Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

  • 12 423
  • 562
  •   1
Отговори
# 30
  • Paris, France
  • Мнения: 9 154
Проблеми с щз няма, правих изследвания преди два месеца. СПКЯ имам.

А липсата на цикъл на СПКЯ ли се дължи или си влязла в хипоталамична аменорея заради кетогенното хранене? Защото ако е от СПКЯ, излизането от кетогенна може да те влоши. Т3, FSH и LH какви бяха като ти спря цикъла?

Магнезий, селен, йод, цинк, В витамини, инозитол и фолат приемаш ли? Какви са ти нивата на Д3 и Б12?

Експериментът ми се провали. Приятелките на дъщеря ми не пожелаха да идем в парка, че било горещо и решиха да не излизат. Е, тъкмо утре ще се наплюскам още по-яко 🥳. Язък, че довечера трябва да върна глюкомера. Засега не съм яла, защото нищо не предвидих, че нали щяхме да излизаме. Довечера сме канени на ресторант, но не мисля да ходя. Без глюкЮмерЯ е безсмислено 🥳. Като ще се хабя, поне да е с научна цел.

Рися, знам колко ти е трудно. При много наднормени мазнини инсулинът не пада достатъчно, дори при пълен глад. С времето, обаче и със свалените кила ще започне да пада, споко! Аз отслабнах точно преди 44 ми РД. Преди това мислех, че ще си ходя гладна и дебела. Дебелеех на 1200 калории дневно. С правилната диета набързо свалих всичко, но и нямах много за сваляне. Възрастта не е пречка. В групи съм засичала отслабнали на 58 и 65 години, като от ученички са били над 100 кила. Има надежда. Само гледай да сваляш КЗ и да не ядеш като е над 5, нищо, че не ядеш ВХ.

# 31
  • Мнения: 1 347
А липсата на цикъл на СПКЯ ли се дължи или си влязла в хипоталамична аменорея заради кетогенното хранене? Защото ако е от СПКЯ, излизането от кетогенна може да те влоши. Т3, FSH и LH какви бяха като ти спря цикъла?

Магнезий, селен, йод, цинк, В витамини, инозитол и фолат приемаш ли? Какви са ти нивата на Д3 и Б12?

Нередовния цикъл ми се появи след като спрях да кърмя. От тогава съм и на кето. До юни тази година, когато след като не откриха проблем в щитовидната, установиха спкя. Имам и микроаденом на хипофизата.

Витамин Б12 и Д не съм изследвала.

Пия магнезий, витамин б12 и инозитол.

Когато включих въглехидрати 100-150 грама дневно цикъл се появи, но излезе това.

# 32
  • Мнения: 15 834
Ако взимаш Б12, на следващите изследвания си провери желязото.

    # 33
    • Мнения: 13 968
    Благодаря за темата!

    Искам да попитам момичетата, които ползват "острилките" за зеленчуци
    Имам и аз подобни от лидъл


    Как използвате и нарязване докрая тиквичките, например ?
    При мен нещо не се получава и дават фира.

    # 34
    • baile átha cliath
    • Мнения: 2 008
    Благодаря за темата!

    Искам да попитам момичетата, които ползват "острилките" за зеленчуци
    Имам и аз подобни от лидъл


    Как използвате и нарязване докрая тиквичките, например ?
    При мен нещо не се получава и дават фира.
    Е то и при мен накрая остават 2-3 см тиквичка дето обикновено я накълцвам с ножа и я запържвам с останалите зеленчуци.
    Ей БоШке, сготвих ориз от карфиол - да ви кажа, аз в тоя живот мога да мина и без тая изгъзица Joy стори ми се отвратителен. По-скоро мога да ям от тоя конджак ориза отколкото от този.

    # 35
    • Мнения: 14 318
    Mоята в точно като показаната на снимката. По принцип, без значение с какво правиш "спагетите" някакъв остатък винаги ще има...Специално с острилката...подбирам тиквички които да пасват добре, ако имат и малко дръжка може и да остане накрая само дръжката. Можеш да набодеш с вилица, но пък тогава ще трябва да внимаваш да не повредиш острието...Аз не се притеснявам от остатъците, съхранявам ги във фризера за крем супа или в хладилника за друго ядене. Или наситнявам за соса за "спагетите". Нищо не хвърлям. Имам и белачки от този тип:

    Попи, така мислиш, защото не си пробвала пълнени чушки с карфиол и кайма 😃

    # 36
    • baile átha cliath
    • Мнения: 2 008
    Ако трябва да ги сготвя и да ги изхвърля както стана днес с ориза, хич няма да ми е хубаво. Моят мъж дето е печка Перник и яде всичко, каза, че това най-добре да заминава в коша.

    # 37
    • Мнения: 14 318
    А как го сготви? Защото вкъщи дори не разбират, че ядат пълнени чушки с карфиол и кайма, мислят си, че са с ориз и кайма (че даже им харесват и повече). Аз лично, винаги съм предпочитала пълнените чушки постни, с ориз и кайма никога не са ми харесвали много, но с карфиол и кайма ги обожавам.

    # 38
    • Мнения: 13 968
    Dolce, такъв тип белячки не мога да намеря,  скъса се да търся.
    С вилица не става,  но ще ги слагам във фризера за супа, например.

    # 39
    • Мнения: 14 318
    Верче, моите са от Т-маркет, бяха намалени на 1,50- 2 лева, с оранжев стикер. Мислех, че цената е за 1 брой, но се оказаха вързани с пластмасово "конче" и с общ етикет. Взех ги основно заради белачката за "спагети". С две думи, имам толкова джаджи за зеленчукови спагети, че използвам която искам- според настроението 😅

    # 40
    • Мнения: 21 422
    Долче, я обясни как ги готвиш тия чушки с карфиол и кайма.
    Че мен нещо ме няма в пълнените чушки. Все са ми ги готвили.
    Леле, тоя карфиол докато го наситня...Grinning
    И колко кайма слагаш?
    Я обясни хубаво как правиш плънката.

    # 41
    • Габрово
    • Мнения: 4 617
    Моята такава белачка е от първия магазин за домашни потреби дето ми се изпречи когато ми скимна че искам... Даже е една двустранна, от едната страна бели нормално, а от другата прави такива тънки като спагети. Влязох, питах имат ли белачка за жулиени, изровиха ми я от нейде и си я взех и си заминах Grinning Дали имаше и 2 лева, не помня вече.
    Бързо се наиграх и с нея, ама това е друга тема. Отначало беше голям ентусиазъм. А сега повече за укаса режа такива неща Grinning

    Елора, недей така бе душа - карфиола в чопър или го стържеш на едрото ренде, то да няма с ножа да го ситниш... ей това вече не знам колко скучно трябва да му е на човек.

    # 42
    • Мнения: 15 834
    Аз въртя в блендер (чопър както казва natka не се сетих за името), ако ми трябва наситнен зеленчук - най-често лук, че много люти. Купих си един специално за лука. Прави го на ситни парчета. Сигурно и на пюре ако го въртя повече, но наситнен за манджа става перфе.

    # 43
    • Мнения: 21 422
    Вярно бре, чопър Grinning
    Сега Долче давай рецептата.

    # 44
    • Мнения: 14 318
    Елора, малко на око ги правя...Приготвям си карфиола (това е най-досадната за мен част). Или врътвам в чопъра не знам си колко пъти- защото чопърът ни не е с голям капацитет, или настъргвам, имам даже и ел. ренде- но с всичко ми е досадна тази част, защото ме влудява когато се разхвърчат малки парченца карфиол насам-натам. Но не отнема иначе чак толкова време тази процедура. Да не те плаша 😃 Да речем, една глава карфиол правя на "ориз". За плънката запържвам в мазнина (мас, зехтин) нарязан лук, морков, може чушка. Понякога слагам и малко праз или целина- не е задължително. Добавям каймата- около 400-600 грама примерно- смесена с малко студена вода, за да стане по-лесно на "трохи". Като се позапържат леко каймата и зеленчуците, добавям червен пипер и почти веднага слагам малко вода и карфиола. Може и доматено пюре малко, ако обичаш. Разбъркваш няколко пъти колкото леко да се бланшира карфиолът, слагаш сол и другите подправки (черен пипер, чубрица и друго ако искаш). Тънкостта тук е да не прекаляваш с водата, защото карфиолът няма да поеме толкова вода колкото ориза, а даже и малко изпуска. Тоест, добавяш още вода после- само ако е нужно. Каквото количество ти е плънката като сложиш карфиол, горе-долу такива ще си остане и после. Подготвените чушки пълниш, ръсваш леко мазнина и 1 пръст вода в тавата и печеш във фурната. Може и в йенски съд, в гювеч с капак. Ако ти остане от плънката, може да я поръсиш около чушките. Не слагам капачета на чушките, не слагам брашно там където е отворът- по принцип, нищо от плънката не ми излиза извън чушките...Описвам доста подробно, но принципно ми е по-лесно, отколкото с плънката от ориз- защото тук няма съотношения ориз:вода.
    Аааа, Натка, аз няколко пъти и с ножа съм наситнявала карфиол- не е чак толкова трудно да ти кажа 😆 Но мен си ме дразни като почнат да хвърлят малките парченца и да се търкаля по маса, по пода...но то това се случва и с рендето, и с чопъра...Най-чиста работа е май със замразен карфиол на розички, оставям леко да се поотпусне и после в чопъра или в блендера...Иначе да, тези белачки ги срещам доста често и аз, не са нещо специално.
    П. С. Последния път когато правих така карфиол си казах, че като му дойде сезона ще се жертвам наведнъж да наситня няколко глави карфиол и после само да си взимам от пликчетата от фризера 😁😁😁

    Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 22:03 от dolce miele

    Общи условия

    Активация на акаунт