МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 076
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
  • София, център
Мацки внимавайти с обикновенните бисквитки и корнфлейкс-а, защото на много места попадам на прословутото изречение:МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ СЛЕДИ ОТ ФЪСТЪЦИ, ЯЙЧЕН ПРАХ....

Аз днес дето се точех да изляза в 9.30 часа, за консултация и айде на срещите и в парка! Майка ми и баща ми имат годишнина от сватбата и сме на обяд от 13 часа! Естествено ще се наям за 15 минути, ще си побъбря за още 15 и ще дойда в парка... че имам да черпя Констанс едно кафе Mr. Green...! Но това значи че ще бъда в парка около 14.30 часа!

Ние сме 8.300 гр. и сме 69 см.... сложиха ни противоХепатитната и естествено Мария рева якоооооооо, освен това и шибнах главата докато я събличах в кабинета...абе мани мани!

Ger4o не си сама и моя мъж има много готини изцепки  Mr. Green...

# 31
Здравейте момичета Hug
Тася, чудесна си както обикновено  Peace
Отдавна не се включвам, с по-малко време разполагам, но сега няма как да не се пооплача - вчера настинах, сега съм с хрема и болки в гърлото, по всяка вероятност и Бобчо прихвана хремата, за 1 път ни се случва и се страхувам много, на всичко отгоре ми е и не добре и се чувствам виновна, че въпреки носенето на маска го заразих милия.
Престраших се да го оставим за 1 седмица при бабата, но както изглежда няма май да стане, та и работата се отлага, направо ми е мъка и ми се къса сърцето.
Обадих се на педито, която както повечето май предпочита по телефона да лекува, каза да му купя капки Виброцил и Вит С, както и физиологичен разтвор. То ние минахме преглед преди 2 дни, на 8 месеца Боби тежи 9.2 и е пораснал с 4 см - 72 см е сега.
Не зная как ще се храним с този течащ нос, оле ужасно!
Иначе и нашия се изправя сам, дори се държи само с една ръка понякога, ходим на разходки, използваме хубавото време, но ето че много хубаво не е на хубаво!
ПАЗЕТЕ СЕ  Hug

# 32
 Ger4o ,това което може да му е било на Иван сигурно е инвагинация. Знам какво ти е било, защото преди няколко дена и Али беше така посред нощ. Надявам се да не ти се случва отново, но ти не пробва ли с Панадол, защото на малката това й помогна.

# 33
Всички болнички бьрзо да се оправят,че  cry

Да ви разкажа-вчера се сьбрахме около 6-7 бебока в махленската градинка. Някой извади една синя топка и настана една радост,едно ритане,едно пищене Joy Joy Joy Всичките ни бебета са в процес на прохождане и едвам стигаха топката.И нали само моето е момченце(уж футболист ще става) ,ми не можа да докопа топката милия от тия женуря Joy Joy Joy . Картинката беше уникална 6-7 преведни на две мами дьржат 6-7 пищящи бебоци и една синя топка. Ох,много ни беше хубаво. Heart Eyes

Мисля, да купя вече каишки за прохождане. Направо не си усещам крьста вече. Някой ще ми препорьча ли ? Какви точно трябва да са.

# 34
Привет мами!

Prasence миличка  недей така да се обвиняваш, все пак трябва и да се ранообразяваш, няма смисъл да се чувстваш гузна от това, просто Бобчо е свикнал да бъде само с тебе и изглежда ще му е малко по-трудно. Горе-главата  Hug

Аз въпреки че я гледа майка ми и звъння непрекъснато да ми докладва Simple Smile как минава деня на малката. И аз се чувствам гузна, като я оставям за да излезна и да се забавлявам (което се случва често), но знам че е в сигурни ръце и нямам причина да се притеснявам

# 35
Мда, забравих и да кажа кво каза педито за проходилката... Като и казах, че вече има втора и едната вече се счупи и тя ме погледна накриво и ми каза, че затова детето не прави крачки и не стои изправен самичък щото е свикнал да има опора в проходилката и това не било ходене, а пързаляне и че със сигурност ще пищя за направление за ортопед след някой и друг месец щото с едното краче щял да стъпва накриво /това дето се оттласквал с него/ и това се случвало при всички бебета,дето ползвали проходилка... малееее, като го чух това направо толкова гузно ми стана и закарах детето при мама за пръв път без проходилка. Та по този повод вече крачещите бебчена на зоуи и на кремена - вие ползвате ли проходилки. Други мами, дето дзецата им вече вървят също да кажат, че сега не се сещам. В интерес на истината може и да е права, защото иван на 4-5 месеца стоеше на крака също толкво стабилно, колкото и сега. Тоет за 4 месеца нямаме кой знае кво развитие...
Сега като и звъннах на мама ми каза, че още спял и не бил ял нищо. След големия екшън през нощта е ял само 110 мл мляко /каза да давам хипоалергенно, че да не натоварваме стомахчето сега и той не го хареса особенно - то ми се стори едно мазно такова.../ и като заспа към 10-11 още не се е будил. Та незнам кво ще правим тази нощ. Мама отказва да го събуди, защото според нея като не си е взел нощния сън сега трябва да навакса, а аз съм на другия край на София и изобщо... Свило ми се е сърчицето. На всичкото отгоре баща ми е събрал долна и горна граница на кръвното, а той е с доста сериозна сърдечна операция, та сега ги изюрках моментално да викнат лекар...
Абе днес ми е най-каръшкия ден....

# 36
Герчо, аз точно поради тази причина не слагам Маги в проходилка. Може и да я сложа след о/о 1-1.5 месеца, когята предполагам, че вече ще се опитва да прави стъпки. Но не съм много сигурна, че и тогава ще я сложа Thinking Тя за момента не пристъпва, а само се изправя и си седи права.

# 37
Ger4o, Михаил стои прав, но с моя подкрепа естествено, слагам го в проходилка от няколко седмици въпреки всички протести от страна на ортопедите. Прави опити за крачки, но доста несинхронизирани. На всичките ми приятелки децата са слагани в проходилка, а тичат като бесни сега без никакви проблеми.
Доколкото разбрах твоята проходилка е същата като нашата на бейби комфорт, която става и на люлка, а тази педиатърката ни я видя преди 2 дни (идва до нас под тревога, защото на майка ми и се сторило, че Мишел се е обринал, после май станал на петна и накрая се оказа, че му нямало нищо) и каза, че е ОК, само да не го държим много дълго в нея. След като си поигра с него каза, че според нея съвсем скоро ще проходи така че едва ли проходилката му вреди  Wink

# 38
гер4о аз никога не съм слагала Дани в проходилка,според мойта педиатърка са опасни,заради падания и забавят прохождането и са по скоро за олеснение на майките,та така. Hug

# 39
Алекс също седи стабилно прав и прави крачки като се държи сам за леглото. В проходилка не съм го слагала и не мисля да го слагам защото освен проблеми с краката води и до нестабилност на тялото. На моя приятелка детето от това че бута проходилката беше свикнала да си държи тялото напред и когато я пуснеха без проходилка тя не се ориентираше и оттласкваше тялото напред и след това уж тръгвайки с краката падаше директно по лице. Разбива си носа поне 4 пъти. А и в доста държави проходилките са абсолютно забранени дори да се продават та си мисля ,че може би има защо да е така.

# 40
На моя приятелка детето от това че бута проходилката беше свикнала да си държи тялото напред и когато я пуснеха без проходилка тя не се ориентираше и оттласкваше тялото напред и след това уж тръгвайки с краката падаше директно по лице. Разбива си носа поне 4 пъти.

Между другото мами с по-голями деца са ми казвали, че от въпросните каишки за прохождане се получавал същия ефект Thinking Детето нямало правилна стойка от тях /наклонено напред/ и не се научавало да пази равновесие добре без каишки. Така, че те се ползвали, когато детето вече имало някакви изградени навици за ходене и се държало стабилно изправено. Така, че явно няма да минем без болежките в кръста  Mr. Green Да направим една поръчка на едро на Космодиск, може да ни направят отстъпка  Mr. Green

# 41
Започвам да се замислям дали да махна проходилката

# 42
За проходилката-слагам го вьтре за не повече 1-2 часа на ден. ПОвече май седи в бьнджито,но взе да му омрьзва. И аз сьм чувала за тези проблеми с проходилките и внимавам. Но това за каишките не го знаех newsm78 СЕга се чудя да купувам ли да не ги ли купувам.

Веси пишете ме и мен за Космодиска. Mr. Green

# 43
  • Варна
Преслав много рядко го слагам в проходилката и за не повече от 20-30 минути. То му и омръзва. А тези каишки на мен са ми много странни. Като кученца ми изглеждат децата с тях.  Mr. GreenЗа сега нямам намерение да купувам, по-нататък ще видим. Thinking

# 44
На моя приятелка детето от това че бута проходилката беше свикнала да си държи тялото напред и когато я пуснеха без проходилка тя не се ориентираше и оттласкваше тялото напред и след това уж тръгвайки с краката падаше директно по лице. Разбива си носа поне 4 пъти.

Между другото мами с по-голями деца са ми казвали, че от въпросните каишки за прохождане се получавал същия ефект Thinking Детето нямало правилна стойка от тях /наклонено напред/ и не се научавало да пази равновесие добре без каишки. Така, че те се ползвали, когато детето вече имало някакви изградени навици за ходене и се държало стабилно изправено. Така, че явно няма да минем без болежките в кръста  Mr. Green Да направим една поръчка на едро на Космодиск, може да ни направят отстъпка  Mr. Green

Да кайшките са почти на същия принцип и е много възможно наистина да се получава нещо такова.Аз лично със Симона не съм ползвала защото ортопеда при които ходехме каза че ставите и мускулите са готови тогава когато детето се справя само, та не съм я държала почти никога /и кръст не ме е болял  Laughing/ проходи си без чужда помощт  и така мисля да направя и с Алекс.

Общи условия

Активация на акаунт