МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 108
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • София, център
veselina_s_p нещо има разминаване с моите проучвания за замразяването и размразяването! newsm78

Ако знаеш английски прочети това:

USDA Freezing Guidelines http://www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/Focus_On_Freezing/index.asp

Freezing Prepared Foods http://www.uga.edu/nchfp/publications/uga/FreezingPreparedFoods.pdf

Freezing Food from NDSU http://www.ext.nodak.edu/extnews/askext/freezing.htm

Do's and Dont's of Freezing http://www.aces.edu/dept/extcomm/specialty/freezing_foods.html

Food & Nutrition - Storage & Freezing from UIUC http://www.solutions.uiuc.edu/directory.cfm?series=3&cat=13&Parents=0

American Frozen Food Institute http://www.affi.com/

С две думи , всичко полезно се запазва в храната САМО ако се замрази веднага след приготвянето и след това се размрази в хладилник, микровълнова или на водна баня....така описаното от теб размразяване ( на стайна температура ) се отрича!Идеята е бързо замразяваш, бързо размразяваш ( от което правило бяга само хладилника, но там пък става при определена температура, което е позволено! )

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 11:44 от adiland

# 151
  • Русе
ДОбър ден от нас  Hug
Ходихме днес на контролен преглед 8.400/ 70см., качила е само 0.200кг това се дължало на по ниския хемоглобин и на това че бебата е много активна. Педито каза че няма нищо притеснително щом си хапва добре. Изписа ни един сироп който трябва да давам всеки ден, но рецептата остана в баща й и сега немога да кажа как се казваше точно  Embarassed
И на нас смяната на времето не ни се отрази  Grinning
Направих и крем супа с пилешко месце и сега я чакам да се събуди,че да видим  дали ще я яде   chef
Като гледам навън се позатопли, значи може да ни огрее някоя разходка  Grinning
Слънчев ден на всички

# 152
 Здравейте отново. Относно нашето хранене, знам, че мога да я направя злояда, но с това разстройство, трябва да яде запичащи храни, за да се оправи. Тъкмо се зарадвах, че ще пак ще започна да захранвам и пак слуз в изпражненията. Та си оставаме на ориз, картофи и моркови+Смекта. Надявам се скоро де се оправи, защото тези твърди храни, които й давам ще й израснат на пъпа. Сигурно са й втръснали и за това отказва да ги яде, защото преди да се разболее беше по-склонна да яде пюрета.

# 153
veselina_s_p нещо има разминаване с моите проучвания за замразяването и размразяването! newsm78

Мда, явно и в това отношение, както и в много други, теориите постоянно се обръщат на 180 градуса Thinking Аз доста отдавна не съм чела по въпроса. Но пред точно обратното се препоръчваше - да се размразяват храните сами без да се слагат в микровълнови, да се готвят замразени и подобни. Макар, че аз си слагам замразената царевица и магданоз направо в манджата. Значи без да искам са улучила варианта, който се позволява и при двата начина - в хладилника  Grinning

# 154
Привет!

Констанс това е супер новина за времето  Hug Веднага ми се оправи настоението Wink
Веси, аз ходих на такива масажи 15 пъти - всеки божи ден, по 1 час, яко мачкане - чак синини получих. Масажа се прави само с ръце и най-обикновено антицелулитно масло на Икаров. В интерес на истината боли но само първите 2-3 пъти, после е приятно. Цената е 15 лева на масаж,  ако се предплатат иначе е 18 лв където аз ходя. След тези 15 процедури се ходи 2 пъти в седмицата и след това веднъж седмично за да се поддържа резултата.

Прасенце - каква хубава усмивка има Бобчо Simple Smile Колко много зъбки си имате - ние нали сме само с едно за сега което почти не се вижда...

# 155
ЗА антицелулитните - в студиото,кьдето ходя са 20 лв на масаж,но аз нали сьм с отстьпки там та за мен е 9 лева. Ходи се през ден в продьлжение на месец. След това 1 пьт седмично. Мислех сега да се запиша,но  го оставих за пролетта.

Да ви се похваля -днес се записах на шофьорски курс. Стискайте ми палци. Hug

# 156
eli101,Darling,Zory мерси за комплиментите Hug
Ели 101 а Макс протестирали срещу режима  newsm78аз много искам Бобчо да играе отвреме на време сам но той не е съгласен newsm78
Дейзи аз също,като Адиланд, знам ,че Дуфалака не е лекарство  newsm78

милички в тия книги за бебета,които четох пише ,че към 8мия месец си избират някакъв преходен предмет (наричат го гугу,лялю и т.н.)който играел роля на приятелче на бебока и чрез него бебето възприемало по лесно отсъствието на майката,мъкнело си го с него и се успокоявало с него.кажете моляви при някое от вашите бебочета има ли предпочитание към някоя играчка,защото Бобчо още не си е избрал гугу а аз много искам и се надявам,че ако си хареса нещо такова леко ще ми улесни положението newsm78

# 157
Ето една прогноза за ноември:

Най-високите температури през ноември ще бъдат между 18 и 23 градуса, а най-ниските - между минус 10 и минус 5, по Черноморието - около минус 3 градуса. Това съобщи ст.н.с. д-р Латин Латинов, метеоролог в НИМХ-БАН.

През ноември се очаква средната температура в равнините да бъде близка до нормалната за месеца, която за Северна България и Тракийската низина е между 5 и 8 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - 8-10, за високите полета - между 3 и 5 градуса.

В планинските райони температурата ще бъде по-висока от нормалната, която е от минус 4 до плюс 3 градуса. Сумата на валежите ще бъде по-малка от нормалната за месеца - ще бъде сравнително сухо. Нормата за равнинната част на страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а за планините и южните райони - от 70 до 100 литра на квадратен метър.

През ноември ще преобладава облачно и мъгливо време. Слънчевите дни ще бъдат между 5 и 9, което е повече от нормата, а облачните - около 10.

Дните с мъгли ще бъдат между 7 и 10, в Северозападна България и западната част на Тракийската низина - до 15. Най-голяма вероятност за валежи има в средата на първото десетдневие, около 13 ноември, около 20-ти и в края на ноември.

Сравнително топло ще бъде през повечето дни на първото десетдневие и около 16 ноември. Студено ще бъде в края на второто и през по-голямата част на третото десетдневие, прогнозира синоптикът.

Вики още спи и май няма да успеем да излезем и следобед.
Prasentze, ние още си нямаме такова гу-гу.
Целувки от нас

# 158
Прасенце и аз точно това чета сега за този любим предмет или играчка - моята девойка няма все още такова нещо, но примерно вечер докато я храня задължително си държи в ръцете една бархетна кърпа и си я гушка и мирише

# 159
  • София
Здравейте,милички! Hug
Ние сега се прибрахме от кратка разходка.Имаше много силен вятър и след половин час обикаляне между блоковете в Люлин се прибрахме.
Прасенце и ние още си нямаме любима играчка,с която да заспива и гушка.Много е сладичък Бобчо!
Креми, успех с шофьорския курс!Аз моя го влача вече година и половина,имам да взимам две кормувания и изпитите Embarassed,но сега съм седнала да решавам листовки,когато Дани ми позволи и до края на годината трябва да приключа и аз с него.

# 160
Здравейте!

Напоследък нямам време да пиша и вие сте изписали почти цяла тема.  Whistling

Смяната на времето и на нас не се отрази. Само вечер промрънква като стане 19.30, после се заиграва и така. Иначе Кристина си обикаля кошарата от около седмица насам. Само че пада като дъска назад - без да се прегъва  Shocked И не знам какво да правя. Страх ме е да не си удари главата. Ние сме със сглобяемо легло и нямаме решетки, но знам ли... Гледам да има само меки играчки вътре, за да не се нарани на някоя по-твърда.

Успешен ден на всички  Hug С четенето ще наваксвам когато мога.  Thinking

# 161
И Маги си няма някоя играчка, на която да се радва чак толкова. Има някоя и друга, които много й харесват и си играе доста усърдно с тях, но чак пък да не може да живее без тях не е.

И ние днес се разходихме за о/о час и преди малко се прибрахме. Маги даже успя да дремне малко, но се събуди, като излезнахме близо до улиците. За този час направо умрях от студ нищо, че беше слънчево  cold

Герчо, Иван хареса ли днешното странно меню на кухнята? Аз се позагледах да взема някое и друго пюре от по-едро смляните и установих, че май тези на Гербер най-ми допадат. Не са чак толкова на едро, като Нестле и ми изглеждат по-подходящи за нас. Сега чакам татито да вземе заплата и отивам да пазарувам  Money Поне, като тръгна на работа ще се свърши с това чудене как точно да наместя парите, та да има за колкото се може повече неща Tired

# 162
  • София, център
И ние се нямаме гугу ( додо ) , само всеки с който сме се виждали знае , че Мария заспива винаги с една калъфка ( от нейния спален комплект ), мятам и я на главата, тя я взима, разглежда я и си я слага на очичките и заспива! Е не винаги ... е толкова примерна! Mr. Green

И аз излязох днес за 1 час, еееее много е студено!Направо замръзнах и се прибрахме!

Аз преди колко четях като прасенце ( за бебетата по възрасти ), нещо съм преустановила... пишеше интересни неща!

# 163
Здравейте, ние днес излизахме сутринта за 1 час и сега за още 1 поизмръзнахме /особено аз/ но няма как вкъщи цял ден не се издържа.
eli101 ти ме разби с този режим  Shocked и всеки ден правите това така ли? Аз явно съм с много грешна представа за режим  newsm78 за мен това което се свързва с тази дума е да давам на Алекс да яде в някъкво определено време + / - 1 час иначе не бих издържала да правя всеки ден едно и също  Crazy
Иначе и Алекс няма любима играчка той всъшност не обича да играе с играчки харесва обувки ,близалки, лъжички и някъкви такива, а Симона никога не е имала любима  Thinking или поне не толкова че да я помня.Иначе и той не се кефи много да е сам ,но не държи някой да играе с него а просто да има присъствие в стаята /метнал се е на мен и аз мразя да съм сама  Grinning/

герчо ,не съм се сетила да пусна датата и часа за диетата аз вчера за първи път я правя. Запалих се от моя приятелка която така свали 10 кг. за около 3 месеца и тя ми казва кога е. Аз вече ще ги пиша часовете пък който може и иска да я спазва 

# 164
Аз вече ще ги пиша часовете пък който може и иска да я спазва 

Пиши,пиши Wink

Общи условия

Активация на акаунт