
За диетите и масажите и аз имам нужда ама време няма !
Хубав и спокоен ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 149
  • София
Привет и от нас!
Вече втора нощ ставам по N пъти аз и още толкова мъжа ми. Страшно ми се спи. Зъби ще са. Ох, да се покажат най-после, че и то се мъчи, милото.
Когато Бояна се запече, педиатърката ни препоръча домашно приготвеното зеленчуково пюре да разреждам с вода от овесени ядки. Това беше преди 2 месеца и действаше добре. Пюре на HIPP от кайсия също действа разхлабващо.
И аз съм за обикновено гърне. Да не се заиграва и заседява на него. На баткото беше най-обикновено (то тогава и нямаше нищо по-интересно). Бързо свикна още преди годинката. Проблемът беше, че като свършеше работата, скачаше да става, гърнето залепваше на дупето му и всичко отиваше на килима.  Joy Трябваше да стоя при него и да го пазя да не става сам.  hahaha
Нас времето не ни плаши. Излизаме си добре опаковани, защото в къщи ме побърква, а навън е най-добричкото дете - гледка си и нещо бърбори.
Килограмите са ми болна тема - все още +15. Ще се боря. Доскоро каквото и да правех изобщо не мръдвах надолу. Като спрях да кърмя и ми дойде М, без много усилия съм -3.
Преди няколко дена си сложих спирала, днес съм на контролен преглед. Надявам се всичко да е ОК.
Хубав ден и послушни и ящни бебоци.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт