За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
4 часа не помня да е ревала. Но е имало няколко пъти по час реване, щото редовно не можех да уцеля времето за спане през деня. Чак около 6м се получи нещо като режим (определен от детето, не от мен)- с предвидими интервали на будуване.

# 556
Моето дете има режим от както е на три месеца. Тоест когато не спеше постоянно. Според мен за годинка е съвсем нормално да спи около 14 часа. Бебета които стават рано -до седем часа могат да си позоволят две дрямки, но според мен с ругите бебета могат да си спят по една дрямка. Моето бебе е така. Сутрин става към осем и половина после си ляга чак към един и половина. Спи до четири-четири и половина и после си ляга в осем и половина-девет заспива. С две думи нощен сън прави към 12 часа, а дневен 2-3 и стават четиринайсет петнайсет, но той няма годинка все още. За него е препоръчително да спи 14-15 часа, но той рядко прави 15.
За лъжичките мога да кажа, че за началото са най-добри силиконовите, а после аз давах от комплекти каквито съм имала. Чак към две години бих започнала с метална. Или най-рано година и половина.

# 557
Мами,

Вашите бебоци издават ли звуци при хранене?
Все едно се задъхват звучно ....Не знам как по-добре да го обясня... Случва се понякога и при дишане.

Днес ми казаха, че било недоразвит ларинкс , което състояние си израствало, но аз въпреки това се притесних... Ще говоря и с педиатърката естествено, но вие имали ли сте подобни случаи?

🤭🤭🤭🤭

# 558
  • София
Vivka9,взимали са му на 2 месеца още - доста дълго беше жълтичък и по препоръка изследвахме билирубин. Няма нищо страшно,просто става малко по-бавничко.

Момичета, взимали ли са венозна кръв на дечицата ви? Утре ще взимат на момичето ми и много ме е страх… на 6+++ е, но се налага да пуснем изследване за рахит. Не си представям как ще стане изобщо…

# 559
Момичета, по колко пъти на ден се изхождат дечицата ви?
Малкият е на 1г4м и очаквах да разреди малко, а той взе, че почна почити след всяко ядене, 3-5 пъти на ден
Една приятелка ми казва, че е нормално, защото метаболизмът им сега е много бърз, но друга ми казва, че нейното дете след годинката е почнало само по 1 път на ден.

# 560
Рокет, моята скоро става на 2. Ходи поне по 3-4 пъти. В повечето дни и по 5-6 🤣

# 561
Малкият е на 1г4м и очаквах да разреди малко, а той взе, че почна почити след всяко ядене, 3-5 пъти на ден
Една приятелка ми казва, че е нормално, защото метаболизмът им сега е много бърз, но друга ми казва, че нейното дете след годинката е почнало само по 1 път на ден.

Спокойно, това си е чист метаболизъм. На тази възраст ако ходи по един път на ден сигурно толкова много взривява, че се сменя не амо памперса. От както бебчо е на твърда храна ака след почти всяко хранене. Което за бебе си е нормално. Просто, като малки ядът повече, а като големи по-малко. Знам че някъде към двете почва по един път на ден. Но си има и големи посерковци които и до 100 са си не само на една тоалетна! Wink

# 562
  • София
Rocket, изключение са дните под 3-4 пъти.

В началото ползвах едни термолъжички на Кикабу. От към 6м давам, която хвана от шкафа. Малко преди да навърши 1г му взех детска метална. Сега опитва да яде сам и му намерих силиконова по-голяма и по-дълбока. Междувременно го храня с метална, а да задобрее малко още със самостоятелността и му връчвам металната.

Никакви звуци не издава при хранене. Яде и зяпа наоколо.

# 563
  • Германия
Моята на 2г1м се изхожда по 2пъти, а понякога и повече. До 1г6м по много пъти.

# 564
Колики имаше и моето бебе до 4-5 месец сигурно. Най-много помогна Инфакол и пробиотик Панда.
За съня, хич не спи от бебе. В момента е на почти 10 месеца и прави три дремки по 20-30 Мин всяка, вечер заспива между 21,30-22 ч и към 06 ч се събужда.
Завиждам на майки, чиито деца спят по два часа, че и повече.
Аз да попитам на какъв часови интервал храните бебетата си. Аз още храня на 3 часа, но се чудя не трябва ли на 4 ч вече...

# 565
До три пъти макс 😇най често 2 пъти на ден ама винаги в различно време и не мога да уцеля с гърнето да ака там
Относно коликите и режима изобщо не съм засичала колко време реве😃ама си е ревлива нашата и с тежки колики,режима някъде може би се оправи към 6ти месец иначе то бяха колики,кърмене, омагьосан кръг

# 566

Rocket, и моето дете беше така на тази възраст. Дори и сега се случва (на 1.11 е почти) да се изхожда по 3 пъти. Нормално е Simple Smile

# 567
  • София
На 1г е, закусва около 7-7:30, обяд около 12:00, следобедна закуска около 16:00-16:30, вечеря около 19:00 и мляко около 20:00-20:30. На този режим е последните 2 месеца. Междувременно все похапва нещо. Сам си го наложи режима.

# 568
Момичета , кажете ми някой много добър очен лекар в Варна за детенце на 1.9 г , знам за доктор Контрова но не мога да се свържа а е изключително наложително . Благодаря

# 569
Защо не опитате в очна клиника Св. Николай Чудотворец

Общи условия

Активация на акаунт