Няма шест, пет- НОЕМВРИЙКИ идва нашия ред!!!

• 12 603
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е не е истина. Два дни ме нямаше и сте изписали старата тема, започнали сте нова и вече и нея сте я преполовили Mr. GreenСега отивам да чета, а после ще се включа повече  bouquet

# 106
Благодаря ти, grig! Пък аз какви мечти имах ...  Tired  Почти се виждах прибрала се вкъщи, на топло и с бебче на ръце, олекване в корема и на гръбнака и вероятно с финна бродерия на неудобно място ... Но май ще се наложи да почакам още малко Sad Яко са ме заблъскали хормоните (да се присъединя и аз към общия хор) и не мога да си намеря място, както и полудявам от нервност! Имам чувството, че мога да се самонабия поради липса на друг за подобна малтретация! Няма представа тази агресивност пък каква е и от къде я взех!
П.С: За бродерията не държа!  Twisted Evil Не оставайте с грешно впечатление!

# 107
Здравейте, мадамки! newsm51
Вече и аз съм на линия. Днес "ударих в земята" всички рекорди по спане smile3524 Вчера цял следобед бях на разходка и се радвах на слънчевите лъчи и на една малка Цветиана, после ходихме на имен ден на малкия син на кумувете, а след това и при доки и се прибрах чак в 20.30ч. В резултат на което получих контракции, болки в кръстта и там където трябва да са яйчниците. До 1ч. съм се молила на Морфей да ме пусне в царството си... 1countingsheep
Та да докладвам какво ми каза доки doctor Бебо е слязъл надолу (аз го бях разбрала от честото ходене до ), но главичката му е все още подвижна. С една дума има още какво да се желае. Вече сме 53см. и 3,6000кг. newsm32, при което и аз като SOPHI се  #Crazy Ако продължава със същия темп на растеж, работата отива на секцио, защото в момента главичката е 10,4см...Иначе пък доки ме успокои, че докрая на тази седмица няма да родя и в понеделник пак ще се видим...

Аз също се присъединявам към пожеланията всичко с момата на Цветина да е наред!!! Praynig И скоро да се радват една на друга! Heart Eyes
Рени, какво си се разшетала...я, по - спокойно...Ти май се успокои, че докито ти е вече тук и почна да правиш каквото си знаеш... Mr. Green А как се мете с прахосмукачка?!? newsm79 или  newsm28
Слънчев ден и послушни бебоци! Kissing Heart

# 108
  • София
Здравейте, ноемврийки! Радвам се да се обадя пак от къщи вече! След дълъг престой по болнци съм щастлива мама на две прекрасни госпожици, с които се опознаваме и свикваме една с друга. Режимът ни е меко казано казармен - с две бебета има доста работа.  Grinning

Първо честито на новите мами - Velinova, Friki, Tali 1, Evita Fr, Dil, Antoshka, Lightblue, Тами и Точка! Да са им много здрави дечицата, леко възстановяване и да се наслаждават на най-голямото щастие в живота!

Благодаря за хубавите пожелания, момичета.

Karil, съвети приемам всякакви, че като ревнат в един глас е доста трудна ситуацията...

Успех на другите и дано всичко да мине леко и с по един прекрасен резултат на края  Hug

Бебетата се казват Станислава и Юлияна. Станислава се роди 2200, 46 см.; а Юлияна 2250, 46 см. Изкарахме 2 седмици в Тина Киркова - ако някой се интересува от условията и реда там, мога да дам подробно описание. Сега отивам да храня Станислава  Laughing чао и до скоро!

# 109
...
Роси, че ти нямаш голям корем  Thinking.
...

Мхм, и миналия път бях на "корем" - затова и някои хора бяха убедени, че ще е момче... Както и сега - свекървата на първа братчедка на мъж ми по "таблица" изчислила, че е момче, и колкото пъти ме види ми го казва, въпреки че съм и казала че са видяли няколко пъти, при това различни специалисти, че е мома... Joy А обиколката ми е 97 см - заинтригувахте ме с тези мерения Wink.

Цветина - всичко ще е наред, сигурна съм - и аз ти пожелавам да намериш приятна компания за да минава по-бързо времето - защото този път единствения път като ходих до Шейново родилките там (патологичните) ми се видяха адски отчаяни... с едни такива траурни физиономии... бъррррр.

benighted - браво на теб! Работна си, спор няма - аз станах чак към 11, след малко мисля да ходя да плащам сметки, пък после ако не съм много уморена може и да почистя... Предпочитам да се разходя пред чистенето Wink.

ger4e - като му дойде времето Wink, но и ние вчера с мъж ми примерно вече си говорихме за изписването... Все пак си записах час за кола в понеделник - след това вече мога да раждам спокойна  Laughing.

Лелей, Деничка - много порастнало твоето бебче... Все пак - и аз като другите да кажа - може да има отклонение в размерите, които се виждат на УЗ - за твое успокоение...

esma - радвам се, че вече сте в къщи! Честно казано, не мога да си представя как е с близначки - има ли кой да ти помага? Че иначе... меко казано трудно ми се вижда. Целувки на малките буби!

Момичета, от мен - хубав слънчев ден! Възползвайте се маскимално от хубавото време, че щяло да се разваля другата седмица...  Hug

# 110
Изкарахме 2 седмици в Тина Киркова - ако някой се интересува от условията и реда там, мога да дам подробно описание. Сега отивам да храня Станислава  Laughing чао и до скоро!
хихихихих-ами Юлияна няма ли да яде днес Joy
добре завърнала се Есма-радвам се,че вече сте си вкъщи и всичко е наред-ако не смогваш с двете сладурки-свиркай да идваме на сухи тренировки bowuu
искаме снимкиииииии Party и подробен разказа за тина киркова че сме доста запътили се натам
да ги нацелуваш малките по дупенцата  bouquet

п.с. и да смениш лентичката,че според нея ще родиш след 6 дни)))ППП

# 111
  • София
Привет и от мен!

Добре дошла на Есма! Здрави нерви и добра организация ти пожелавам Peace

На Цвети стискам палци всичко да е наред и да се върне от болницата с една прекрасна здрава мома!!!

Да докладвам и аз: вчера си получих обменната карта и направлението за болницата. Мериха ми и таза, по думите на докторката си е добре за нормално раждане, ще видим бебо колко ще порасне. Килограмите ми също били много добре, изобщо, получих похвали Sunglasses

Коремът сега го премерих - 100 см., колкото за протокола, ама не вярвам да има особено значение. Все пак всички сме различни по ръст и структура...

Другата седмица ще ходя да гледаме води и плацента и както каза док, ще решим дали ще го чакаме повече това бебе! Ако се налага - сакчето - и в болницата. Това си има и добри страни предполагам, защото се избягва момента на изненадата в странни часове на денонощието.

Еее, много ви писах, стига толкова. Излизайте по разходки в този чуден ден, аз все си намирам повод, че без повод не мога Mr. Green

# 112
Здравейте мадами  Hug

Аз днес съм станала рано- рано, че да пия чайче и да се лекувам. То срамота в такова хубаво време да се сополивя тук. Голямо кихане му удрям. Вие с какво се лекувахте? Нещо ефективно да ми предложите  newsm78...

Аз метър не мога да открия, само рулетка  Crazy, но като видях 117 по-добре не го бройте.

Добре дошла на мама Есма  Heart Eyes Наистина ще ти е нужна много добра организация и стабилна помощ  Thinking. Целувки на двете дундички  Flutter

Ох, другата седмица ще се захлажда доста. Събирайте топлинка днес и утре  Laughing

Хайдееееее, днес нови бебета няма ли?

Аз отивам да си доправя крем-супичката и да хапна. Доскоро, милички.

Усмихнат ден от мен   bouquet

# 113
  • София
Така, докато прочета всичко...
Жалко, че Цвети е в болница, но там са специалисти и ще е под постоянно наблюдение. Аз другата седмица съм на ЖК там и ако тя не е изписана ще мина да я видя.

По въпроса за обиколката на пупата моята е цели 108 см. Но пък и кг., които съм качила не са малко +17 Embarassed

Видях, че много мами питат за лекциите. Аз за вчерашната нищо не мога да напиша, защото не си водих записки, но за тази от вторник "Грижи за новороденото в болницата и у дома" ще дам инфо от това, което съм писала.( Този път имаше и снимков материал и беше наистина интересно:

І. В болницата
Веднага след раждането на бебето му се прави
-тест на Абгар (по точкова система мах. бр. точки е 10 се определя неговият външен вид - цвят на кожата, реагиране на дразнения, дишане), а след това се преглеждат
-тазобедрените стави; ключици; фонтанела; коремни органи; сърдечна дейност..
-прави се обработка на пъпния остатъ
-мерене на кг. и дължина
-къпане
Много скоро започва физиологичната жълтеница и когато нивото на билирубина е високо на бебчо му сде прави фототерапия за няколко часа през които то може да се кърми и през 15-20 мин. му се дава вода с глюкоза. Тази фототерапия е в нещо като кувьоз с тъмни очила.

ІІ. У дома (основно говореха за къпането).
Важно е да се знае, че когато детето е имунизирано с жива ваксина 1-2 дни не се къпе, а се ползват само мокри кърпички. Другото, което е интересно е, че дори и да не е паднало пъпчето детето няма проблем да се къпе (за разлика отпреди), защото има пластмасова клампа, която после се подсушава с марля (не с памук, за да не останат власинки); натрива се остатъка от пъпната връв под и над клампата с марля, напоена с 95 % спирт, селд което се слага антибиотична пудра (не спрейове като Бивацин, защото те стягат) и в никакъв случай да не се ползват (мисля, че ги бяхме обсъждали).

При къпането главичката на детето лежи в китката на майката, а с дланта си тя обхваща предмишниците му.
-Не е страшно ако до края на 1 месец на бебо му влезе вода в ушите, защото до 28 ден неговия ушен канал е затворен и затова много трябва да се внимава с използването на клечките за уши, за да не му отворими насилствено каналчето.    
-лицето се мие още на плота за повиване преди къпане с чиста вода, а ако се пропусне чак накрая, защото децата ги е страх да минава вода през лицето им. Затова и главичката се мие чрез гребване с вода, а не чрез поливане поне в началото. Единствено по главичката има мазни жлези, които понякога образуват жълтеникави кори наречени КЕЛИ. Ако се появат (може да стане и до края на първата г.) 10-15 мин. преди къпане се напояват с мазнина (зехтин, беб. олио) и след това с мека четка се реши косичката срещу косъма.
След изкъпването (стаята трябва да е затоплена до 28-29 градуса, а водата 37-38, като в началото трябва д а е с 1-2 градуса повече, защото тя изстива много бързо, докато съблечем и приготвим детето) бебко се слага в хавлийка с направена шапчица (те всичките, които се продават са такива) И В НЕЯ Е ХУБАВО ДА СЕ СЛОЖИ ТЕНЗУХЕНА ПЕЛЕНА, с която по-лесно се правят фитилчета, за да се обработват критичните гънки (за тях по надолу). Трябва да се знае, че първият месец бебко не се трие с хавлията, защото е с вного нежна кожичка и докато не е облечено не се отвива изцяло, а само тези места, които се обработват, а това са
-очите: само ако има секрет се почистват с памук напоен с преварена вода отвън-навътре
-носле: използват се салфетка, направена на фитилче или крайче от тензухената пелена, а не клечки за уши и леко се почиства нослето, защото през 1 месец децата не могат да дишат през устата и нослето трябва винаги да е проходимо. Що се отнася до аспираторите за носле те вършат работа само ако детето има хрема. Тъй като ще имаме зимни бебета задължително въздуха в стаята на бебо не трябва да е сух, за да не му се запуши нослето и върху парното винаги трябва да има примерно мокра пелена.
-критични места, т.е. тези, които лесно се инфектират, защото се трие кожа в кожа и трябва много добре да почистваме и подсушаваме са : зад ушите;под мишниците;зад коляното; инвинални гънки;зад коляното; под пръстчетата на крачетата, защото в началото те са все свити;около скротума при момчетата.       Ако кожата там се инфектира се слага крем срещу подсичане , а не преди това превантивно.

Момичета това съм записала и се надявам да съм ви била полезна. Извинявайте ако съм изяждала някоя и друга буква, но на моменти малкият ми юнак доста честичко ме подбутваше ниско долу.  bouquet

# 114
Здравейте, мамчета!
Да се отчета и аз след ЖК. Бебка вече е около 3 кг newsm44, а относно големината на корема, доки каза "да не се занимавам с глупости" (една от любимите му фрази  Laughing) и че няма връзка между големината на корема и бебето и мога само да се радвам, че нямам огромно шкембе, при условие, че беба се развива нормално. Шийката ми е нормална като за 9 месец (каквото и да значи това). Въобще всичко ми е наред (пу-пу) - води, плацента. Взех си и направлението за раждане, но обменна карта не ми е дал. Нещо май бях чела, че вече не се изисквала  навсякъде...newsm78 Та така, на ЖК съм пак след 2 седмици, ако не съм родила, но аз знам, че ще си чакам термина  Grinning
Есма, добре дошла отново сред нас. Да са ти живи и здрави бебките и дано да имаш сили да се справяш  Hug

# 115
Добре дошла, esmabouquet Още веднъж да са ви живи и здрави Станислава и Юлияна! newsm06 Да слушкат, да папкат и да пълнят пампите! Heart Eyes
Роси74, абе и аз искам да се успокоя като си викам, че УЗ дава отклонения, ама трима гинеколага като ти кажат едно и също нещо почваш да вярваш, че наистина е така... Rolling Eyes
Elimira, аз се лекувах с чай с мед и лимон, гаргари с чай от лайка и сода и капки за нос Ксилометазолин (това са най-ефикасните, бързо и трайнодействащи капки) newsm10. Стискам палци бързо да се оправиш! fingerscrossed
sdsm-moni, благодаря за лекцийката, относно грижите за бебо. Сигурна съм, че на всички ще е полезна... Hug

Преди време някой питаше за тесен таз. Снощи доки ми обясни, че таза се мери в началото на бремеността, защото на по-късен етап измереното няма да вярно, тъй като през деветте месеца малко или много се натрупват мазнинки в тази област. Та за подходящ за нормано раждане таз са размери над 20...

Аз днес няма да излизам, че вчерашните контракции ме притесниха, но за сметка на това ще се отдам на разкрасителни процедури 4470, че съм си занемарила май лицето... Embarassed

# 116
Moни, благодаря че писа за лекцията вместо мен. Аз точно щях да пиша, че нямам време и днес и утре вече на спокойствие ще си седна на Д-то Simple Smile
Поздрави на Цвети ако някой ходи в Шейново скоро bouquet
Поздрави на малките мишлета Станислва и Юлияна ylinfant  ylinfant
Аз да ви се оплача как имах  снощи ужасни нетърпими болки в корема, но не ниско долу,  ами по целия корем/стомах/ вътрешности.. Бях си легнала на една страна и съм заспала пред телевизора така. След 1 час някъде като трябваше вече да се местя в леглото да спя едва едва успя да ме повдигне Мони. През нощта поне спах спокойно - по гръб.. И сега не смея да легна пак на страни, че няма как да стана, особено ако съм сама в къщи.
Айде, весел ден и дано не ви се разместват така органите като на мен, че няма оправия направо!!

# 117
  • София, Дианабад
Ей, 2 дена не мога да стигна да пиша  Grinning 
1. Честито на новите мамчета - да са ви живи и здрави бебоците, да растат бързо и да слушат!  Laughing Laughing Laughing newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 newsm51 smile3525
2. Добре дошла отново Есма и когато имаш време чакаме подорбен разказ за Тина Киркова!
3. Цвети, стискам палци да ти е по-лек престоя в болницата и да не се тервожиш много за Ран. Всичко ще мине бързо!
4. И да се отчета, че бяхме на преглед онзи ден.  Laughing
Бебчо е порастнал пак, но добре си е седнал, та май ще насрочваме дата за секцио другата седимца - първо разни изследвания и така. Най-смешното беше, че докато го разглеждахме си беше вирнал п.....а и много му се смяхме, а и докторката реши да я премери  - 2.5 см - надарен младеж!  smile3521 smile3521 Тези размери, са относителни, разбира се Laughing
Хайде лек ден от мен, да се появяват нови бебчета и да ви е леко мамчета. Никакви страхове и притеснения  newsm10

# 118
За протокола - обиколка по екватора 99 см сутрин на гладно (от които 5-6 см за последните 11 дни). Явно доста мацки се въртим около 100-те Simple Smile А как си мечтая за моите си около 70 см. талия Sad
Стискам палци на Цветина и бебина... докторите да я гледат добре.
Esma, добре дошла и много усмивки в грижите за малките госпожици Simple Smile
Моя очен лекар каза, че от очите няма показания за секцио.. но според него заради годините (33 бр.) може да ме насочат към секцио. А бебо ако си остане седалищно... със сигурност ще е секцио цезариа.
Айде лек ден. И във Варна времето е супер слънчево и топло, а ние с Мина след час-два отиваме да видим Точка, и да снимаме, ако можем бебе Влади.

# 119
  • София
Най-смешното беше, че докато го разглеждахме си беше вирнал п.....а и много му се смяхме, а и докторката реши да я премери  - 2.5 см - надарен младеж!  smile3521 smile3521
Еййй и вие сте изчаткали напъно, та преставам да се притеснявам че съм сама в лудотта си smile3532
забравила съм да споделя с вас нещо много хубаво, което ми подари една друга очакваща мама-  стихотворение на Хлил Джубран :

— Вашите деца не са ваши чада.
   Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
   Идват чрез вас, но не са из вас.
   И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.
   Можете да им отдадете любовта си, но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
   Можете да им дадете подслон на телата им, но не и на душите им, защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
   Можете да се стремите към тях, но не се мъчете да ги направите като себе си, защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
   Вие сте лъковете, които изстрелват чадата ви като живи стрели.
   Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените Му стрели да отлетят надалеч.
   Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост; защото както Той обича литналата стрела, тъй му е драг и якият лък в десницата Му. 

Дано ви е харесало и го помнете, за да бъдем добри родители !

Последна редакция: пт, 27 окт 2006, 15:36 от grig

Общи условия

Активация на акаунт