Няма шест, пет- НОЕМВРИЙКИ идва нашия ред!!!

• 12 588
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
grig и аз съм с теб,май ние ще си останем последни...всички мами ще родят преди нас  smile3518
А относно "талийката" ми е 104см доки каза че имам много голям корем,но и бебчо си е едричък.Височината на матката ми пък е 37см  newsm78 това много ли е ?
Иначе като килограми през целия 8-ми месец съм качила има-няма 500гр и май не са се лепнали на мен , а на "бебочко" -както вика моя мъж!
За Тина Киркова- и аз съм се запътила натам...има ли мами около моят термин 30.11 които смятат да раждат там? Че и по рано...аз живея на 5 крачки от болницата и ако някоя мама има от нещо спешно нужда с удоволствие бих и помогнала!
Лек ден на всички!!!!!!
 smile3525

# 121
  • София
О, това на Халил Джубран е много хубаво, знам го, ама мерси, че го сподели с нас Peace

Мони, какви са тия 28-29 градуса бе??? Тия не са добре!!! Не мисля да правя сауна вкъщи, не ми се вижда нормално. По принцип големите температурни разлики не са добри. Т.е., ако е лято и времето е такова - ок, ама когато навън е 5-10 градуса да правиш вътре 29 не ми се вижда добра идея. Е, аз съм отгледана доста спартански, нарочно, и съм бая здрава, да чукам на дърво. Смятам и моето дете да гледам по този начин.

# 122
Здравейте мами!!! Честити рожби на всички, на които не честитих лично!!! Да са ви живи и здрави!!!  bouquet  bouquet Надявам се да ми работи вече РС-то..Макар, че днес ме понаболва ниско долу коремчето и ще ходя Док да ме прегледа - дали няма да се раждаме Laughing
   Ще ви чета довечера...Направо се просълзих като отворих форума..Толкова ми липсвахте, че и в момента си поплаквам, Рени ме информираше за вас, но си е друго като си побъбрим и си честитим "очи в очи"...Много късмет ви желая..До довечера! newsm51 newsm51

# 123
Еееееееееееееееееееееееее, най - накрая! Добре дошла отново сред нас, karil! Hug Flowers Rose и ти ни липсваше на нас...надявам се и ти пожелавам никакви проблеми вече с РС-то  typeuu...ама нека и бебо да задържи малко...да не бърза да излиза, че да можем да ти се порадваме... Heart Eyes

grig, благодаря, че сподели стихчето с нас...  bouquet

# 124
  ДОБРЕ ДОШЛА,KARIL Hug  bouquetНаистина ни липсваше,не сме те забравили,естествено HugКакво каза Док-как е бебчо?
  Мони,благодаря ти за информацията-поне за мен беше много полезна Peace
  Григ,много е хубаво стихотворението  bouquet
  Спокойна вечер на всички PeaceНе се шашкайте Wink

# 125
  • София - Дианабад
Добре дошла на мама Есма - много целувки и на близначките  ylinfant  ylinfant! И аз бих искала да прочета за Тина Киркова - смятам да раждам там и ще бъде полезно на всички, които сме се насочили към тази болница.
Радвам се, че и Карил вече е сред нас и ще ни съветва нас, младите мами.
София, мисля, че температурата в стаята при къпане трябва да е по-висока с 2-3 градуса, тъй като бебето се разсъблича и е естествено температурата да е по-висока. Т.е., ако го гледаш при 20 градуса, то при къпане трябва да е около 23, ако го гледаш на 22-23 градуса, при къпане да е около 26 и така. Ако не е така, моля мамите с опит да споделят.
Между другото, напоследък не съм виждала Фъстъчка. Дано всичко с нея да е наред и скоро да се включи.

# 126
sdsm-moni, Благодаря за подробната информация! Мисля че ще е много полезна за мамите без опит.
Само ми се иска да споделя и някои неща, които ми хрумнаха докато четях.

Много скоро започва физиологичната жълтеница и когато нивото на билирубина е високо на бебчо му сде прави фототерапия за няколко часа през които то може да се кърми и през 15-20 мин. му се дава вода с глюкоза. Тази фототерапия е в нещо като кувьоз с тъмни очила.
При много силна жълтеница (Бобо беше с такава още от 2 ден след раждането) най-важното е да се кърми много и често. Колкото може повече, колкото иска детето.
Тези нагревки/облъчвания с лампа помагат доста, не се стряскайте ако се наложи.
Водата с глюкоза или захар при жълтеница (в Бг все още дават на бебето подсладена вода и след това до към 6 месец) не се препоръчва вече, доста остаряла практика е. Така че моя съвет е да я пропуснете - и в болницата и в къщи.
След изкъпването (стаята трябва да е затоплена до 28-29 градуса, а водата 37-38, като в началото трябва д а е с 1-2 градуса повече, защото тя изстива много бързо, докато съблечем и приготвим детето) бебко се слага в хавлийка с направена шапчица (те всичките, които се продават са такива) И В НЕЯ Е ХУБАВО ДА СЕ СЛОЖИ ТЕНЗУХЕНА ПЕЛЕНА, с която по-лесно се правят фитилчета, за да се обработват критичните гънки

Тук ми се струва страшно висока температурата на стаята за къпане на бебето. Според мен 25 градуса е максимума. Но това и вие сами ще усетите, като му дойде времето.
Това за тензухените пелени е страшно полезно. Наистина - страшно добре попиват влагата от всички гънки. Снабдете се с поне 5-6 тензухени пеленки и още толкова по-плътни (за под главичката при спане, при уригване, за забърсване). Страшно полезни неща в първите 7-8 месеца.

Карил,
Добре дошла! А чувалчето е разкошно! Меко и топло и точно каквото го исках! Благодаря ти! Много!

# 127
  • София
Есма, Карил, добре дошли отново сред нас!!! Ама как се появихте едновременно мамите с близнаци..... Mr. Green
Мони, благодаря и аз за информацията. Със сигурност ще е полезна. Peace
Хайде лека и спокойна вечер, че после ще ги търсим такива Party

# 128
Да благодаря и аз на Мони за лекцийката, много полезна   bouquet
Grig,  благодарим за стиховете, нещо подобно беше написал и Паоло Коелю ...
Добер дошла на Карил, мама Есма и близначките, да растат здрави и да слушкат много мама Simple Smile
Коремчето не съм го мерила вкъщи имаме само ролетка  Rolling Eyes  Днес на консултацията видях за трета порена седмица, че не качвам килограми, а бебка от 2700кг преди две седмици, сега "излезе" 2540кг. Дкотора каза, че имало отклонения в апарата, но все пак дори и да не е отслабнала (което е невъзможно), защо не наддава (и см на корема ми не били мръднали). Чувала съм, че в деветия месец може дори да се свалят килограми, но дали са нормални тези резултати и както казва доки, че всичко е наред?  newsm78
Уфф, колкото и да се успокоявам, по някое време ме "настига" неква обезпокоителна мисъл .. много е  нахална като конска муха. Искам да я  #2gunfire, ааамаха!

# 129
                       Момичета,поздрави от Цветина и благодаря за подкрепата.Утре ще и разкажа за какво си пишете. Laughing  Twisted Evil

# 130
Chapelita - не се притеснявай с теб сме на един термин, ако това ще те успокои мога да ти кажа, че при мен показанията са за 2300 до момента, но аз не се притеснявам особено имаме още време все пак около 3 седмици през които бебоците по принцип надават най-много и могат да сложат спокойно поне до 3 кг. така че споко. Плюс това тъй като  ще ми е трето раждане мога да кажа че има жени като мене които по принцип раждат дребни деца - първото ми се роди 2300 а второто 3150 и двете износени до последния ден даже баткото е преносен с 5 дни, важното е да са здрави, ела сега да видиш какъв мъж ми е станал големия дето приличаше на мишка...

ааааааааа за малко щях да забравя една радостна новина, днес след обяд със секцио в Шейново е родила сестрата на моята колежка с термин 02.11 - мъж с тегло 3750 гр. и 51 см. много се зарадвах за нея...и още съм във възторг от добрата новина, тя горката беше доста едра и се очакваше да роди голямо бебе.

Хайде лека нощ  smile3524 и приятни сънища от мен!!!

# 131
3750 гр. - ами то не е малко бебчето!  Grinning
Да им е живо и здраво! smile3504

Didia, да пратиш поздрави на Цвети!
Стискаме палци!!! Кога да си я чакаме обратно?

# 132
  • София
Здравейте момичета!

Есма, радва се, че пишеш вече, радвам се че и бебките са добре. Искам специално да ти благодаря за това колко много ми помагаше със съвети и внимание докато бях в болницата!!!

Днес бях на офтамолог. Правиха ми онова дълго изследване след което ми казаха, че имам леко изтъняване на ретинаите на двете очи... хм... тва малко ми обърква плановете за нормално раждане, ама ще помислим пак с Доки.

Иначе свършихме първите лекции, леле, тази Икономика сложна... нали съм си филолог.. това ми емного далеч.
хайде утре съм пак на покупки, дано вече приключим с важните неща.

Лека нощ на всички!

Цвети, дано всичко е наред!!!

# 133
Добре дошла отново на Есма. Радвам се,че намираш време да драснеш някой ред, въпреки многобройните грижи около близначките. newsm06 Чакаме снимки на сладурките. Heart Eyes

Добре завърнала се и на Karil. Peace Дано нямаш повече проблеми с компа и изкараме до края всички заедно.  Hands Thumbsup fingerscrossed

Moni, много полезна информация даде от тази лекция. Благодаря за което.Даже си я сейфнах. smile3523

grig,много яко стихче, и като се замисля си е точно така. coolcool

# 134
Добро Утро на всички!как сме днес?как изкарахте нощта newsm78.аз снощи към 19:00ч.ме хванаха едни контракции,мислех по едно време да се обаждам на док но те взеха че спряха.макар,че ако беба реши да излиза никой не може да я спре #Crazy.аз и не се учудвам,защото братовчедка ми роди в 37г.с и бебка емного добре,но все пак тайничко се надявам моята принцеска да постой още малко на топличко в корема на мама. Praynig Praynig Praynigжелая ви лек и усмихнат ден.

Общи условия

Активация на акаунт